Mezzaniner

Mezzanin er en indskudt etage, ofte brugt på lageret for at udnytte loftshøjden. En mezzanin er altså en platform som udnytter det rum det indsættes i, således at de eksisterende kvadratmeter udnyttes og udvides.

Leverandører af og viden om mezzaniner (indskudte etager):


Constructor Danmark A/S

Rorupvej 1
4320 Lejre
Tlf.: +45 46 32 80 08
E-mail: coda@constructor.dk

www.constructor.dk

Kompetencer: Dybdestabling, Dækreoler, Gennemløbsreol, Grenreoler, Hyldereoler, Lagerautomat, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerreoler, Langspændsreol, Mezzanin, Mobile pallereoler, Pallereoler, Palleudtræk, Plastkasser, Reolkontrol, Shuttle, Småvarereol, Stålreoler, Vægsystem

Læs mere om Constructor Danmark A/S


EUROPE RACKING DENMARK

Centervej 22
DK-4180 Sorø
Tel: +45 2388 8328
E-mail: henrik.carlsen@europe-racking.com

www.europe-racking.dk

Kompetencer: Dækreoler, Flytbare vægge, Grenreoler, Lagerreoler, Mezzaniner, Net vægge, Pallereoler

Læs mere om EUROPE RACKING DENMARK


Reol Hansen ApS

Søbækvej 2
8740 Brædstrup
Tlf.: 75 75 44 55
E-mail: jens@reolhansen.dk

www.reolhansen.dk

Kompetencer: Lagerinventar, lagerreoler, pallereoler, letpallereoler, grenreoler, specialreoler, dækreoler, arbejdsborde, filebænke, reoler med kasser, plastkasser, mezzanin

Læs mere om Reol Hansen ApS


Skov Industri A/S

Gl Grandvej 4
5580 Nørre Aaby
Tlf.: 63424242
E-mail: firma@skov-industri.dk

www.skov-industri.dk

www.skærmvæggen.dk

Kompetencer: Akustik, Støjdæmpning, Ruminddeling/kontor/kontrol- og pauserum, Renrum, Flytbart rum, Smith Reoler, Mezzanin, Akustikregulering, Skærmvægge

Læs mere om Skov Industri A/S


Thanex A/S

Hovedkontor:
Theilgaards Allé 17
4600 Køge

Jylland kontor:
Marsalle 113
8700 Horsens

Tlf.: 46 18 69 69
E-mail: info@thanex.dk

www.thanex.dk

Kompetencer: Dybdestabling, Dækreoler, Gennemløbsreol, Grenreoler, Hyldereoler, Lagerautomater, Lagerindretning, Lagerinventar, Lagerreoler, Mezzanin, Mobile pallereoler, Nethylde, Pallereoler, Plukreoler, Reoleftersyn, Rullebaner, Shuttle, Sikkerhedsudstyr, Stål reoler, Værksted indretning

Læs mere om Thanex A/S


Mere viden om mezzaniner:

Mezzaniner er ofte en attraktiv løsning, da man slipper for dyre tilbygninger. En mezzanin, kan reelt indsættes på alle lagre, men der kræves en fornuftig loftshøjde.


Constructor – 5 fordele ved småvaremezzaninen
Lageropbevaring er forbundet med mange omkostninger, og som regel gælder at jo større lageret er, jo større er driftsomkostningerne. Derfor giver det mening at udnytte den tilgængelige plads fuldt ud, og det betyder ikke kun at kigge på gulvpladsen, men også højden.

Takket være moderne lagerløsninger er det muligt at opbevare produkter i højden, uden at gå på kompromis med hverken sikkerhed eller effektivitet.

En af disse løsninger er småvaremezzaninen, der har den yderligere fordel at den ikke kræver automatisering for at gå i højden.

Hvad kan en småvaremezzanin gøre for dit lager?

Småvaremezzaninen tilbyder forskellige niveauer, med mulighed for at have forskellige højder på etagerne og mellemgangene. Det giver størst mulig udnyttelse af den tilgængelige vertikale plads. Mezzaninen bygges separat og er ikke en del af bygningens struktur.

Hver individuelt niveau har adgang via trapper, og kan indrettes med småvarereoler der er tilpasset de forskellige produkttyper.

Småvaremezzaninen er særlig velegnet til virksomheder der sælger mindre produkter, f.eks. medicinal eller reservedele. Med andre ord produkter der plukkes manuelt.

Plukkerne har hurtig og sikker adgang til ethvert produkt på ethvert niveau til enhver tid. Småvaremezzaninen fjerner behovet for stort håndteringsudstyr, f.eks. gaffeltruck. 

Fem fordele ved småvaremezzanin

Vi har nævnt nogle af dem, men det er værd at gentage at særligt for virksomheder der er ved at løbe tør for lagerkapacitet, kan en småvaremezzanin være et godt alternativ til en kostbar flytning.

 1. Maksimerer pladsudnyttelsen i højden, og øger lagerkapaciteten betydeligt. Mezzaninen kan også integreres med andre lagerløsninger.
 2. Småvaremezzaninen er et godt alternativ til en flytning, og derfor en mere kosteffektiv løsning.
 3. Velegnet til manuelt pluk af operatører, og bidrager til en hurtigere plukkeproces.
 4. Undgå omkostninger til automatisering, da småvaremezzaninen optimerer plukkeeffektiviteten.
 5. Fjerner behovet for pladskrævende håndteringsudstyr, så som gaffeltruck.
Vores småvaremezzanin

Constructor's Hi280 småvaremezzanin består af en integreret mezzanin og småvarereoler på to eller flere niveauer. Perfekt hvis du har et større lager med mange forskellige varetyper.

Hi280 Småvaremezzaninen tilbyder som standard følgende egenskaber og fordele:

 • Et effektivt design der giver betydelig besparelse på konstruktionsomkostningerne
 • Baseret på det velkendte hyldesystem Hi280
 • Heavy-duty stigeben der bærer belastningerne fra etagerne over
 • Stor robusthed ved de individuelle komponenter giver optimal opbevaring
 • Sprinkler- og lysinstallationer kan hurtigt integreres
 • Tilbehør som trapper, gelænder og pallesluser kompletterer systemet

Der er to andre vigtige overvejelser, hvis du planlægger en småvaremezzanin: For det første skal du undersøge om der er behov for en byggetilladelse, og dernæst er det vigtigt at udføre et grundigt sikkerhedstjek af strukturen. Vi kan rådgive dig om begge dele.


Mezzaniner – Lagerreoler i flere etager fra SSI Schäfer
Med mezzaniner fra SSI SCHÄFER udnyttes den tilgængelige plads optimalt. Kombineret med vores store og alsidige udbud af pallereoler, arbejdsstationer og kasser bliver lagring og arbejde sat i system.

Du kan altid kontakte vores specialister, som vil udarbejde skræddersyede løsninger, der opfylder dine behov.

Find flere detaljer om vores mezzaniner her


Constructor – Ryk en etage op med en mezzanin
Som førende leverandører af lagerløsninger deltager Constructor på mange fagmesser over hele Europa

Her ser vi mange udstillere benytte sig af mezzaniner til at få ekstra plads, det er der i og for sig ikke så meget nyt i. Derimod kan vi se, ud fra det niveau af interesse, vi har haft i det forløbne år, at mezzaninen er på vej opad på ønskelisten for virksomheder, der har brug for mere plads. Det kan være den perfekte måde at skabe en ekstra etage med minimal forstyrrelse af driften.

En mezzanin er bygget af stålprofiler og har en lang række anvendelser: De kan bruges som ekstra salgsareal, lagerplads, kontorlokaler, til driftsfunktioner og alt derimellem.

Og når først en virksomhed har fået øjnene op for mezzaninen, melder der sig en række spørgsmål. På baggrund af vores store erfaring med installation af mezzaniner samt feedback fra kunder, har vi lavet en liste med de 10 oftest stillede spørgsmål.

 1. Kan man montere en mezzanin uden at afbryde driften?

Svar: Da mezzaninen er fritstående, og alle dele er fremstillet andetsteds, kan den bygges op omkring din eksisterende lagerindretning eller produktion, med minimal forstyrrelse. 

 1. Vil stolperne begrænse arbejdspladsen neden under, f.eks. for gaffeltrucks?

Svar: Nej, en mezzanin kan designes, så der er adgang for gaffeltrucks på gulvniveau. Dette skal dog oplyses inden selve designfasen.

 1. Er der et minimum/maksimum for belastning/størrelse?

Svar: Der er ingen minimumsstørrelse. Den mest almindelige spændvidde går i retning af 6 m x 5 m og 500 kg/m2, men vi kan tilbyde andre størrelser og belastningskapaciteter efter behov.

 1. Kan vi anvende mezzaninen til forskellige formål som opbevaring, salgsareal og kontorer?

Svar: Ja. Med i vort produktudvalg findes f.eks. vægsystemer, der kan anvendes til indretning af kontor eller pauserum.

 

 1. Hvordan kan vi regulere temperatur-/støjniveau?

Svar: Med Cassette 900 vægsystem, der er et præfabrikeret, fleksibelt modulsystem lavet af stål, beskyttes medarbejderne mod støj, EMP, snavs og støv fra rummet nedenunder. Alle Cassette-systemer kan tilpasses mezzaninkonstruktionen.

 1. Hvad er de forskellige adgangsmuligheder?

Svar:  Det mest oplagte valg er en trappe, der kan fremstilles i den ønskede størrelse. Liftmuligheder er også tilgængelige, disse er ideelle til varetransport.

 1. Er der særlige brandregler?

Svar: Det afhænger af størrelsen af konstruktionen, og hvad den bliver brugt til. En lille mezzanin, der kun bruges til opbevaring, som er mindre end 20 m langt og dækker mindre end 50 % af gulvarealet, behøver måske ikke sprinklersystem, men større mezzaniner skal brandklassificeres med en brandfareklasse på mindst 60 minutter. 

 1. Kan mezzaninen bygges om eller flyttes, hvis det bliver nødvendigt?

Svar:  Da den er fremstillet af stålprofiler, kan mezzaninen afmonteres, flyttes og  genmonteres.

 1. Hvilke EU-koder er involveret?

Svar: De fleste EU-koder, der relaterer til mezzaningulve og de tilhørende elementer såsom trapper, rækværk, gelændere og kantbeskyttelse, er omfattet af EN 1993, som er almindeligt kendt som Eurocode 3.  CE-mærkning er nu også et krav ved mezzaninkonstruktioner. I dansk byggereglement benævnes en mezzanin ofte som et indskudt dæk.

SP: Jeg har hørt, at mezzaningulve kræver en byggetilladelse og skal følge byggevedtægterne. Er det sandt?

SV: Det er rigtigt at i Danmark kræves der byggetilladelse for at installere en mezzanin. Du kan kontakte teknisk afdeling i din kommune for yderligere information.

Det næste skridt

Hvis du stadig har nogle spørgsmål eller blot ønsker at have en uformel, uforpligtende snak om, hvorvidt mezzaningulve vil passe til dine særlige behov, er du velkommen til at kontakte os på coda@constructor.dk eller tlf. 4632 8008.


SSI SCHÄFER – Maksimal effektivitet ved minimum automatisering
På HUS Logistiikkas centrallager i Finland har SSI Schäfer fået effektiviteten op på et nyt niveau med et minimum af automatisering
Løsningen indeholder en flerniveausmezzanin, optimalt afstemte materialeflows og processer samt et SSI Autocruiser-system. I det nye logistikcentrum, hvorfra der sendes farmaceutiske artikler til sygehusdistriktet i Helsinki og Uusimaa (HUS), er hele syv lagre samlet i et. „Vi så mulighederne i at centralisere og udnytte de synergieffekter, det giver," forklarer Juha Pajunen, Logistik Manager hos HUS Logistiikka. „Ved at samle leverandører, ordrehåndtering og distribution ét sted sparer vi mere end tre millioner euro om året." Centrallagerprojektet blev udbudt i licitation og gik til specialisterne i intern logistik SSI Schäfer. „SSI Schäfer havde det bedste tilbud med en totalløsning helt fra den tidlige planlægningsfase til rådgivning, realisering og eftersalgsservice, og de var en kompetent partner lige fra starten af," fortæller Juha Pajunen. Øget ordreafvikling HUS Logistiikkas produktsortimentet omfatter 35.000 forskellige farmaceutiske produkter. Det heterogene sortiment kræver et komplekst design af anlæg og materialeflow med forskellige lagerpladsstørrelser for en effektiv lagring og ordreplukning af A-, B- og C-artikler. Løsningen fra SSI Schäfer var en flerniveaumezzanin, som sikrer, at lagrings- og plukkeprocesserne er optimalt afstemt efter hinanden. Resultatet er, at ordreafviklingen er steget betydeligt. „I dag har vi en plukkeeffektivitet på mere end 850.000 ordrelinjer pr. år, hvilket er betydeligt mere end de tidligere års resultater. Hver dag forlader 160 lastede lastbiler det nye logistikcentrum," forklarer Juha Pajunen. Optimal pladsudnyttelse Det multifunktionelle reolsystem R3000 fra SSI Schäfer fungerer som et grundlag for løsningen. Med standardiserede byggeelementer og en belastningsevne på op til 5000 kg er R3000 reolen optimal til indretning af mezzaniner i flere etager. „Dette giver den afgørende fordel, at man kan udnytte pladsen helt op til taget," forklarer Ilkka Kovanen, projektleder hos SSI Schäfer. Næsten halvdelen af bygningens areal er nu udstyret med en pallereol i op til 9 meters højde, som giver en samlet kapacitet på 6.500 pallepladser. Plukkeprocesser i ét område I det nye logistikcentrum håndteres artikler fra mere end 100 leverandører og produktionssteder. Leverancerne sammenlignes, kontrolleres og registreres ved varemodtagelsen. Efter en kommando fra lagerstyringssystemet (WMS) overtager gaffeltrucks vareindgangspallerne og flytter dem til lagerpladsen i pallereolen. Et styresystem til gaffeltrucks sørger her for ruteoptimerede transporter. Kommunikationen mellem lagerstyringssystemet og gaffeltruckterminalen foregår via Wi-Fi. På et yderligere grundareal på 900 m² er der, fra det tredje pallereolniveau, integreret en toetagers mezzanin med en afleveringsstation til paller. På det i alt 1.800 m² store mezzaninareal er der installeret plukkegange og reoler til lagring af smådele i beholdere. I beholderne i de otte kilometer reolfronte opbevares primært B-artikler. SSI Schäfer har tilsluttet en pallegennemløbsreol, som man kan plukke direkte fra på 1. etage af mezzaninen. På den måde er opfyldningen ved plukning af A-artikler komfortabel. „Dermed er plukkeprocesserne for alle smådele koncentreret i ét lagerområde og kan ske i et og samme arbejdstrin," fortæller Illka Kovanen. Energibesparende løsning med SSI Autocruiser I anlægget benyttes et SSI Autocruiser-system til indlagring af kasser og konsolidering af ordreplukningen. Det skalérbare Autocruiser-system er designet til automatiseret intern transport af kasser op til en mellem behandlingsvolumen og er optimalt i spændet mellem gaffeltrucktransport og konventionelle transportsystemer. „For første gang i Skandinavien, er en Autocruiser indsat i en flerniveausmezzanin," forklarer Illka Kovanen. „Det understreger den maksimale fleksibilitet og den præcise tilpasning af den interne logistikløsning i HUS-centrallager." Et integreret liftsystem forbinder den nederste etage og de to mezzaniner. De kasser, der er beregnet til indlagring, omlagres i den nederste etage fra vareindgangspaller over i beholdere og placeres på en af de 10 Autocruiser-vogne. Ved hjælp af stregkoder, som scannes langs ruten, sørger vognene for at videreføre og fordele artiklerne til arbejdsstationerne på de forskellige niveauer på mezzaninkonstruktionen. De plukkede ordreartikler transporteres på samme måde til den nederste etage. „Dermed sparer SSI Autocruiser betydelige transporttider ved indlagring og sammenføring af ordreposterne," siger Juha Pajunen. „Derved er transportløsningen yderst energibesparende. Anlægget bruger kun strøm, når det transporterer noget, fordi det kun er selve vognene der er motoriserede, og batterierne oplades under kørslen eller ved optag eller aflevering af kasser." På den måde opnår SSI Autocruiser en energibesparelse på op til 70 procent, sammenlignet med andre transportløsninger til intern transport. Præmieret anlæg Finlands største netværk af logistik- og indkøbseksperter, LOGY, har præmieret anlægget, med den interne logistikpris Lagring og Transport 2015. „Det nye lager er i stand til at betjene en bredere kundekreds mere effektivt og med større kvalitet," begrundede juryen. Projektet har forbedret logistikkvaliteten, øget HUS Logistiikkas leveringsevne og givet betydelige omkostningsbesparelser. „Det er en helt igennem vellykket løsning og har været et yderst konstruktivt projektforløb," konkluderer Logsitk Manager Juha Pajunen og fortsætter: „Resultatet har forbedret vores ordrebehandling og responstid betydeligt, og det samlede koncept giver os maksimal fleksibilitet med dets skalerbare komponenter – også for fremtidig vækst. Vi er meget tilfredse." SSI Ved Stranden 1 9560 Hadsund Tlf.: +45 32 53 14 44 E-mail: info(at)ssi-schaefer.dk