Galvanisering

Galvanisering

Galvanisering kommer af, L. Galvani, som var en italiensk fysiker fra 1700 tallet. Galvanisering er en varemærkebetegnelse for varmforzinkning som er en proces, hvor stålemner gives et overtræk af zink ved neddypning i smelte.

Leverandører af Galvanisering:

VETA Industry ApS

Marielundvej 33
2730 Herlev
Tlf.: 44 84 11 33
E-mail: info@veta.dk

www.veta.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Galvanisering er en proces, hvor et metalbelagt med en anden metal via elektrokemisk deposition. Det beskytter metallet mod korrosion og rust. Processen involverer typisk nedsænkning af metallet i en elektrolytisk opløsning. En strømkilde leverer strøm til at udløse reaktionen. Metalioner fra anoden aflejres på metallet og danner en beskyttende belægning. Galvanisering anvendes bredt i industrien til at beskytte metaldele. Det forlænger levetiden og forbedrer æstetikken af metalprodukter.

Galvaniseringen bruges også til at skabe dekorative overflader på genstande som smykker og husholdningsapparater. Metaller som zink, nikkel og krom anvendes ofte til galvanisering. Processen kan udføres ved forskellige metoder som dybdegalvanisering eller elektrolytisk forzinkning. Det spiller en afgørende rolle inden for byggeri, transport og elektronikindustrien. Det er en effektiv måde at beskytte metaller mod slid, korrosion og rust i forskellige miljøer.

Galvaniseringen er en teknik til at påføre en beskyttende metalbelægning på et andet metal. Denne proces bruger elektrokemiske metoder til at forhindre korrosion. Metallet, der skal beskyttes, fungerer som katode i en elektrolytisk celle. En anode af det beskyttende metal, f.eks. zink, nedsænkes i en elektrolytisk opløsning sammen med det metal, der skal beskyttes. Når strøm føres gennem systemet, reagerer metalioner fra anoden og aflejres på overfladen af det beskyttede metal. Dette danner en tæt og holdbar belægning, der beskytter mod korrosion.

Galvaniserede produkter har mange anvendelser, fra byggeindustrien til bilindustrien. Processen forbedrer ikke kun metalternes levetid, men kan også give dem et mere æstetisk tiltalende udseende. Galvanisering er en økonomisk og effektiv metode til at forlænge levetiden for metaldele i forskellige applikationer.

Cookie-indstillinger