Finmekanik

Finmekanik (eller finmekanisk bearbejdning) er et præcisionsarbejde der foretages på maskinfabrikker der har specialiseret sig i spåntagende bearbejdning, herunder drejning og fræsning, af mindre emner. Ved finmekanik opnås en flot finish, hvor detaljerne grundet størrelsen på emnet er større. I finmekanik er høj præcision, pålidelighed og kvalitetskontrol af afgørende betydning. Det indebærer brug af avancerede teknikker, værktøjer og materialer til at opnå ønsket nøjagtighed og funktionalitet.

Leverandører af og viden om Finmekanik (finmekanisk bearbejdning):

Finmekanisk Værksted ApS

’’ Danmarks mester i finmekanik ’’

Damgade 79
6400 Sønderborg
Tlf.: 20 20 16 05
E-mail: info@f-v.dk

www.f-v.dk

Læs mere omFinmekanisk Værksted ApS og se den fulde firmaprofi

Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Læs mere omMekoprint A/S og se den fulde firmaprofi

Mikroprecision

Åkærvej 2
43330 Gørløse
Tlf.: 42 75 75 80
E-mail: info@mikroprecision.dk

web

Læs mere omMikroprecision og se den fulde firmaprofi

Produktionsteknik ApS

Hans Egedes Vej 14
5210 Odense NV
Tlf.: 66 18 75 18
E-mail: info@produktionsteknik.dk

www.produktionsteknik.dk

Læs mere omProduktionsteknik ApS og se den fulde firmaprofi

RM Fintech ApS


Mere viden om finmekanik:

Finmekanik anvendes i en bred vifte af industrier og applikationer, herunder:

  1. Medicinsk udstyr: Finmekanik spiller en vigtig rolle i design og produktion af medicinsk udstyr, såsom kirurgiske instrumenter, implantater, medicinpumper og diagnostisk udstyr. Præcision og pålidelighed er afgørende inden for medicinsk teknologi.
  2. Optik: Finmekanik bruges i optiske instrumenter og enheder som mikroskoper, teleskoper, kameraer og lasersystemer. Det indebærer præcis fremstilling og montering af optiske komponenter for at opnå korrekt fokus, billedkvalitet og nøjagtig lysstyring.
  3. Elektronik: Finmekanik spiller en vigtig rolle i fremstillingen af mikroelektroniske enheder og avancerede elektroniske komponenter. Det omfatter montering af små komponenter på printplader, fremstilling af mikromekaniske systemer (MEMS) og produktion af mikrosensorer.
  4. Præcisionsinstrumenter: Finmekanik anvendes også til fremstilling af præcisionsinstrumenter og måleudstyr som kalibreringsudstyr, præcisionsure, mikrometre og instrumenter til videnskabelig forskning.
  5. Mikromekanik og nanoteknologi: Finmekanik spiller en vigtig rolle i udviklingen af mikromekaniske systemer (MEMS) og nanoteknologi, hvor komponenter og systemer er i mikroskopisk skala. Det indebærer fremstilling af ekstremt små og præcise enheder med anvendelser inden for elektronik, medicin, energi og andre områder.

Præcisionsbearbejdning, finjustering, måling og test er typiske færdigheder og processer inden for finmekanik for at sikre høj kvalitet og nøjagtighed i de producerede enheder.

Cookie-indstillinger