Zink

Zink er et af grundstofferne i det periodiske system og anvendes til mange formål. Zink er også et af de mest brugte metaller, på niveau med bl.a. aluminium, jern og kobber. Zink anvendes også ved overfladebehandling, for eksempel til forzinkning, galvanisering og varmforzinkning. Det er også muligt at støbe i zink, faktisk til ganske høje tolerance krav og komplicerede geometrier.

Leverandører af og viden om Zink:


A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Kompetencer: Aluminium, Bronze, Kobber, Messing, Rustfrit stål, Nysølv, Bly, Zink

Læs mere om A/S Metalcentret


Toft Kobber A/S

Strandpromenaden 6
4040 Jyllinge
Tlf.: 47 10 04 70/ Mobil tlf. 40 62 18 48

Email: info@toftkobber.dk

www.toftkobber.dk

Kompetencer: Kobber, zink, messing, facadedækning, tagarbejde, kunsthåndværk, skilte, logo

Læs mere om Toft Kobber A/S


LINIMATIC – Tungtvejende argumenter for zink som synk i fiskeredskaber
Bly er et giftigt tungmetal, der påvirker nervesystemet og kan nedsætte børns indlæringsevne. Bly er desuden giftigt for vand og jordorganismer. Bly akkumuleres op gennem fødekæden, blandt andet i havmiljøet, og kan derfor udgøre en miljøbelastning

Det er baggrunden for, at den danske virksomhed Linimatic har udviklet en ny type synk til fiskeredskaber. Projektet er støttet af Miljøstyrelsen og udarbejdet i samarbejde med forskere på DTU.

Resultatet er blevet produktet Zinkers, der er fremstillet af trykstøbt zink og udformet som de ring- og tøndeformede synk, som gennem mange år har været anvendt til trawl-, not- og vodredskaber.

Trykstøbte Zinkers har vist sig at holde 5-6 gange længere end blysynk. Det medfører, at fiskeredskaberne også holder længere. Dermed vinder zinksynk på en væsentlig bedre totaløkonomi, trods en lidt højere fremstillingspris. Det oplyser salgs- og økonomidirektør Torben Levinsen fra Linimatic:

- Vi har afprøvet de nye zinksynk under virkelige forhold i nogle år nu. Både fiskere og producenter af fiskeredskaber bekræfter, at Zinkers holder længere end de gamle og miljøskadelige blysynk. Det skyldes blandt andet, at Zinkers er uden små luftbobler - i modsætning til en række håndstøbte udgaver - og har en stærk overflade og slides mindre. Det mindre slid har samtidig den fordel, at Zinkers er nemmere at afmontere og genbruge til nye redskaber, hvilket blot er en yderligere gevinst for både miljø og økonomi.

I Linimatic's sortiment finder man en bred vifte af ring- og tøndeformede Zinkers fra 50-2000 gram og med forskellige huldiameter, der svarer til gængse branchestandarder.