Gravko

En gravemaskine kaldes i daglig tale for en gravko, og består af et understel med enten hjul eller bælter, hvorpå der med en drejekrans er monteret en opbygning med motor, førerhus, gravearm og kontravægt. De fleste funktioner på en gravemaskine, gravko, fungerer ved hjælp af hydraulik.

Leverandører af og viden om gravko og gravemaskiner:


Rudersdal Udlejning ApS

Klintehøj Vænge 17
3460 Birkerød
Tlf.: 20 25 35 42
E-mail: rud-udlej@mail.dk

web

Kompetencer: Materieludlejning, mandskabsudlejning, entreprenørmaskiner, minigraver, gravemaskiner, gummiged, motorbør, dumpere, betonarbejde, gartnerarbejde, værktøjsudlejning, vognmandskørsel

Læs mere om Rudersdal Udlejning ApS


V. LØWENER A/S

Smedeland 2
2600 Glostrup
Tlf.: 43 200 300
E-mail: vl@loewener.dk

web

Kompetencer: Entreprenørmateriel, asfalt termokasser, asfaltfabrikker, asfaltfræsere, asfalttromler, asfaltudlæggere, dumpere, motorbører, fejemaskiner, lossepladskompaktorer, minigravere, minilæssere, pladevibratorer, stampere, jordlopper, teleskoplæssere, jordtromler

Læs mere om V. LØWENER A/S


Mere viden om gravko - gravkøer:

En gravko er en gravemaskine, der består af et understel med enten hjul eller bælter, hvorpå der med en drejekrans er monteret en opbygning med motor, førerhus, gravearm, og kontravægt. Til kategorien gravemaskiner hører også minigraverne. Det er et holdningsspørgsmål hvor grænsen går; maskinens funktion er den samme, blot i anden målestok. Stort set alle funktioner på en gravemaskine fungerer ved hjælp af hydraulik. Betegnelsen gravko, som må siges at være gammeldags, stammer fra 1928 som en sammentrækning af firmanavnet Grave-Compagniet(Grav Co), et firma dannet af Kristian Hindhede, der var civilingeniør. Som et kuriosum kan det nævnes, at gravko hedder både 'gravkoer' og 'gravkøer' i flertal. Betegnelsen gravko bliver oftest brugt om alle typer maskiner med en skovl.


Nye kompakte gravemaskiner kombinerer høj ydeevne og præcis styring
En ny generation af kompakte gravemaskiner fra Terex gør det nu nemmere for professionelle folk i bygge- og anlægsbranchen at klare forskellige graveopgaver.

Generationen hedder "Generation 2014" og består af gravemaskinerne TW85, TW110 og TC125. Maskinerne er alle udstyret med stærkere motorer samt det nyudviklede styrings- og betjeningssystem "Terex Smart Control" for større effektivitet og præcis styring.

De tre nye maskiner hører alle til i klassen af kompakte gravemaskiner. Terex TW85 og TW110 er mobile og udstyret med hjul, hvorimod Terex TC125 er en midi-larvebåndsgravemaskine. Med den nye generation af gravemaskiner har Terex fokuseret på at optimere ydeevne og styrings- og betjeningskomfort for at sikre større effektivitet.

"Med de tre nye gravemaskiner giver vi de professionelle brugere i bygge- og anlægsbranchen større ydelse og bedre betjeningskomfort, hvilket i sidste ende giver større arbejdseffektivitet og produktivitet. Vores ambition med den nye generation af gravemaskiner er, at det ikke er føreren, der skal tilpasse sig gravemaskinen, men derimod gravemaskinen, der skal tilpasses førerens behov, " siger Peter Hirschel, direktør i Terex.

Stærkere og mere miljøvenlige motorer

De tre nye gravemaskiner fra Terex' Generation 2014 er udstyret med nyudviklede og brændstofbesparende turbodieselmotorer, der lever op til EU-udstødningsstandarden IIIB. Ved et nominelt omdrejningstal på 2000 omdr./min. har Terex TW85 en motorydelse på 101 hk, mens TW110 og TC125 har en motorydelse på 116 hk. De tre modeller har en ydeevne, der er 10-14 pct. bedre end deres forgængere, samtidig med at deres brændstofforbrug er væsentlig lavere. De nye gravemaskiner udleder samtidig færre skadelige stoffer og er derfor mere miljøvenlige. Motorerne arbejder med en elektronisk styret Common Rail-højtryksindsprøjtning og frembringer et maksimalt drejningsmoment på 410 Nm (ved 1600 omdr./min).

Nyt, unikt styrings- og betjeningssystem

De nye gravemaskiner er alle udstyret med Terex Smart Control, som er et helt nyt styrings- og betjeningssystem. Det omfatter ny styringselektronik samt et nyt instrument- og joystickdesign. Systemet er udviklet med udgangspunkt i maskinførerens behov og et ønske om at skabe større betjeningskomfort samt optimere effektiviteten.

Med Terex Smart Control får maskinføreren bl.a. mulighed for at indstille foretrukne og vigtige funktioner, fx klimaanlægget, efter individuelle behov. Desuden har joystick og kontakter fået nyt design, som er mere ergonomisk og håndterbart, hvilket sikrer mere præcise resultater og en bedre performance. Maskinernes nye tastatur er udstyret med ekstra store taster, så det nemt kan betjenes, selv med arbejdshandsker.

Derudover har maskinerne en hydraulisk dreven reversibel ventilator som standard, der er temperaturstyret og starter automatisk, men som også kan tilkobles manuelt. Alle tre gravemaskiner er udstyret med op til fire ekstra hydrauliske styrekredse. De sikrer bl.a. en præcis og hurtig arbejdsproces. Der er desuden lettere tilgængelighed til det elektriske system, så maskinerne er nemmere at vedligeholde. Alle relæer og sikringer kan således nås fra jorden, og serviceklappen kan åbnes uden brug af værktøj.

Gravedybden for TW85 er 4,1 til 4,3 m, mens TW110 har en gravedybde på 4,3 til 4,65 m og TC125 på 4,33 m.

Om Terex

Terex Corporation er en diversificeret, global aktiv producent inden for maskiner og anlæg. Hovedopgaven for Terex Corporation er at levere pålidelige, kundeorienterede løsninger til mange forskellige anvendelsesområder, fx byggeri og infrastruktur, skibsfarts- og transportvirksomheder, stenindustri, raffinaderier, energiforsyningsselskaber, kommunale servicevirksomheder og produktionsvirksomheder. Terex rapporterer i fem forskellige virksomhedssegmenter: Aerial Work Platforms (arbejdsplatforme), Construction (entreprenørmaskiner), Cranes (kraner), Material Handling & Port Solutions (omladning af gods og havneudstyr) og Materials Processing (materialebehandling). Terex understøtter erhvervelsen af sine produkter via finansielle produkter og serviceydelser fra virksomhedsområdet Terex Financial Services.

Yderligere oplysninger findes under www.terex.com


Venieri 13.63 introduceres nu med forlænget løftearm
Venieri 13.63 introduceres nu med forlænget løftearm, i 15 ton klassen. Armens opbygning er med parallelogram.

Løftehøjden til pinbolt er 450 cm og løftekraften op til 10 ton. Hydraulikflow på 175 l/min sikrer en hurtig arbejdsgang også ved lave omdrejninger.

Perkins motoren med 177 HK kombineret med Bosch Rexroth hydrostaten, giver god trækkraft og lav brændstof forbrug.

Venieri, Italienske kvalitets læssemaskiner findes i størrelser fra 5,5-18 ton.

 


Ny IHI model ankommet til Danmark
Den første model af den nye generation af IHI V4 gravemaskiner er kommet til Danmark. Maskinen, en IHI 27V4 2,7 ton mini- gravemaskine med en vægt på 2755 kg, skiller sig ud med fremragende ydeevne, stabilitet og komfort.

Fås både med og uden kabine. Maskinen er udstyret med den helt nye IHI S773 -C motor, der yder 13,6 kW ved 2400 omdrejninger i  minuttet og har et lavt brændstofforbrug.

Hydraulik systemet har en høj effektivitet, samt et lavt støj niveau. Standard funktioner omfatter bla. den nye instrumentering samt ergonomisk korrekt placering af joystikkene, der styres med servo-control. Hydraulikudtag som standard, med dobbelt eller enkeltvirkende funktion. Mulighed for 2 og 3 udtag proportionalt styrede.

Gravearmens sving er ekstremt kompakt, hvilket giver sving radius på kun 2030 mm med armen og 775 mm med bagenden, hvilket gør dette til en ideel maskine til arbejde i trange rum, hvor manøvredygtighed er altafgørende. Den maksimale gravedybde på 2440 mm og en skovl kraft 21,0 kN ( 2140 kgf) gør at maskinens præstationer er på et højt niveau. De nye gummibælter reducerer vibrationer og sikre holdbarhed og øget førerkomfort.

IHI har kvalitets minigravere i størrelserne fra 900 kg op til 8 tons. Der tilbydes både traditionelle og Zero-Tail modeller. IHI var den første nogensinde der i 1994 producerede den første Zero-tail, som har revolutioneret branchen.