Gnistbearbejdning

Gnistbearbejdning: Processen og dens anvendelser

Gnistbearbejdning deles ofte op i trådgnistning og sænkgnistning. Gnistbearbejdninger er en proces hvor man meget nøjagtigt kan forarbejde materialer af metal ved hjælp af elektriske gnister. Gnistbearbejdning bruges primært til fremstilling af værktøj, dvs. til forarbejdning af hårde/hærdede emner med særligt komplicerede geometrier.

Sænkgnistning

Leverandører af Gnistbearbejdning:

Elektrokul A/S

Snedkervej 2A
4600 Køge
Telf.: 70 20 78 26
E-mail: info@elektrokul.dk

www.elektrokul.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

GK Trådgnist ApS

Engtoften 13, Vorgod
6920 Videbæk
Tlf.: 96 94 55 00
E-mail: info@gk-traadgnist.dk

www.gk-traadgnist.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Thorsteds Maskinværksted

Oldenvej 1 A
3490 Kvistgaard
Tlf.: 49 13 90 15
E-mail: info@thorsteds.dk

www.thorsteds.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Gnistbearbejdning, også kendt som elektrognistbearbejdning eller EDM (Electric Discharge Machining), er en avanceret bearbejdningsmetode. Den bruger elektrisk energi til at fjerne materiale fra et arbejdsstykke. Processen indebærer skabelse af gnister mellem en elektrode og arbejdsstykket. Elektroden og arbejdsstykket holdes adskilt med en lille afstand, kaldet en gnistluft. Når spændingen øges, opstår der en elektrisk bue mellem elektroden og arbejdsstykket. Denne bue genererer intense varme, der smelter og fordamper materialet på arbejdsstykkets overflade.

Den elektriske bue skaber små krater i arbejdsstykket, hvilket fjerner materiale. EDM er nyttigt til at bearbejde materialer, der er vanskelige at skære med traditionelle metoder. Det kan bearbejde hårde materialer som stål, titan og hærdede stål. Gnistbearbejdning tillader præcis bearbejdning af komplekse former og små detaljer. Det er ideelt til fremstilling af værktøjer, støbeforme og præcisionskomponenter til luft- og rumfart samt medicinsk udstyr.

Processen er non-kontakt, hvilket reducerer mekanisk belastning og risikoen for deformering. EDM er velegnet til at skære meget små dele med høj præcision og overfladefinish. Det er også effektivt til at bearbejde materialer med hårdhed over 60 HRC. Gnistbearbejdning er en langsommere proces sammenlignet med konventionel bearbejdning, men dens nøjagtighed og evne til at bearbejde hårde materialer gør den uundværlig i visse applikationer.


Elektrokul hjælper med det hele
Vi har styr på de elektriske ladninger, som benyttes til gnistbearbejdning, og vi tager altid dig med på råd i vores bestræbelser på at levere de bedste produkter.

Vi har en stor faglig kompetence, der gør os rustet til at levere alle former for produkter til gnistbearbejdning. Uanset hvad du skal bruge, sætter vi os godt ind i opgaven.

Her finder du gnisttestere

Her ser du en oversigt over, hvilke produkter til gnistbearbejdning vi leverer:

  • Grafit
  • Metal elektroder
  • Filter
  • EDM tråd
  • Reservedele til EDM maskiner
  • Kemikalier

Vi har styr på de elektriske ladninger, som benyttes til gnistbearbejdning, og vi tager altid dig med på råd i vores bestræbelser på at levere de bedste produkter.Cookie-indstillinger