Automatstål

Automatstål

Automatstål, herunder blankt stål, er egnet til skærende bearbejdning i automatbænke. Den gode bearbejdelighed ved automatstål, er opnået ved et større mangan- og svovlindhold, evt. også mere fosfor end der findes i almindelige stålkvaliteter. Derudover fremstilles automatstål også med legeret med bly og svovl – Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Automatstål:

Ahlsell

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: ahlsell@ahlsell.dk

www.ahlsell.dk/da

Se hele vores produktprogram og profil her

EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Automatstålet, også kendt som automatstål eller automatdrejningsstål, er en type stål, der er designet til at blive bearbejdet på automatiske drejebænke eller CNC-drejebænke. Disse stål er specielt formuleret for at opnå høj skærehastighed, fremragende bearbejdelighed og ensartet kvalitet under automatiseret drejning.

Automatstål har særlige kemiske sammensætninger og varmebehandlinger. De forbedrer materialets skæreydelse og spåntagningsegenskaber. Nogle af de mest almindeligt anvendte materialer til automatstålet inkluderer:

  1. Kulstofstål: Kulstofstål, såsom 12L14 eller 1215, er almindeligt anvendt i automatdrejningsapplikationer. Dette på grund af deres gode bearbejdelighed og evne til at producere komplekse og præcise komponenter.
  2. Legeret stål: Legerede stålkvaliteter, såsom 4140 eller 8620, bruges, når der kræves højere styrke og slidstyrke i de færdige komponenter.
  3. Rustfrit stål: Nogle rustfri stålkvaliteter, såsom 303 eller 316, er tilgængelige som automatstål til applikationer, der kræver god korrosionsbestandighed sammen med fremragende bearbejdelighed.

Automatstål er kendt for deres evne til at producere højkvalitetskomponenter med minimal spånvækst, høj præcision og god overfladefinish. De er velegnede til masseproduktion af drejede dele i forskellige industrier som automotive, elektronik, medicinsk udstyr, hydraulik, og mange andre, hvor præcise komponenter er nødvendige.

Det er vigtigt at vælge det rigtige automatstål. Dette baseret på specifikke krav til styrke, slidstyrke, korrosionsbestandighed og bearbejdelighed. Den rigtige kombination af ståltype, varmebehandling og skæreværktøjer kan bidrage til at opnå optimale resultater under automatiseret drejning og forbedre produktiviteten i fremstillingsprocessen.

Cookie-indstillinger