Støbegods

Støbegods er som oftest halvfabrikata, og kan støbes i forskellige metaller, ligesom støbegods kan anvendes til en lang række produkter, så som gear- og pumpehuse

Leverandører af og viden om Støbegods:


A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Kompetencer: Aluminium, Bronze, Kobber, Messing, Rustfrit stål, Nysølv, Bly, Zink

Læs mere om A/S Metalcentret


MC Uldall Maskinfabrik

Læs mere om MC Uldall Maskinfabrik


W. Olsen & Søn A/S

Førslev Tuerum 4
4690 Haslev
Tlf.: 56 38 00 75
E-mail: lo@w-olsen.com

www.w-olsen.com

Kompetencer: Vakuumformning, blæsning, fræsning, scanning, vandskæring, forme og værktøj, blæseforme, purforme, forme til gummi, glasforme, vakuumforme, EPS- & EPP værktøjer, prototyper, støberier

Læs mere om W. Olsen & Søn A/S


Mere viden om støbegods:

Den danske støberibranche fremstiller primært støbegods ved sandstøbning. Den væsentlige ulempe ved metoden er de store ressourcer der bruges på rensning og bearbejdning af støbefejl på materialets overflade. Konsortiets formål er at udvikle nye vandbaserede sværter der garanterer en stærk forbedret støbekvalitet. Sværterne baseres på den nyeste sol-gel teknologi, der tillader indlejringen af forskellige funktionaliteter. Desuden sikres det at sværten trænger bedre og længere ind i støbeformene og kernerne. Dermed lukkes porerne flere lag ind i sandmaterialet og forhindre metalpenetration hvormed overfladefejl elimineres.

Elektrodesvejsning er en meget simpel form for lysbuesvejsning og derfor den svejsemetode du oftest ser anvendt øde eller svært fremkommelige steder, hvor det er besværligt at slæbe andre typer svejseværker med sig. Det eneste det kræver er et svejseværk og en elektrode lavet til formålet. Man bruger ikke gas eller andre former for tilsatsmaterialer, kun svejseværk og elektrode. Selve elektroden er belagt med et materiale der smelter under svejsning og virker som beskyttelse mod atmosfærisk luft. Efter svejsning vil dette materiale sidde tilbage som slagger, som skal bankes af med en slaggehammer. Fordelen ved elektrodesvejsning er netop mobiliteten og det faktum at man kan købe elektroder lavet til stort set alle slags forskellige materialer. Det er derfor muligt at svejse både støbegods og mange typer legeringer, det kræver dog at man ved hvad man svejser og køber en elektrode lavet til formålet.


Tyrolit – En diamantklinge specielt udviklet til støberier
Tyrolit Premium *** Focur SA er en diamantklinge, der anvendes i stedet for en skæreskive, og den er specielt udviklet til bearbejdning af støbegods

En udfordring som mange støberier har med skæreskiver er, at skæredybden forsvinder efter kort tids bearbejdning, hvilket betyder, at man skal skifte skive flere gange under arbejdet. Men dette råder Tyrolit Premium *** Focur SA bod på, da diamantklingen ikke mister diameter ved slitage. Klingen har desuden op til 25 gange så lang levetid som en almindelig skæreskive.

"Tyrolit Premium *** Focur SA løser problemet med skæredybden, hvor man ikke kan komme igennem med en almindelig skæreskive på støbegods, fordi den slides ned. Brugeren slipper dermed for en masse skift af skiver og kan desuden genbruge klingen som metalskrot, når den er slidt op", siger Produktchef hos Tyrolit, Göran Nyberg.
En anden stor fordel er, at klingen afgiver betydeligt mindre støv sammenlignet med andre skæreskiver, hvilket giver et bedre arbejdsmiljø.

Tyrolit Premium *** Focur SA fås fra størrelse 125 mm til 230 mm til vinkelslibere og fra 300 mm til 600 mm til stationære skæremaskiner og har et karakteristisk design i sort med gulddetaljer.

Tyrolit Premium *** Focur SA fungerer også ganske udmærket til brugere i bådbranchen, som bearbejder plast og glasfiber samt til byggebranchen, hvor der arbejdes i fiberbeton.
Focur SA fås også som slibeskive med diamanter til slibning og fasning af kanter i støbegods.

For yderligere information kontakt venligst: Tyrolit A/S


Nye fræsestiftere til stål og støbegods
PFERD lancerer hårdmetal fræsestifterne STEEL.

- STEEL er kendetegnet ved optimal afstemning af tandform, tandantal, spiralvinkel og rundløbsnøjagtighed. Den innovative og specielt udviklede tandgeometri giver en aggressiv bearbejdning, store spåner og en ekstrem høj spånydelse samt god spånafgang gennem hele standtiden. De nye HM fræsestiftere STEEL er ideelle til bearbejdning af stål og støbegods og giver en jævn og stabil arbejdsproces.