UV-hærdende indstøbning

UV-hærdende indstøbning

UV-hærdende indstøbning, også kendt som UV-hærdende polymerisation eller UV-hærdning, er en teknik, hvor en flydende polymer eller harpiks hærder og stivner hurtigt ved eksponering for ultraviolet (UV) lys. Denne proces er almindelig inden for materialer og teknologier som 3D-printing, overfladebelægninger, trykning, limning og mere. UV-hærdning giver mulighed for hurtig og præcis stivning af materialer, hvilket giver øget produktionshastighed og nøjagtighed.

Leverandører af UV-hærdende indstøbning:

Diatom

Industriholmen 51
2650 Hvidovre
Tlf.: 36 77 36 00
E-mail: info@diatom.dk

www.diatom.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

ViscoTec Nordic (tidl. Scanmaster)

Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Tlf.: +45 45828090
E-mail: info@viscotec-nordic.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

 1. UV-aktiveret harpiks: UV-hærdende indstøbningsmaterialer består normalt af en flydende harpiks eller polymer, der indeholder fotoinitiatorer. Fotoinitiatorer er kemiske forbindelser, der reagerer med UV-lys og fremkalder polymerisationsprocessen.
 2. Eksponering for UV-lys: Når den flydende harpiks udsættes for UV-lys, aktiverer fotoinitiatorerne og starter en polymerisationsreaktion. Dette fører til dannelsen af ​​kemiske bindinger, som får harpiksen til at hærde og stivne.
 3. Hurtig hærdning: UV-hærdning er normalt en hurtig proces, der kun tager få sekunder eller minutter afhængigt af materialerne og tykkelsen af det påførte lag.

Fordele ved UV-hærdende indstøbning:

 • Hurtig hærdning: UV-hærdning muliggør hurtig produktion og kortere behandlingstider sammenlignet med andre hærdeprocesser.
 • Præcision: UV-hærdning giver mulighed for præcis styring af hærdningsprocessen og muligheden for at opnå høj detaljegrad og nøjagtighed.
 • Lav varmepåvirkning: Da UV-hærdning normalt ikke involverer varme, kan den anvendes til materialer, der ikke tåler høje temperaturer.

Anvendelser:

 • 3D-printing: Mange UV-hærdelige materialer bruges i 3D-printere, hvor de stivner lag-for-lag under UV-eksponering.
 • Overfladebelægninger: UV-hærdende lakker og belægninger bruges til at beskytte og dekorere overflader på produkter.
 • Trykning: UV-hærdende blæk bruges i trykning, især til emballage, reklamer og etiketter.
 • Limning: UV-hærdende lim bruges til hurtig limning af materialer.

UV-hærdende indstøbning er en alsidig teknik, der bruges i mange industrielle applikationer, hvor hurtig hærdning og præcision er vigtige. Det giver mulighed for effektiv produktion og høj kvalitet af færdige produkter.


Diatom – Enestående UV- og fugthærdende conformal coating til beskyttelse af militær-, fly- og rumfartselektronik
Dobbelthærdende conformal coating fra Dymax overholder NASA-specifikationen ASTM E595 for lav afgasning og er den eneste conformal coating på markedet, der opfylder kravene i MIL-STD 883/5011 til test af mikroelektronik i militær-, luft- og rumfartsindustrien.

Dymax, en førende producent af UV- og lyshærdende materialer og udstyr, har netop lanceret en enestående conformal coating specielt udviklet til beskyttelse af printkort og anden mikroelektronik i militær-, fly- og rumfartsindustrien.

Dymax Dual-Cure 9771 conformal coating hærder både ved UV/synligt lys og fugt og er derfor velegnet til skyggeområder på f.eks. printkort, som ikke nås af UV-lyset. Dual-Cure 9771 har et ekstremt lavt indhold af ion og opfylder NASA-specifikationen ASTM E595 for lav afgasning. Coatingen er UL 94 V-0-godkendt, er certificeret iht. UL 746E og er i øjeblikket den eneste conformal coating på markedet, der opfylder kravene i MIL-STD 883/5011 for missiler, satellitter og rumapplikationer, der udsættes for ekstreme forhold.

ASTM E595, som bl.a. anvendes af NASA, er en testmetode, der bruges til at måle et materiales afgasning af flygtige organiske stoffer. Testen udføres ved 125 °C i et vakuumkammer i 24 timer. Testen måler Total Mass Loss (TML), som skal være <1,0 %, og Collected Volatile Condensable Mass (CVCM), som skal være på <0,1 %.

MIL-STD 883/5011 anvendes til test af mikroelektronik, der bruges i militær-, luft- og rumfartsindustrien. MIL-STD 883/5011 omfatter mekaniske og elektriske test for at sikre kvalitet og pålidelighed ift. et lavt ionindhold, lav afgasning og en pH-værdi mellem 4,0 og 9,0. Derudover består testen af miljøprøver for at måle resistens over for naturlige elementers skadelige indvirkninger og de barske forhold omkring militære og rumoperationer.

Andre vigtige egenskaber for Dual-Cure 9771 er høj modstandsdygtighed over for korrosion, temperatur og fugt. Ydermere er coatingen udstyret med et lyseblåt fluorescerende sporstof, som ses både før og efter hærdning, hvilket muliggør hurtig og pålidelig kvalitetstestning.

Funktioner og fordele

 • Beskyttelse af militær-, luft- og rumfartselektronik
 • Opfylder ASTM E595 (NASA's specifikation for lav afgasning)
 • Opfylder MIL-STD 883 Method 5011
 • Lavt ionindhold
 • Hærder ved UV/synligt lys og fugt
 • Temperatur- og fugtighedsbestandig
 • Korrosionsbestandig
 • Klar blå fluorescerende
 • UL 94V-0-godkendt
 • UL 746-E-godkendt

Har du spørgsmål til Dual-Cure 9771, kontakt produktchef Andreas Gerbaulet på tlf. 3634 2708 eller e-mail ag@diatom.dk.

Læs mere om Dual-Cure 9771 på Diatoms hjemmesideCookie-indstillinger