Konturfræsning

Konturfræsning er en bearbejdningsmetode, der anvendes til at skabe komplekse former og konturer på en arbejdsstykkets overflade ved hjælp af en fræsemaskine. Det indebærer brugen af et roterende fræseværktøj med flere skæreelementer, der skærer eller fjerner materiale fra arbejdsstykket i en præcist defineret bevægelse.

Leverandører af og viden om konturfræsning:

lpm production a/s

Energivej 34
6870 Ølgod
Tlf.: 76 98 22 55
E-mail: lpm@lpm.dk

web

Læs mere omLpm production a/s og se den fulde firmaprofi

Mikroprecision

Åkærvej 2
43330 Gørløse
Tlf.: 42 75 75 80
E-mail: info@mikroprecision.dk

web

Læs mere omMikroprecision og se den fulde firmaprofi

Thorsteds Maskinværksted

Oldenvej 1 A
3490 Kvistgaard
Tlf.: 49 13 90 15
E-mail: info@thorsteds.dk

www.thorsteds.dk

Læs mere omThorsteds Maskinværksted og se den fulde firmaprofi

Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Tlf.: 26412563
E-mail: pbo@vestjyskmodelsnedkeri.dk

www.vestjyskmodelsnedkeri.dk

Læs mere omVestjysk Modelsnedkeri ApS og se den fulde firmaprofi


Mere viden om konturfræsning:

Under konturfræsning bevæges fræseværktøjet langs en foruddefineret bane i forhold til arbejdsstykket. Denne bane kan være bestemt af en computerstyret styring (CNC), hvilket muliggør præcis og gentagelig bevægelse og bearbejdning. Fræseværktøjet kan have forskellige geometrier, såsom kugle-, cylinder- eller kegleformede skær, afhængigt af den ønskede kontur.

Konturfræsning giver mulighed for fremstilling af komplekse former og konturer, herunder udskæringer, riller, kanter, kurver og overfladestrukturer. Det anvendes inden for mange industrier, herunder metalbearbejdning, træbearbejdning, plastbearbejdning, luftfartsindustrien, bilindustrien og mange andre, hvor der kræves præcise og detaljerede bearbejdning af arbejdsstykker.

Den nøjagtighed, hastighed og kvalitet af konturfræsning afhænger af flere faktorer, herunder fræseværktøjets egenskaber, valg af materiale, bearbejdningsparametre og den anvendte maskin- og styringsteknologi. CNC-styrede fræsemaskiner er meget udbredte i moderne produktion, da de giver en høj grad af præcision, gentagelighed og automatisering i konturfræsningsprocessen.

Cookie-indstillinger