Blankt stål

Blankt stål er almindeligt stangstål som er kendetegnet ved at være blevet koldtrukket i en trækbænk hvorved der opnås bedre tolerancer. Blankt stål anvendes normalt til produktion, hvor der er ekstra fokus på detaljerne, eksempelvis i forbindelse med drejebænke og CNC-maskiner - Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om Blankt stål:


EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Kompetencer: Konstruktionsstål, Værktøjsstål, Specialstål, Metaller og Normdele

Læs mere om EBI A/S


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Kompetencer: Klip, Buk, Kompositbjælker, Alt i stål, Konstruktioner, Plasmaskærer, Smedearbejde, Smedejernslåger, Stålkonstruktioner, Gelændere, Altaner

Læs mere om Simik ApS


Mere viden om Blankt stål:

Blankt stål er en betegnelse, der bruges til at beskrive stål, der har en glat, skinnende og reflekterende overflade uden synlige ridser, buler eller defekter. Den blanke overflade opnås gennem en proces kaldet polering eller spejlpolering, hvor ståloverfladen gøres glat og reflekterende ved hjælp af polermidler og slibende materialer.

Blankt stål kan opnås i forskellige stålkvaliteter, herunder kulstofstål, rustfrit stål og legeret stål. Det bruges i en bred vifte af applikationer, hvor æstetik, korrosionsbestandighed og reflekterende egenskaber er vigtige.

Nogle af de almindelige anvendelser af blankt stål inkluderer:

  1. Dekorative applikationer: Blankt stål bruges i arkitektoniske og dekorative applikationer, såsom skilte, facader, møbler, køkkenudstyr, indvendige og udvendige designelementer, hvor en glat og reflekterende overflade er ønsket.
  2. Industrielle applikationer: Blankt stål anvendes også i industrielle applikationer, hvor overfladerefleksion og korrosionsbestandighed er vigtige faktorer. Det kan bruges i beholdere, rør, fittings, maskindele og andre komponenter, der kræver en blank overflade.
  3. Medicinsk udstyr: Blankt stål anvendes i medicinsk udstyr og instrumenter, hvor det er vigtigt med en glat og reflekterende overflade for at opfylde hygiejniske standarder og lette rengøring og desinfektion.
  4. Spejle: Blankt stål kan anvendes som et substrat til spejle, hvor det fungerer som en base for det reflekterende lag, der påføres overfladen.

Det er vigtigt at bemærke, at overfladen af blankt stål kan blive ridset eller beskadiget over tid, hvis den ikke vedligeholdes ordentligt. Regelmæssig rengøring og forsigtig håndtering er nødvendig for at bevare den blanke overflade og forhindre ridser eller defekter.

Blankt stål kan leveres i forskellige former og størrelser, herunder plader, plader, rør og profiler, afhængigt af de specifikke krav til applikationen.

Cookie-indstillinger