Rørbearbejdning

Rørbearbejdning

Rørbearbejdning anvendes til at forme, skære og forarbejde rørmaterialer til forskellige applikationer i forskellige industrier. Denne proces er afgørende for at opnå præcis pasform, funktionalitet og holdbarhed i rørsystemer.

Rørbearbejdning omfatter en række forskellige teknikker og metoder, herunder skæring, bøjning, svejsning, gevindskæring, affasning og flangebearbejdning. Disse processer bruges til at fremstille rørkomponenter til konstruktion, transport, forsyning, behandling og mange andre formål.

Leverandører af Rørbearbejdning:

Lars Broe Rustfri stål A/S

Herluf Trolles Vej 20
5220 Odense SØ
Tlf.:63 15 09 09
Email: larsbroe@larsbroe.dk

www.larsbroe.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MDS Stainless ApS

Møllebakken 1,
7361 Ejstrupholm
Tlf.: 69 14 92 55 / 22 99 92 55
E-mail: info@mds-stainless.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Nordisk Wavin A/S

Wavinvej 1
8450 Hammel
Tlf.: 86 96 20 00
E-mail: salg.dk@wavin.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Randers Rørindustri Aps

Eriksvej 7
8960 Randers SØ
Tlf: 86439632
E-mail: henrik@randersrorindustri.dk

www.randersrorindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Worms Smedie- og Maskinværksted ApS

Bakkegårdsvej 4
7900 Nykøbing M
Tlf.: 97 72 01 77
E-mail: worm@worm.dk

www.worm.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

En typisk rørbearbejdningsproces begynder med at skære røret til den ønskede længde ved hjælp af skæreudstyr som save, skæremaskiner eller laserskærere. Derefter kan røret formes og tilpasses efter behov ved bøjning eller formning.

Bøjning af rør sker enten ved hjælp af manuelle eller maskinelle bøjningsværktøjer, der giver røret den ønskede form og vinkel. Dette er vigtigt for at opnå korrekt pasform og funktionalitet i rørsystemet.

Svejsning er en afgørende del af rørbearbejdning, hvor rørsektioner samles og forbindes ved hjælp af forskellige svejseteknikker som MIG-svejsning, TIG-svejsning eller bue svejsning. Svejsning sikrer en stærk og tæt forbindelse mellem rørdelene.

Gevindskæring anvendes til at skabe indvendige eller udvendige gevind på rørender, så de kan tilsluttes fittings, ventiler eller andre rørkomponenter. Denne proces giver en sikker og tæt forsegling mellem rørdelene.

Affasning er en proces, hvor rørenden skæres skråt for at fjerne skarpe kanter og gøre det lettere at montere rørene sammen. Dette forhindrer også beskadigelse af pakninger eller tætninger under installationen.

Flangebearbejdning omfatter skæring eller formning af flanger på rørenden, så de kan tilsluttes andre rør eller komponenter ved hjælp af flangeforbindelser. Dette sikrer en sikker og tæt forbindelse mellem rørledninger.

Rørbearbejdning anvendes i mange industrier, herunder byggeri, olie og gas, kraftproduktion, vandforsyning, kemisk industri og fødevareproduktion. Denne proces spiller en central rolle i at opbygge og vedligeholde rørsystemer, der transporterer væsker, gasser eller materialer i forskellige applikationer.

Kvalitetskontrol er afgørende i rørbearbejdningsprocessen for at sikre, at de fremstillede rørdelene opfylder de nødvendige specifikationer og tolerancer. Dette inkluderer inspektion af dimensioner, overfladefinish og svejsekvalitet.

Cookie-indstillinger