Højstyrkestål

Selve stålfremstillingen af højstyrkestål er ikke anderledes end ved de alm. stålkvaliteter. Forskellen ligger i den kemiske sammensætning samt valseprocessen. (temperaturstyret valsning) - Resistenstabel – Resistenstabellen er en vejledning til valg af materialer - Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af og viden om højstyrkestål:


EBI A/S

Sylvestervej 7
2610 Rødovre
Tlf.: +45 4497 8111
E-mail: salg@ebi.dk

www.ebi.dk

Kompetencer: Konstruktionsstål, Værktøjsstål, Specialstål, Metaller og Normdele

Læs mere om EBI A/S


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


REA automatdrejning ApS

Industrivej 2
5450 Otterup
Tlf.: 64 82 20 06
E-mail: mail@rea.dk

www.rea.dk

Kompetencer: Automatdrejning, drejning, fræsning, afgratning, aluminium, automatsavning, bearbejdningscentre, boring, langdrejning, CNC Multibearbejdning, savning, højstyrkestål, kobber, målemaskiner, messing, metalbearbejdning, plastbearbejdning, polering, rotationsbearbejdning, rustfri stål

Læs mere om REA automatdrejning ApS


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Simik ApS

Værkstedsvej 7
4230 Skælskør
Tlf.: 21 91 96 34
E-mail: kn@simik.dk

www.simik.dk

Kompetencer: Klip, Buk, Kompositbjælker, Alt i stål, Konstruktioner, Plasmaskærer, Smedearbejde, Smedejernslåger, Stålkonstruktioner, Gelændere, Altaner

Læs mere om Simik ApS


Mere viden om højstyrkestål:

Den kemiske sammensætning
Førhen brugte man kulstof til at opnå højere styrke i materialet, men kulstof har en negativ indvirkning på formbarheden, sejheden og svejsbarheden. De første højstyrkestål der kom på markedet var ikke særlig velegnede til konstruktioner. Stålets egenskaber grundlægges allerede i flydende form, gennem tilpassede mængder af kulstof, mangan og svovl. Med finkorndannere som aluminium, niob, vanadin og titan kan styrken også højnes. De nye typer højstyrkestål er af HSLA typen (High Strength Low Alloued). HSLA-stålet kendetegnes af et højt flydegrænse/brudgrænse forhold og god presbarhed og gode svejseegenskaber. De tyndere HSLA-stål anvendes hvor der er store krav til presbarheden eller i detaljer hvor flydegrænsen ikke kan øges gennem deformations-hærdning. De tykkere HSLA-stål (t > 2 mm) er optimeret hvad angår koldformningsegenskaberne og kan bukkes med snævrere radier end alm. stålkvaliteter med samme flydegrænse. HSLA-stålene betegnes ofte efter min. flydegrænse.

Valseprocessen
Temperaturen af stålet ved valsningen er en meget vigtig parameter for den færdige plades struktur og dermed for pladens egenskaber. Det gælder først og fremmest temperaturen ved første og sidste valsepar, samt ved oprulning til coils. Værkerne har derfor placeret en kølelinie mellem sidste valsepar og hasplen, hvor temperaturen kan reguleres og tilpasses til den rette struktur og mekaniske egenskaber.


SSAB introducerer Strenx – det nye navn for højstyrkestål
SSAB introducerer Strenx, markedets mest komplette produktionsprogram af højstyrkestål. Det åbner helt nye muligheder for vore kunder for, at fremstille nye og mere konkurrencedygtige produkter, der tilmed er både lettere og stærkere og mere miljøvenlige.

Strenx er designet til applikationer, hvor styrke og vægtbesparelser er konkurrencemæssige nøgleparametre. Dvs især inden for industrier, der beskæftiger sig med kraner og løftegrej, entreprenør maskiner og transport. Strenx højstyrkestål kan med fordel også anvendes i landbrugsmaskiner, lastbiler samt offshore- og byggeindustrien. Nu kan kunderne designe mere konkurrencedygtige og innovative produkter - kraner, der når længere ud, trailere, der kan håndtere større nyttelast, lastbiler, der bruger mindre brændstof.

"For kunderne er det et komplet og unikt produkt, da Strenx nu omfatter tre produktnavne, Optim, Weldox og Domex, som er velkendte brands hos SSAB og det forhenværende Ruukki. Strenx er resultatet af mere end 50 års erfaring med produktion og anvendelse af højstyrkestål, " siger Gregoire Parenty, chef for markedsudvikling hos SSAB.

Strenx tilbyder verdens mest omfattende program i højstyrkestål, både hvad angår styrke og dimensions program. Flydespænding (Re) går fra 600 Mpa til 1300 Mpa, som gør Strenx til det stærkeste stål på markedet. Strenx leveres som kvartoplader, båndplader samt rør og profiler i markedets bredeste dimensionsprogram; tykkelser fra 0,7 mm til 160 mm.

"Vi giver fuld support til designere, konstruktører og kunder, så de kan opgradere til Strenx. Ved at dele vores unikke erfaring og brede kendskab til højstyrkestål kan vi garantere de bedste resultater af slutprodukternes performance," tilføjer Gregoire Parenty.

Strenx giver desuden garanteret produktkvalitet samt teknisk rådgivning og sparring til udvikling af kundernes forretning og slutprodukter.

www.strenx.com

For yderligere information, kontakt venligst:

Jan Meier
Country Manger Denmark
Direkt +45 435 666 71
Mobil +45 403 820 73
jan.meier@ssab.com