Salttågekamre

Et salttågekammer er en anordning, der bruges til at generere og visualisere salttåge eller saltkrystaller i et kontrolleret miljø. Det bruges primært til at studere og observere effekten af salttåge på forskellige materialer og overflader og vurdere deres korrosionsmodstand. I et salttågekammer skabes en atmosfære af salttåge ved hjælp af en saltopløsning eller en specielt designet saltgenerator.

Leverandører af og viden om Salttågekamre:

Citrotek ApS

Jespervej 50A
3400 Hillerød
Tel: +45 4824 3656
E-mail salg@citrotek.dk

www.citrotek.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Strenometer ApS

strenometer

Kongevejen 213
2830 Virum
Telf.: 45 95 07 00
E-mail: salg@strenometer.dk

www.strenometer.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Salttågekamre:

Saltopløsningen sprøjtes eller forstøves inde i kammeret, hvilket skaber en fin fordeling af saltpartikler i luften. Disse saltpartikler kan derefter aflejres på testmaterialer eller overflader inden i kammeret.

Formålet med et salttågekammer er at simulere eller efterligne eksponeringen af materialer for korrosive miljøer, såsom saltluft eller saltvand, der findes i kystnære områder eller i industrielle miljøer med høj saltholdighed. Ved at udsætte materialer for salttåge kan man evaluere deres korrosionsbestandighed og identificere potentielle problemer eller svagheder.

Salttågekamre er ofte anvendt i industrier som bilindustrien, skibsbygning, marine- og offshore-anvendelser samt i forskning og udvikling af korrosionsbestandige materialer og overfladebehandlinger. De bruges også til kvalitetskontrol, inspektion og evaluering af materialer og produkter under simulering af korrosionsforhold.

Det er vigtigt at bemærke, at salttågekamre skal drives i henhold til specifikke standarder og protokoller for at sikre nøjagtige og pålidelige resultater. Derudover kræver de regelmæssig vedligeholdelse og kontrol for at sikre korrekt drift og nøjagtige simuleringer af korrosive miljøer.


NKT Fasteners bud på den bedste overflade til det nordiske klima




Inden for kategorien fastgørelse findes mange forskellige typer af overfladebehandlinger. De forskellige overfladers formål er at beskytte fastgørelsen imod korrosion, så de blandt andet egner sig til udendørs brug, til brug i trykimprægneret træ og andre lignende applikationer uden at blive nedbrudt. Fælles for næsten alle typer af overfladebehandlinger er, at det oftest er et prisbilligere alternativ til fastgørelse i rustfri stål. Pris, kvalitet og holdbarhed på overfladebehandling hænger dog ofte sammen, og blandt andet derfor har NKT Fasteners specialiseret sig i overfladebehandling via inhouse produktion.

Helt ny godkendelse

NKT Fasteners har efterhånden længe promoveret, at den tredje generation af Climate®-overfladen var den første overfladebehandling til træskruer, som deklarerede en holdbarhed på 2.000 timer i salttågetest*. Men som noget nyt har NKT Fasteners fået foretaget en tredjeparts godkendelse af Climate® G3-overfladen. Overfladens super stærke vedhæftning gør, at Climate® G3 kan bryste sig at holde 2.000 timer i salttågetest, selv efter skruen har været monteret. Det viser en rapport fra det akkrediterede testinstitut IGOS, Institut für Galvano- und Oberflächentechnik Solingen.

"Overfladens unikke opbygning, som fremstilles via elektrogalvaniske processer, gør, at vi opnår rigtig fine tolerancer på skruerne og samtidig en superstærk vedhæftning i modsætning til andre typer overflader, som fremstilles mekanisk eller via malingprocesser", nævner produktchef hos NKT Fasteners, Anders Nissen.

Når skruerne monteres, påvirkes de af et kraftigt mekanisk slid, der fjerner en stor del af overfladen, hvis den ikke har tilstrækkelig vedhæftning. Selv samme test foretaget af IGOS viser, at en overflade med dårlig vedhæftning har en reduceret holdbarhed på op til 40 % i salttågetest i forhold til, hvis den ikke har været monteret.

Udviklet og produceret i Danmark

For NKT Fasteners er det ikke kun resultatet af overfladebehandlingen, som har betydning for virksomheden. Selve udviklingen og produktionen af Climate® G3-overfladebehandlingen finder sted i Middelfart. Og det er noget, NKT Fasteners er stolte af.

"Vi er glade for at have så godt et hold bag NKT Fasteners og SPUN+ Climate® G3 til, at vi i Danmark selv kan udvikle og producere overfladebehandlingen. Så ved vi hundrede procent, at kvaliteten er i top", nævner Anders Nissen som afslutning.

* Sådan foregår en salttågetest
Salttågetesten er en af de mest benyttede standardiserede testmetoder til at teste overfladers modstandsdygtighed overfor korrosion. I testen udsættes overfladen for en varm "tåge" med saltvandsopløsning, som kan minde lidt om havluft. Altså en luft som har en meget korroderende effekt på metal. Komponenterne undergår testen, indtil de begynder at korrodere, og det er altså her, at SPUN+ Climate® G3-skruen fra NKT Fasteners kan holde til over 2000 timer, selv efter den har været monteret.


Strenometer – Ny og bedre styreenhed i salttåge- og korrosionsprøvekamre




Nemmere at betjene – fungerer bedre – flere valgmuligheder for bl.a. kommunikation m.v.

Strenometers salttåge- og korrosionsprøvekamre fra Ascott har fået implementeret en ny Schneider styreenhed, der omfatter nye knapper, skærme og software, og som har en række fordele i forhold til den tidligere anvendte type.

Nøgleegenskaber i den nye styreenhed:

  • Hurtigere og stærkere programmerbar logikkontroller for nem programmering og fejlfinding. Kontrol- og responstider for temperatur- og fugtighedsprofiler er blevet væsentligt forbedret. Det er fx muligt at indsætte og slette trin i et program uden at skulle hele programmet igennem.
  • Ny fuldfarveskærm i høj opløsning.
  • Forbedrede alarmer.
  • Ethernet-port understøtter hele adresseområder, der kan indstilles på HMI.
  • Personlige skærmfarveskemaer som kan indstilles til at matche farven på kammerets låg.
  • Understøttede sprog inkluderer engelsk, kinesisk, japansk, tysk og fransk, og en arabisk version er lige på trapperne.
  • Forbedret flerpunktskalibreringssystem.
  • Temperaturskalaer i celsius/fahrenheit og kelvin.
  • Informationsside med kontaktinfo som kan indstilles fra servicemenuen.
  • Tællere der viser hvor mange timer kammeret har været tændt, hvor mange timer det har kørt, og hvor mange timer der er gået siden sidste service.
  • Føler til måling af rumtemperatur og relativ luftfugtighed.
  • Forbedret menusystem med klare, kortfattede oplysninger.
  • Simpel graf over parameterværdier for kammer og luftmætning.

Valgbart ekstraudstyr:

  • SCADA-forbindelse via OPC UA (overvågning af startværdier og parameterværdier for temperatur og tid).
  • Grundlæggende 12 timers USB-datalogning.
  • Cyklisk/oscillerende tilstand (med og uden s/spray) med justerbar tid og temperatur.
  • SD-kortudvidelse for mere programlagring.


Cookie-indstillinger