Koldvalset stål

Koldvalset stål

Koldvalset stål betegner de former for stål, der valses i kold tilstand. Ved valsning sker en forædlingsproces af de varmvalsede stålprodukter. Ved koldvalsningen sker der en deformation af kornstrukturen, derfor skal de koldvalsede produkter glødes – Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Koldvalset stål:

Ahlsell

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: ahlsell@ahlsell.dk

www.ahlsell.dk/da

Se hele vores produktprogram og profil her

EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Koldvalset stål anvendes inden for mange forskellige anvendelsesområder hvor der kræves tyndere konstruktioner og hvor produkterne som regel skal males eller på anden vis overfladebehandles. Kørertøjer, køleskabe, lysarmaturer, el- og fjernvarmeradiatorer er nogle eksempler på produkter produceret af koldvalset plade.

Det er let at forme og sammensvejse og har en fin overflade for videre behandling. Gennem formning kan pladerne forstærkes og få bedre stabilitet samt bæreevne. Det fremstilles i forskellige kvaliteter at efter bearbejdnings- og anvendelsesformål. Dimensionsområdet er normalt op til 3 mm tykkelse og 1500 mm bredde. Man kan groft inddele koldvalset stål i: Blødt stål for presbarhed - Fra let presning til avancerede pres- og bukoperationer og hvor der ingen større krav til stålets styrke stilles. Konstruktionsstål - hvor der stilles krav om god formbarhed i kombination med højere styrke. Koldvalset stål kan desuden defineres på kvaliteter, overflade og oliering.

I moderne fremstilling anvendes stålet i kombination med andre materialer og teknologier for at opnå optimale resultater. For eksempel kan koldvalset stål kombineres med galvanisering for at forbedre korrosionsbestandigheden. Dette gør det muligt at bruge koldvalset stål i udendørs og fugtige miljøer uden at kompromittere dets ydeevne.

Samlet set er det et alsidigt og værdifuldt materiale i mange industrier. Dets overlegne styrke, præcision og overfladekvalitet gør det til et foretrukket valg for mange applikationer. Det tilbyder en god balance mellem ydeevne og omkostninger, hvilket gør det til et populært valg for producenter og ingeniører.

Cookie-indstillinger