Blokvogne

En blokvogn er er en anhænger eller et selvkørende kørretøj, der ikke overholdercfærdselslovens grænser for mål, vægt eller begge dele. Alt afhængig af hvad der overskrides og hvor meget, kan den højest tilladte hastighed sættes til 30, 45, 60 eller 80 km/t. De fleste blokvogne er vindmølle-transporter eller mobilkraner og deres eventuelle følgelastbiler.

Leverandører af og viden om blokvogne:


SOLUS A/S - WIMA

Jens Horsbøl
Lisenborgevej 6, Bølling
6900 Skjern
Tlf.: 97 36 80 88
E-mail: jens@solus.dk

www.solus.dk

Kompetencer: Tipvogne, autotrailere, traktorlad, kirkegårdsvogne, renovationsvogne, drænspuler, slamsuger, spuler, specialvogne, vandvogne, rentvandstankvogne, halmvogne, saltsprederundervogne, tagrensere, sneplove, blokvogne, gyllevogne, gartnervogne, ATV vogne, entreprenørvogne, maskinopbygninger, ombygning af tipvogne for syn, slangeruller

Læs mere om SOLUS A/S


Mere viden om blokvogne:

Blokvognspladerne er nemme at kende, da de i øverste linje har teksten BLOKVOGN og herunder tre sæt af to tal, hvor det første sæt angiver hvilken politikreds der har udstedt nummerpladen. De to sidste sæt angiver et løbenummer i intervallet mellem 08 00 og 19 99. Nogle blokvogne er opbygget så de kan sættes sammen som byggeklodser, typisk i længden, hvis der er brug for flere aksler til at bære læsset, og enkelte kan sættes sammen ved siden af hinanden og kan herved danne en stor platform til at bære ekstremt brede eller lange enheder. Ved sammenkobling af enheder kan lasteevnen komme op over 1000 tons, hvor almindelige vogntog ikke må veje mere end 48 tons for køretøj og læs tilsammen.