Plandrejning

Plandrejning

Plandrejning er en bearbejdningsproces, der bruges til at opnå en plan og glat overflade på en roterende arbejdsemne. Dette ved hjælp af en drejebænk. Processen indebærer at fjerne materiale fra arbejdsemnet ved at skære i en plan vinkel i forhold til rotationsaksen.

Leverandører af Plandrejning:

CERATIZIT Scandinavia AB

Starrvägen 100
Box 9177
200 39 Malmö
Tlf.: +45 8025 0669
E-mail: info.scandinavia@ceratizit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

JB Production A/S

Langballe 14
8700 Horsens
Tlf.: 75 63 00 44
E-mail: info@jb-pro.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

LPM Production

Energivej 34
6870 Ølgod
Tlf.: 76 98 22 55
E-mail: lpm@lpm.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Mikroprecision

Åkærvej 2
43330 Gørløse
Tlf.: 42 75 75 80
E-mail: info@mikroprecision.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Thorsteds Maskinværksted

Oldenvej 1 A
3490 Kvistgaard
Tlf.: 49 13 90 15
E-mail: info@thorsteds.dk

www.thorsteds.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Vestjysk Modelsnedkeri ApS

Isefjordsvej 5
6715 Esbjerg N
Tlf.: 26412563
E-mail: pbo@vestjyskmodelsnedkeri.dk

www.vestjyskmodelsnedkeri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Under plandrejning fastgøres arbejdsemnet til drejebænken og roteres om sin akse. Et skærende værktøj, såsom en drejeskær eller planfræser, bringes i kontakt med arbejdsemnet, og materiale fjernes gradvist for at skabe den ønskede plan overflade.

Plandrejning kan udføres både indvendigt og udvendigt på cylindriske emner. Indvendig plandrejning involverer fjernelse af materiale fra den indre diameter af et emne, mens udvendig plandrejning fjerner materiale fra den ydre diameter. Processen kan også anvendes på flader, såsom endeflader eller flader parallelt med rotationsaksen.

Formålet med plandrejningen kan være at opnå en plan overflade, der er nøjagtig i forhold til en bestemt reference eller for at fjerne uregelmæssigheder og skabe en jævn og glat overflade. Det er en vigtig bearbejdningsproces i metalbearbejdning, hvor plan overfladekvalitet er nødvendig for korrekt pasform og funktionalitet af komponenter.

Præcision og nøjagtighed er afgørende i plandrejningen for at opnå den ønskede planhed og overfladekvalitet. Skærende værktøjer skal justeres korrekt for at sikre en ensartet fjernelse af materiale, og arbejdsemnet skal fastgøres sikkert og korrekt på drejebænken.

Plandrejningen kan udføres manuelt ved hjælp af traditionelle drejebænke eller ved hjælp af CNC-styrede drejebænke, der automatiserer processen. Avancerede funktioner som automatisk fødning og kontrol af skærehastighed kan hjælpe med at opnå nøjagtighed og gentagelighed i plandrejningen.

Cookie-indstillinger