Kobberlegeringer

Kobberlegeringer

Kobberlegeringer dækker hele spektret fra det røde kobber over bronze, gyldne og gule farver til hvid. Dertil kommer anløbningsfarverne, hvor både rent kobber og messing- og bronzelegeringer i luften efterhånden antager en holdbar, lysegrøn farve, som både udnyttes arkitektonisk i tag- og facadebeklædning på bygninger og kunstnerisk i monumenter. Kobber, Få indblik i hvordan du tester kobber på den rigtige måde – Formler, formelsamlinger og teknisk viden

Leverandører af Kobberlegeringer:

A/S Metalcentret

Ejby Industrivej 100
2600 Glostrup
Tlf.: (+45) 43 63 21 22
E-mail: mail@metalcentret.dk

www.metalcentret.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Tantaline CVD ApS

Nordborgvej 81
6430 Nordborg
Tlf.: 70 200 679/ Mobil 28 920 029

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Toft Kobber A/S

Strandpromenaden 6
4040 Jyllinge
Tlf.: 47 10 04 70/ Mobil tlf. 40 62 18 48

Email: info@toftkobber.dk

www.toftkobber.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

En kobberlegering er en sammensætning af kobber med et eller flere andre metaller eller ikke-metaller. Ved at kombinere kobber med andre elementer kan man opnå forskellige egenskaber og forbedre dets mekaniske, kemiske eller termiske egenskaber i forhold til ren kobber.

Der er mange forskellige typer af kobberlegeringer, og hver har sine egne unikke egenskaber og anvendelser. Nogle almindelige kobberlegeringer inkluderer:

  1. Bronze: Bronze er en kobberlegering, der typisk indeholder tin som det primære legeringselement. Det er kendt for sin høje slidstyrke, korrosionsbestandighed og formbarhed. Bronze anvendes ofte til fremstilling af kunstgenstande, skulpturer, musikinstrumenter og marinekomponenter.
  2. Messing: Messing er en kobberlegering, der typisk indeholder zink som det primære legeringselement. Messing har gode mekaniske egenskaber, herunder formbarhed, korrosionsbestandighed og elektrisk ledningsevne. Det anvendes bredt i VVS-tilbehør, elektriske forbindelser, ornamenter, musikinstrumenter og møblerbeslag.
  3. Kobber-nikkel: Kobber-nikkel-legeringer indeholder kobber og nikkel i varierende forhold. Disse legeringer er kendt for deres høje korrosionsbestandighed, modstandsdygtighed over for marine miljøer og gode termiske egenskaber. De anvendes ofte i skibskonstruktion, varmevekslere, rørledninger og mønter.
  4. Kobber-krom: Kobber-krom-legeringer indeholder kobber og krom og har god korrosionsbestandighed, høj temperaturbestandighed og modstandsdygtighed over for oxidation. De anvendes i kemiske processer, termiske strukturer, varmebestandige ledninger og elektromagnetiske afskærmninger.
  5. Kobber-beryllium: Kobber-beryllium-legeringer indeholder kobber og beryllium. Disse legeringer har høj styrke, hårdhed og elektrisk ledningsevne. De anvendes i elektriske kontakter, fjedre, elektroniske komponenter og værktøjer, hvor en kombination af styrke og elektrisk ydeevne er nødvendig.

Der er mange andre kobberlegeringer tilgængelige, der er designet til at opfylde specifikke behov og krav i forskellige industrier og applikationer. Valg af den rette kobberlegering afhænger af de ønskede egenskaber, herunder styrke, korrosionsbestandighed, ledningsevne og formbarhed, samt den specifikke anvendelse og miljømæssige forhold.

Cookie-indstillinger