Følere

For at kontrollere, om en bevægelse er udført, eller et emne er på plads, anvendes følere. Følere kan bruges til generel overvågning af maskinen eller for at synkronisere bevægelser efter hinanden.

Leverandører af og viden om følere:


Endress+Hauser A/S

Poppelgårdvej 10-12
2860 Søborg
Tlf.: +45 70131132
E-mail: info.dk.sc@endress.com

www.dk.endress.com

Kompetencer: Afstandsmåling, Belægningstykhedsmålere, Berøringsfri måleudstyr, Dataloggere, Energimålere, Farvemålere, Fedtmåling, Flowmålere, Flowmåling, Flowtransmittere, Friktionsmålere, Følere, Følerlommer, Gasanalyser, Gasmålere, Håndmåleværktøj, Iltmålere, Kalibrering af måleudstyr, Lagtykkelsesmålere, Ledningsevnemåling, Meteorologi, Niveauafbrydere, Niveaufølere, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, Niveauvagter, pH-måling, Procesudstyr, Service af procesudstyr, Skumdetektorer, Spektrometre, Temperaturfølere, Temperaturmåling, Temperaturstyring, Termoføler, Termolomme, Termometre, TOC – Total Organic Carbon, Tomografi, Trykmåling, Tryktransmittere, Trådløs monitorering, Turbuditetsmåling, Tykkelsesmålere, Tørstofmålere, Ultralyds måleudstyr, Validering, Viskositetsmåling

Læs mere om Endress+Hauser A/S


Insatech A/S

Næstvedvej 73C
4720 Præstø
Tlf.: +45 5537-2095
E-mail: mail@insatech.com

web

Kompetencer: Afspærringsventiler, Butterflyventiler, Dataloggere, Flowmålere, Flowmåling, Fugtindholdsmålere, Fugtmåler, Kalibrering, Kalibrering af udstyr, Kalibreringsudstyr, Kontraventiler, Kontrolventiler, Kuglehaner, Kugleventiler, Ledningsevne-måling, Linieskriver, Manometre, Mekaniske ventiler, NAMUR ventiler, Niveaumålere, Niveaumåling, Niveauovervågning, Niveauswitche, pH-måling, Pitotrør, Positioner, Procesventiler, Procesudstyr, Regulering, Reguleringsventiler, Service af procesudstyr, Sikkerhedsventiler, Skibsventiler, Spadeventiler, Sædeventiler, Temperatur, Temperaturfølere, Temperaturmåling, TOC – Total Organic Carbon, Trykkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Tørstofsmålere, UV lys, Validering, Vandbehandling, Vandindhold, Viskositetsmåling

Læs mere om Insatech A/S


Newtronic ApS

Ove Jensens Alle 35F
DK-8700 Horsens
Tlf.: +45 7669 7090
E-mail: info@newtronic.dk

www.newtronic.dk

Kompetencer: Kundedesignede løsninger, grøn omstilling, teknisk elvarme, varmelegemer, kanalvarmelegemer, rørvarmelegemer, varmeflader, varmekabler, varmepatroner, varmemåtter, inline heatere, automatik, Bygningsautomatik, HVAC, styring og regulering, tavler, køleprofiler, termisk ledende materiale.

Læs mere om Newtronic ApS


Tormatic AS

Skreppestadveien 24
3261 Larvik
Norge
Tlf.: +47 33 16 50 20
E-mail: info@tormatic.no

www.tormatic.no

Kompetencer: Dataloggere, Temperaturkalibrator, Trykmåling, Tryktransmittere, Strømforsyning (power supply), Trådløs kommunikation i Ex-områder, Sikkerhedsrelæer, Antenner, Radiomodemer, Signalomformere, Fjernbetjening (remote I/O), Overspændingsbeskyttelse, Trykafbrydere, Trykfølere, Tryktransmittere, Tryktransducere, Telemetri loggere, Kalibreringsudstyr, Tørblokkalibrator, Temperaturbad, Trykkalibrator, Loopkalibrator, Trykindikator, Trykregulering. Kalibreringsinstrumenter, Manometre, Niveaumålere, Flowmålere, Flowswitch

Læs mere om Tormatic AS


Mere viden om følere:

Følere kan opdeles i cylinderfølere og øvrige følere. De sidstnævnte følere kaldes ofte for sensorer. Cylinderfølere monteres på cylinderen. I dag er den mest anvendte føler en reedkontakt, som aftaster på basis af en magnet anbragt i cylinderens stempel. Reedkontakten er en kontakt indkapslet i glasrør. Kontaktelementerne sluttes, når føleren påvirkes af et magnetfelt, og giver på denne måde et elektrisk signal. Reedkontakter findes også i en version, som afbryder signalet ved magnetisk påvirkning


steute – Berøringsfrit aktivt princip til ekstreme applikationer
Ex magnetisk føler modstår temperaturer ned til – 600 C

Mange brugere foretrækker berøringsfrie følere, især i subzero applikationer, fordi de - i modsætning til elektromekaniske kontakter som eksempelvis positionskontakter – ikke risikerer funktionssvigt på grund af fugtighed, der fryser i luften.

Til disse – ganske vist meget specialiserede – applikationer har steute forretningsområdet ”Extreme” nu udviklet en ny serie Ex magnetiske følere. De cylindriske sensorer med M20 diameter er kulderesistente ned til – 600 C, og de er ligeledes testet og godkendt i henhold til ATEX og IECEx til brug i gas Ex zonerne 1 og 2.

Det gør dem egnede til miljøer, som udgør et stigende antal forespørgsler fra kunder, der modtages af steute – for eksempel til offshore anlæg, der er installerede i arktiske områder, eller til skibe, der sejler gennem sådanne områder, f.eks. gas tankere.

Til disse ekstreme betingelser gør det berøringsfrie princip forseglingen af husene nemmere, og garanterer de3rmed holdbarhed: Den mekaniske levetid for disse følere er mere end en million skiftebevægelser.

Materialerne til husene er glasfiber forstærket Duroplast af højeste kvalitet, der garanterer for, at den højeste beskyttelsesklasse til de magnetiske følere (IP66 til IP 69) opretholdes i disse temperaturer under nulpunktet, selv efter en stødpåvirkning med 7 joule.

Disse egenskaber – især det brede temperaturområde – gør den nye serie egnet til overvågning af stillingen af flaps, ventiler, dæksler og andre, bevægelige komponenter, eksempelvis i anlæg til olie- og gasindustrien (onshore eller offshore) eller indenfor skibsbygning og havnefaciliteter. Andre områder er systemer til håndtering på olieplatforme, samt overvågning af kranbommes position


Schneider Electric – Uskærmede induktive følere til aftastning i krævende applikationer
Telemecanique Sensors, der er en del af Schneider Electric, lancerer nu en ny serie af uskærmede, induktive følere. OsiSense XS er designet specifikt til at møde kravene til aftastning i krævende applikationer som mobilt udstyr, samlebånd og rulletrapper

OsiSense XS er den første serie af induktive følere på markedet, som kommer med en E2-certificering. Det sikrer markedets bedste beskyttelse mod elektronmagnetisk stråling, hvilket er særligt vigtigt på mobile maskiner og mobil udstyr.

OsiSense XS:
• Kompakt størrelse, 12 mm og 18 mm i diameter, hvilket sikrer enkle installation og integration i maskiner og applikationer
• Robust design, IP69K for M12-versioner og IP67/68 for kabel-versioner, samt et temperaturområde på -25°C til 70°C (-40°C til 85°C på forespørgsel)
• Høj EMC-immunitet, muliggør præcis aftastning, selv i krævende miljøer
• Forøget tasteafstand,giver stor fleksibilitet i monteringen


Schneider Electric – Ny induktiv føler udviklet til mobile applikationer
Telemecanique lancerer nu den induktive føler OsiSense XS, der opfylder ny international standard til elektromagnetisk miljøer på mobilt udstyr.

Med OsiSense XS har Telemecanique, der er en del af Schneider Electric, designet en induktiv føler med direkte tanke på mobile applikationer. Føleren har som den første både E2 og SIL2-certifikater. Derudover kommer føleren med komplimentære NO og NC-outputs, hvilket eliminerer behovet for at have redundans.

Sikkerhed
SIL2-certifikatet er svaret på markedets behov for et øget sikkerhedsniveau i det automatiserede system. OsiSense XS opfylder E2, der er en ny international standard, som er dedikeret til at sikre et højt niveau af beskyttelse mod elektromagnetiske støj på mobilt udstyr.

Pålidelighed
De to NO og NC-outputs gør det muligt hurtigt at detektere mekaniske eller elektriske fejl.

Nøglefunktioner

• E2-certificeret af UTAC
• SIL2-certificeret af TÜV
• Produkt-certificering af UL, CSA, CE
• Dimensioner: Diameter 12, 18, og 30
• Tasteafstand: Dia. 12: op til 4 mm; Dia. 18: op til 8 mm; Dia. 30: op til 15 mm
• Beskyttelsesklasse i henhold til IEC 60529: IP67 og IP68 for kabel versioner; Beskyttelsesklasse i henhold til DIN40050: IP69K
• Arbejdstemperatur område: -25 to +70 ºC; udvidet temperatur område muligt: -40 to +85 ºC