Fræsning

Fræsning

Fræsning er en spåntagende bearbejdningsproces til fremstilling af emner med plane og krumme overflader. Fræsning er sammen med drejning en af metalindustriens vigtigste bearbejdningsprocesser, men anvendes også inden for træ og plastindustrien

Leverandører af Fræsning:

ALCUMATIC A/S

Rønsdam 4, Ragebøl
6400 Sønderborg
Tlf.: 74 48 57 50

www.alcumatic.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Alu Parts ApS

Bødkervej 3
7600 Struer
Tlf.: 97 85 10 77
E-mail: mail@aluparts.dk

www.aluparts.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Automa ApS - Maskinfabrikken

Automa

Værkstedvej 11
2500 Valby
Tlf.: +45 36 300 888
E-mail: kontakt@automa.dk​

www.automa.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

CERATIZIT Scandinavia AB

Starrvägen 100
Box 9177
200 39 Malmö
Tlf.: +45 8025 0669
E-mail: info.scandinavia@ceratizit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Finmekanisk Værksted ApS

’’ Danmarks mester i finmekanik ’’

Damgade 79
6400 Sønderborg
Tlf.: 20 20 16 05
E-mail: info@f-v.dk

www.f-v.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

H. W. LANGBALLE aps

Farmervej 1, Askov
6600 Vejen
Tlf.: +45 7536 2022

www.hwlangballe.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

JB Production A/S

Langballe 14
8700 Horsens
Tlf.: 75 63 00 44
E-mail: info@jb-pro.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

JM Trådgnist

Grønsmøllevej 4, Nees
7660 Bækmarskbro
Mobil +45 20287701
E-mail: jm@jmtraadgnist.dk

www.jmtraadgnist.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

LPM Production

Energivej 34
6870 Ølgod
Tlf.: 76 98 22 55
E-mail: lpm@lpm.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Lars Broe Rustfri stål A/S

Herluf Trolles Vej 20
5220 Odense SØ
Tlf.:63 15 09 09
Email: larsbroe@larsbroe.dk

www.larsbroe.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MC Uldall Maskinfabrik

mculdall

Niels Bohrs Vej 41
8660 Skanderborg
Tlf.: 86 57 20 11
E-mail: mculdall@mculdall.dk

www.mculdall.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Mekoprint A/S

Hermesvej 2
9530 Støvring
Telf.: 99 36 56 00
E-mail: info@mekoprint.dk

www.mekoprint.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Mikroprecision

Åkærvej 2
43330 Gørløse
Tlf.: 42 75 75 80
E-mail: info@mikroprecision.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Plastsnedkeriet ApS

Thrigesvej 12
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 82 50 01
E-mail: mail@plastsnedkeriet.dk

www.plastsnedkeriet.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

RM Fintech ApS

RM Fintech

Hartvig Jensensvej 2
4840 Nørre Alslev
Tlf.: +45 54 46 50 72

www.rmfintech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Randers Rørindustri Aps

Eriksvej 7
8960 Randers SØ
Tlf: 86439632
E-mail: henrik@randersrorindustri.dk

www.randersrorindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Steel Products

Steel Products Aage Østergaard
Islandsvej 25
8700 Horsens

Steel Products DFT-Presswork
Nordborgvej 81
6430 Nordborg

Tlf.:  +45 7562 1144
E-mail: info@steelproducts.dk

www.steelproducts.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Thorsteds Maskinværksted

Oldenvej 1 A
3490 Kvistgaard
Tlf.: 49 13 90 15
E-mail: info@thorsteds.dk

www.thorsteds.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

TriTech ApS

Gl. Skartved 5C
6091 Bjert
Tlf.: 40 76 84 66
E-mail: cjo@tritech.dk

www.tritech.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Tlf.: 26412563
E-mail: pbo@vestjyskmodelsnedkeri.dk

www.vestjyskmodelsnedkeri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Wilno Rustfri Aps

Bøgeskovvej 1
3490 Kvistgård
Tlf.: 49 13 91 32
E-mail: info@wilno.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Fræsning er en bearbejdningsproces, hvor et roterende skæreværktøj fjerner materiale fra en emneoverflade for at forme det. Denne proces bruges til at fremstille præcise dele med komplekse former og fine overflader. Fræsemaskiner kan bearbejde forskellige materialer som metal, plast og træ.

Fræseprocessen indebærer anvendelse af en fræser, som er et roterende værktøj med flere skær. Emnet fastgøres til en maskinbord, og fræseren bevæges i forskellige retninger for at fjerne materiale. Der findes flere typer fræsemaskiner, herunder horisontale, vertikale og CNC-styrede maskiner.

Horisontalfræsning bruger en vandret aksel, hvor fræseren roterer parallelt med arbejdsbordet. Vertikalfræsning anvender en lodret aksel, hvor fræseren roterer vinkelret på arbejdsbordet. CNC-fræsning (Computer Numerical Control) er en avanceret metode, der bruger computerstyring til præcis bevægelse af fræseren og emnet.

Fræsning bruges til at skabe flader, spor, huller og komplekse tredimensionelle former. Processen er vigtig i fremstilling af maskindele, værktøj og komponenter til forskellige industrier. Den præcise kontrol af skæreparametre som hastighed, dybde og fremføring gør det muligt at opnå høj nøjagtighed og ensartede resultater.

Fræsning kan udføres med forskellige fræsetyper, såsom endefræsere, planfræsere og vinkelfræsere, afhængigt af den ønskede form og overfladekvalitet. Processen kan også kombineres med andre bearbejdningsmetoder for at opnå komplekse geometrier og specifikke overfladekrav. Fræsning er en essentiel teknik i moderne fremstilling på grund af dens alsidighed og præcision.


CNC Onsite har udviklet en præcisionsmaskine til fræsning af vindmølleflanger med diameter op til 10 meter
Præcise flangeforbindelser i monopæle, overgangsstykker og tårne fra "Goliath", et nyt flangefræsende værktøj fra danske "CNC Onsite" – vedligeholdelsesomkostninger, pålidelighed og levetid forbedres  

Leverandører af CNC-fræsemaskiner

De stigende dimensioner af vindmøller, der opererer i mere barske offshore-miljøer, skaber tekniske udfordringer for store flangeforbindelser, der forbinder vindmølletårne med deres fundamenter. For at forhindre, at boltene løsner sig - et problem, der ofte er forbundet med betydelige reparationsomkostninger og nedetid - skal flangerne være plane med millimeters nøjagtighed. 

"Goliath", som i efteråret 2022 lanceres af den danske ekspert i mobile bearbejdningsmaskiner CNC Onsite, kan fræse flanger på monopæle, overgangsstykker og tårne med en diameter på op til 10 meter og stadig opnå en nøjagtighed på to millimeter. 

Brug for løsflanger?

Store flanger er en kritisk mekanisk forbindelse i vindmøllekonstruktionen, og det er teknisk kompliceret at montere dem pålideligt, da de to flangeoverflader skal passe præcist sammen, når de bliver fastgjort med bolte. Under produktionen af de store komponenter svejses flangerne til strukturen – en proces der ofte resulterer i at flangerne vrides og bliver skæve. . Ved mindre skævheder er overfladerne traditionelt blevet korrigeret manuelt, men med de større flanger er dette ikke en effektiv proces. Goliath opnår effektivt fine tolerancer ved præcist at fræse flangerne, der skaber flader med den nødvendige strukturelle pasform.  

Bladt Industry vil indarbejde præcisionsflangefræsning  

Med offshore-kravene, der driver stadigt voksende møller, fortsætter vindmølleindustrien med at integrere leverandørernes teknologi i deres fremstillingsprocesser. Som en mangeårig leverandør af fundamenter og overgangsstykker er Bladt Industries et eksempel på denne tendens. 

"Vi udvikler hele tiden vores produktion for at sikre, at vi kan levere de rigtige produkter med de rigtige tolerancer, som industrien kræver. Med større flanger vil integrationen af Goliath i vores fremstillingsproces give os mulighed for fortsat at gøre netop dette", siger Klaus Munck Ramussen, Senior Vice President, Bladt Industries. 

"Vi er stolte af at støtte vindindustriens udvikling, og ved at sikre tolerancerne bidrager vi til at sikre integriteten af disse store konstruktioner og dermed produktionen af grøn strøm i mange år", tilføjer han. 

CNC Onsite har anvendt sin lange erfaring med udvikling og drift af flangefræsemaskiner på Goliath, hvilket har gjort den stivere, stærkere og mere præcis end de tidligere maskiner. 

"At opnå en global planhed på et par millimeter på en flange med en diameter på fire til fem meter kan være udfordrende nok, men at opnå det samme resultat på nutidens flanger på over otte meter er simpelthen ikke muligt med tidligere metoder", forklarer Søren Kellenberger, salgsdirektør hos CNC Onsite. 

"Når den er i drift til efteråret, vil det ikke overraske os, hvis vi kan opnå endnu bedre tolerancer," siger Søren Kellenberger. 

Planhed kan påvirke bolte 

Ved at opnå den bedst mulige pasform mellem vindmølletårnets flange og dets fundament reduceres nødvendigheden af løbende efterspænding af bolte og den dermed forbundne downtime. Dette kan potentielt også  føre til længere levetid for vindmøllen. 

"Forkert boltspænding er problematisk og derfor har industrien længe stræbt efter vedligeholdelsesfri boltforbindelser. Dette kræver to kriterier: tilstrækkeligt flade flanger og korrekt tilspændte bolte", forklarer Kellenberger. 

"I dag har producenterne adgang til pålidelige boltspændingsmetoder. Men hvis flangerne er skæve til at begynde med, kan boltene imidlertid stadig blive udmattet og endda knække, hvilket kan føre til havari af møllen", tilføjer Kellenberger. 

Med Goliath er der nu en løsning på markedet, der leverer præcis flangeplanhed, hvilket sammen med præcis boltspænding vil være med til at sikre konstruktionernes integritet og dermed reducere vedligeholdelsesomkostningerne. 

En havvindmølle, der står stille, kan koste mere end 8 000 EUR om dagen, hvortil kommer transport- og arbejdsomkostninger. Vedligeholdelse i en vindmølles levetid kan udgøre op til en fjerdedel af alle omkostninger.  

Flangefræsningsløsninger til mange diametre 

Ud over Goliath tilbyder CNC Onsite en række interne flangefræsningsmaskiner, der dækker diametre fra 1,8 til 10 meter. 

"Goliath arbejder automatisk ved hjælp af forprogrammerede parametre. Goliath kan arbejde både horisontalt og vertikalt, og kan klare funktioner på store flanger som f.eks. dobbelt-tiltede  flanger og parallelitetskrav på flangefladerne", siger Kellenberger. 

"Goliath-maskinen kan klare de mange nye komplekse flangekonstruktioner, hvilket gør den til det nok mest avancerede og præcise flangefræsningsværktøj på markedet", tilføjer Kellenberger. 

CNC Onsite anvendte sine 10 års erfaring med in-situ-flangeudbedringer onshore og offshore til at udvikle Goliath. Cookie-indstillinger