Kopidrejning

Kopidrejning er en drejeteknik, der anvendes til at reproducere eller kopiere komplekse former eller profiler ved hjælp af en drejebænk. Det indebærer at bruge en skabelon eller et originalt arbejdsstykke som reference for at skabe en nøjagtig kopi af formen.

Leverandører af og viden om kopidrejning:

lpm production a/s

Energivej 34
6870 Ølgod
Tlf.: 76 98 22 55
E-mail: lpm@lpm.dk

web

Læs mere omLpm production a/s og se den fulde firmaprofi

Mikroprecision

Åkærvej 2
43330 Gørløse
Tlf.: 42 75 75 80
E-mail: info@mikroprecision.dk

web

Læs mere omMikroprecision og se den fulde firmaprofi

Thorsteds Maskinværksted

Oldenvej 1 A
3490 Kvistgaard
Tlf.: 49 13 90 15
E-mail: info@thorsteds.dk

www.thorsteds.dk

Læs mere omThorsteds Maskinværksted og se den fulde firmaprofi

Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Tlf.: 26412563
E-mail: pbo@vestjyskmodelsnedkeri.dk

www.vestjyskmodelsnedkeri.dk

Læs mere omVestjysk Modelsnedkeri ApS og se den fulde firmaprofi


Mere viden om kopidrejning:

Under kopidrejning er drejebænken udstyret med en kopieringsanordning, der følger bevægelsen af skabelonen eller originalen. Kopieringsanordningen er forbundet til drejebænkens værktøjsholder og følger konturerne af det originale arbejdsstykke, mens det roterer. Dette styrer bevægelsen af værktøjet og styrer skæringen af emnet for at skabe en nøjagtig kopi.

Kopidrejning gør det muligt at fremstille flere identiske dele baseret på en enkelt skabelon eller original. Det er nyttigt i situationer, hvor der er behov for at producere flere emner med komplekse former eller profiler, f.eks. ved fremstilling af træudskæringer, drejede møbler, kunstværker eller specialdesignede komponenter.

Kopidrejning kan udføres på både manuelle drejebænke og CNC-styrede drejebænke. CNC-styrede kopidrejningsmaskiner kan programmere bevægelsen baseret på en digital model af den ønskede form, hvilket giver en højere grad af automatisering og nøjagtighed i reproduktionen.

Det er vigtigt at bemærke, at kopidrejning primært anvendes til reproduktion af former og profiler og adskiller sig fra konventionel drejning, hvor formen ikke nødvendigvis er baseret på en eksisterende skabelon.

Cookie-indstillinger