CAD – CAM

CAD står for Computer Aided Design, på dansk computerstøttet udformning. Der findes en mængde forskellige CAD-systemer, der kan bruges til fremstilling af arbejdstegninger.  

Leverandører af og viden om CAD – CAM:


DENCKER A/S

Færøvej 2
7900 Nykøbing Mors
Tlf.: (+45) 97 72 48 48
E-mail: dencker@dencker.net

www.dencker.net

Kompetencer: DFM & CAD, Hard Tooling, Micro Tooling, Plastemner, Plastproduktion, Plastsprøjtestøbning, Sprøjtestøbning, Værktøjsfremstilling

Læs mere om Dencker A/S


KB Metal ApS

kb metal

Energivej 9
9300 Sæby
Tlf. 98864066
E-mail: kb@kbmetal.dk

www.KBMetal.dk

kompetencer: CNC drejningCNC fræsning, spåntagende bearbejdning, spåntagning, Plastbearbejdning, Automatdrejning, CNC drejning 5-akslet, CNC fræsning 5-akslet, automatsavning, robothåndtering, overfladebehandling, CAD-CAM, hjælp til udvikling af prototyper, hjælp til optimering af eksisterende emner

Læs mere om KB Metal ApS


TriTech ApS

Gl. Skartved 5C
6091 Bjert
Tlf.: 40 76 84 66
E-mail: cjo@tritech.dk

www.tritech.dk

Kompetencer: Spåntagende bearbejdning, spåntagning, smedearbejde, laserskæring, montage, CNC kantpresning, pladebearbejdning, afgratning, tyndpladebearbejdning, brunering, design og rådgivning, svejsning

Læs mere om TriTech ApS


Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Tlf.: 26412563
E-mail: pbo@vestjyskmodelsnedkeri.dk

www.vestjyskmodelsnedkeri.dk

Kompetencer: Drejning, fræsning, CNC bearbejdning, 5-akset fræsning, CAD/CAM, prototype fremstilling, modeller, støbeforme, vacuumforme, fræser-fixturer, emnebearbejdning, plaststøbning, glasfiber, aluminium, design, specialopgaver, modelsnedker, produktudvikling, serieproduktion

Læs mere om Vestjysk Modelsnedkeri ApS


Mere viden om CAD - CAM:

Tegningerne kan udføres både todimensionelt og tredimensionelt. Disse arbejdstegninger kan danne grundlag for samlingstegninger og styklister. Tegningerne kan også overføres til et CAM-system. På tegningen indlægges værktøjsbaner til brug for programmering af CNC-maskiner. CAD siges at være den overordnede betegnelse for aktiviteter, der udføres i forbindelse med udvikling og konstruktion af produkter.

CAM står for Computer Aided Manufacturing, på dansk computerstøttet produktion.
Dette er betegnelsen for styringen af de maskiner, der fremstiller de ønskede produkter. Det kan være styringen af en enkelt CNC-maskine eller styringen af alle virksomhedens CNC-maskiner via DNC. Det dækker også over håndtering, transport og lager.

Brug af et CAD - CAM-system
I eksemplet illustreres brugen ved hjælp af CAD-systemet Inventor, som arbejder sammen med CAM-systemet Mastercam. Begge systemer anvendes i vid udstrækning i hele verden. Generelt skal det nævnes, at disse systemer, ligesom alle andre internationale systemer, bruger engelske udtryk


Zebicon – GOM kombinerer måle- og evalueringssoftware i én platform
3D metrologispecialisten GOM, en del af Zeiss Group, har lanceret en ny softwareplatform kaldet GOM Inspect Suite, som gør det nemt for både begyndere og eksperter at gennemføre specifikke måleopgaver og optimere processer.

GOM Inspect Suite er en software til geometrisk analyse og målsætning, som kan downloades gratis eller opgraderes med professionelle moduler gennem den danske distributør Zebicon a/s.

Evalueringssoftwaren er ideel til 3D inspektion og databehandling af 3D punktskyer og CAD data fra forskellige målesystemer herunder, 3D scannere, laserscannere og koordinatmålemaskiner.

Alt i én software

I den seneste 2020 release har GOM samlet alle softwareapplikationer i én platform. Når GOM Inspect Suite downloades gratis, kan brugeren arbejde med standard funktioner som CAD import, mesh editing, 3D inspektion og rapportering. Opgraderes der til et professionelt modul, bliver features som fx trendanalyse, digital assembly og scipting tilgængelige. Derudover er det muligt at opgradere pakken yderligere med industrispecifikke løsninger.

Ved at samle alle applikationer, giver platformen mange forbedringer i forhold til arbejdsprocessen, samt større fleksibilitet og processikkerhed.

Highlights i GOM Inspect Suite 2020

GOM Inspect Suite er den første software-version, hvor GOM inkluderer generelle funktioner til volumeinspektion genereret fra CT scanning. Det betyder, at GOM brugere ikke længere behøver at anvende andet software til at inspicere og analysere CT data.

Ved behov for dybdegående inspektion af CT data, kan GOM Inspect Suite opgraderes med modulet GOM Volume Inspect, som er ideelt til analyse af fiberstrukturer, luftindeslutninger, komponenter og montage. Derudover gør modulet det muligt at udføre trendanalyse af et utal af emner.

Moduler til industrispecifik kontrol

GOM Inspect Suite tilbyder også moduler til kunder med specielle behov. Funktionaliteten Blade Inspection, understøtter fx inspektion af turbineblade til luftfartsindustrien, mens modulet Virtual Clamping er udviklet med særligt fokus på bilindustrien. Med Virtual Clamping opnås måleresultater, som kan sammenlignes direkte, med resultaterne fra fysisk fastspændte komponenter. Dermed fjerner denne softwarefunktion behovet for at investere i dyre fastspændingsfiksturer og minimerer operatørindflydelsen.


CAMWorks – store besparelser
Står du uden CAM software eller har du et forældet standalone CAM system?
Resten af året er der op til 50% rabat på CAMWorks løsninger. CAMWorks er det bedst integrerede CAM system til SOLIDWORKS og det eneste integrerede CAM software til Solid edge. Få for eksempel 5 akset simultan fræsning for kr. 75.000,00 Hvis du vil have automatisk feature genkendelse er der ingen vej udenom CAMWorks – det var det første system som introducerede denne teknologi samtid som SOLIDWORKS så dagens lys. CAMWorks anvender Volumill teknologi som dynamisk fræsemodul, og har som et af de eneste CAM programmer ægte maskinkode simulering, baseret på det postede program og ikke på CAM systemets egne koder. Dette er nødvendigt hvis du vil have fuld tiltro til dine programmer.

Køb en maskine og få en gratis CAM-løsning
Edstrøms Værktøjsmaskiner og Delcam Danmark tilbyder de besøgende på VTM-messen i Odense at få et gratis CAM-system med i købet, når de anskaffer en Haas-maskine på messen.
CAM-firmaet Delcam Danmark og  Edstrøms Værktøjsmaskiner har indledt et samarbejde, som skydes  i gang i forbindelse med VTM-messen for værktøjsmaskiner 1.-4. april i Odense Congress Center. Under messen får virksomheder, der afgiver ordrer på Haas-maskiner fra Edstrøms Værktøjsmaskiner, tillige tilbudt en gratis CAM-softwareløsning baseret på CAM-systemet Delcam FeatureCAM samt et tre-dages introduktions-kursus hos Edstrøms Værktøjsmaskiner i anvendelsen af systemet. Efter kurset får deltagerne udleveret softwaren, som de kan tage med hjem til deres virksomhed. Administrerende direktør Søren Friis, Delcam Danmark forklarer: "FeatureCAM er det eneste ægte featurebaserede CAM-system på markedet, og softwaren passer perfekt sammen med Haas-maskiner, hvad enten der er tale om drejebænke eller fræsere. Vi leverer en fuld gratis basisversion af softwaren og står efterfølgende for undervisningen på kurset." Fuldt færdig pakkeløsning "Sammen med Delcam Danmark kan vi give vores kunder en helt færdig pakke med maskine, CAM og undervisning. FeatureCAM er et rigtig godt system, som flere af vores kunder allerede benytter, og fordelen for de kommende kunder på messen er, at de ikke behøver at tænke på at finde og investere i en CAM-løsning," understreger salgschef Michael Henriksen, Edstrøms Værktøjsmaskiner. Tre-dages kurset finder sted hos Edstrøms Værktøjsmaskiner i Hedensted i virksomhedens nyindrettede kursuscenter og vil typisk blive afviklet i forbindelse med leveringen af maskinerne. Samarbejdet mellem de to virksomheder indebærer desuden, at de to virksomheder sammen vil stå til rådighed med råd og dåd over for hinandens kunder under de fire messedage i Odense. Fremadrettet vil Delcam deltage i åbent-hus arrangementer, og demonstrere sine løsninger hos Edstrøms Værktøjsmaskiner. Delcam og Haas har gennem en længere årrække samarbejdet særdeles tæt internationalt omkring at opnå optimal integration mellem Haas-maskiner og FeatureCAM. Dette samarbejde omfatter blandt andet udvikling af postprocessorer der oversætter data fra CAM-softwaren til maskinkode.

Delcam og Hermle i dansk samarbejde
CAM-leverandøren Delcam Danmark og værktøjsmaskine-leverandøren Hermle Nordic har indledt et samarbejde i Danmark på linje med de to virksomheders internationale samarbejde.

Et nyt samarbejde mellem Hermle Nordic og Delcam Danmark skal gøre det lettere for de to virksomheders fælles kunder at få adgang til viden om, hvordan kombinationen af bearbejdningscentre fra Hermle og CAM-software fra Delcam fungerer optimalt sammen.

"Vi vil både tilbyde kunder fremvisning af vores maskiner sammen med Delcams software og lave fælles kursusaktiviteter på det danske forskningscenter for avanceret spåntagende bearbejdning DAMRC i Herning," forklarer administrerende direktør Lars Lynge, Hermle Nordic og tilføjer:
"Delcams PowerMILL-software fungerer rigtig godt sammen med vores avancerede maskiner, og Delcam og Hermle har længe haft et særdeles tæt internationalt samarbejde, som vi nu gerne vil udbrede til Danmark."

Administrerende direktør Søren Friis, Delcam Danmark fremhæver, at samarbejdet vil gøre det lettere for brugerne af Hermles maskiner og CAM-software fra Delcam at få optimeret deres maskiner, så de kan få det maksimale udbytte af dem:

"Sammen kan vi bidrage til at øge produktiviteten hos vores fælles kunder. Vores CAM-software kan tilpasses de enkelte kunders behov og den enkelte maskine, så de får den bedst mulige bearbejdning af deres emner," forklarer Søren Friis.

Samarbejdet skal bidrage til at formidle den viden, Delcam og Hermle sammen gennem en årrække har bygget op internationalt omkring avanceret bearbejdning. Det engelske softwarefirma og den tyske leverandør af værktøjsmaskiner har til daglig et nært samarbejde, der sikrer, at software og maskiner fungerer optimalt sammen i forbindelse med kompleks bearbejdning.

Hermle Nordic har hovedkvarter i Årslev på Fyn, mens Delcam Danmarks hovedsæde er placeret i Vamdrup ved Kolding


Så er forårets Autodesk kurser på plads for såvel Revit, Inventor, og Autocad brugere
Tilmeld dig kurser i Cad-Q's nye fine kursusfaciliteter i Horsens og vores flotte arkitektoniske lokaler i Ottetallet i Ørestaden. Så er du sikret den bedste indlæring.
Så er forårets Autodesk kurser på plads for såvel Revit, Inventor, og Autocad brugere Tilmeld dig kurser i Cad-Q's nye fine kursusfaciliteter i Horsens og vores flotte arkitektoniske lokaler i Ottetallet i Ørestaden. Så er du sikret den bedste indlæring. Når det handler om effektiviteten af software, er det i sidste ende dine evner til at bruge den, det kommer an på. Derfor er det vigtigt at have fokus på dine kompetencer. Med Autodesk programmerne arbejder du intuitivt og let. Med kun få dages kurser, er du hurtigt up to speed med de muligheder der ligger i programmerne. Med nye lokaler på Gotlandsvej 24 i Horsens og vores flotte arkitektoniske lokaler i Ottetallet, er der basis for nogen gode indlæringsdage. Vi tilbyder forplejning i løbet af dagen, og holdene er altid max 8 deltagere, for at bevare den bedste koncentration, stemning og tid til den enkelte.