Palleløftere

En palleløfter, også kendt som en gaffeltruck, er en maskine, der bruges til at løfte og transportere paller og belastninger inden for lager- og logistikområder. Palleløfteren er designet til at forenkle og effektivisere håndteringen af paller, der er standardiserede platforme til at stable og transportere varer. En typisk palleløfter består af et chassis med en ramme, hjul og en styrebom. Den har et sæt gaffler, der er fastgjort til den forreste del af løfterammen. Gafflerne er placeret i en fast bredde for at passe ind i standardpallelommer.

Leverandører af og viden om Palleløftere:


ASP Produktudvikling

Tolstrup Byvej 7
9600 Aars
Tlf.: 98 66 92 69
E-mail: ss@asp-produkt.dk

www.asp-produkt.dk

Kompetencer: Kran, Flise løfter, Løftevogn, Mini kraner, Pallevogn, Sandafretter, Små kraner, Vinduesløfter, Vakuumløfter, Autokraner, Hydrauliske kraner, Ladkraner, Løftekraner, Mobil kraner

Læs mere om ASP Produktudvikling


BLEVA A/S

Bøgildsmindevej 29
9400 Nørresundby
Tlf.: 98 11 12 11
E-mail: info@bleva.dk

www.bleva.dk

Kompetencer: Arbejdsborde, Bordvogne, Lagerindretning, Lagerkasser, Lagerløsninger, Lagerreoler, Lagervogne, Løfteudstyr, Løftevogne, Palleløftere, Pallereoler, Pallevogne, Plastkasser, Platformsvogne, Reolsystemer, Stabelkasser, Tip containere, Værkstedsvogne

Læs mere om BLEVA A/S


P.D. Lyftteknik AB

Mörsaregatan 11A
254 66 HELSINGBORG, Sweden
Tlf.: 0046-42-20 15 10
E-mail: info@pdlyftteknik.se

www.pdlyftteknik.se

Kompetencer: Løftegrej, løfteudstyr, automatkroge, sikkerhedskroge, wirespændingsmålere, vakuumpumper, sugekopper, ejektorer, gribere, cellegummi, pneumatiske koblinger, kraner, svingkraner, løfteborde, reservedele

Læs mere om P.D. Lyftteknik AB


Sax Lift A/S

Engvej 10
6600 Vejen
Tlf.: 7558 8622
E-mail: saxlift@saxlift.dk

web

Kompetencer: Løfteborde, enkelt saks, tandem saks, super lave, dobbelt saks, galvaniserede borde, rustfri løfteborde, mobile løfteborde, manuelle løftebordsvogne, elektriske løftebordsvogne, rustfrit stål, palleløftere, ATEX løfteborde

Læs mere om Sax Lift A/S


TAWI Danmark A/S

Bakketoften 2
8541 Skødstrup
Tlf.: 86 17 22 66
E-mail: la.dk.mail@piab.com / la.dk.sales@piab.com

Web

Kompetencer: løfteudstyr, ergonomi, løftegrej, gribeudstyr, mobile vakuumløftere, vakuumløftere, løftevogne, elektriske kæde og wiretaljer, kransystemer, mobilt løfteudstyr, vakuumåg, Udførelse af lovpligtigt serviceeftersyn samt montage

Læs mere om TAWI Danmark A/S


TRANSLYFT A/S

Aalborgvej 321
9352 Dybvad
Tlf.: 98 86 49 00
E-mail: info@translyft.com

www.translyft.dk

Kompetencer: Løfteborde, enkeltsaks lifte, dobbelt vertikal sakselifte, dobbelt horisontal sakselifte, trippel vertikal sakselifte, arbejdsplatforme, palleløftere, rampeborde, godselevatorer, mastlifte, varelifte

Læs mere om TRANSLYFT A/S


Mere viden om Palleløftere:

En palleløfter er beregnet til at flytte paller med- deraf navnet. De simple modeller har to gafler der passer i hullerne under pallen, og med et hydrauliksystem indbygget i håndtaget kan man løfte gaflerne mellem 5 og 25 cm fra jorden, alt efter model. Valget af den bedst mulige palleløfter beror på flere ting, herunder belastning af det løftede, prisniveau og hvor den skal bruges.

For at bruge en palleløfter positioneres gafflerne under pallen ved at køre ind fra den ene side. Ved hjælp af løftestangen kan operatøren pumpe en hydraulisk mekanisme, der hæver gafflerne og løfter pallen fra gulvet. Når pallen er hævet, kan palleløfteren nemt bevæge sig på sine hjul, og pallen kan transporteres til det ønskede sted.

Palleløftere kan have forskellige løftekapaciteter, der spænder fra lette palleløftere, der kan håndtere belastninger på et par hundrede kilogram, til tunge palleløftere, der kan håndtere flere tons. Nogle avancerede modeller kan have ekstra funktioner som elektrisk løft, sideforskydning eller tilt-funktion for at lette håndtering af forskellige typer belastninger.

Palleløftere er populære på grund af deres alsidighed, enkelhed og effektivitet. De bruges i mange industrier og arbejdsmiljøer, herunder lagerfaciliteter, detailhandel, produktion og distributionscentre. Palleløftere er afgørende for hurtig og sikker lastning, losning og transport af paller, hvilket bidrager til øget produktivitet og optimeret logistik.

Palleløftere fås bl.a. som traditionelle manuelle og som elektriske - forskellen bunder primært i pris og behov - men også andre faktorer spiller ind. Kontakt en palleløfter leverandør på denne side og få rådgivning om det bedste valg til din opgave.


PALOMAT – 25 års tro tjeneste i kampen mod manuelle palleløft
Majbritt fra PALOMAT

Majbritt startede i 1998 som Salgs- og Marketingassistent hos PALOMAT®. Siden 2008 har hun stået i spidsen for afdelingen og drevet den til den succes, den er i dag.

En særlig tak til bedstemor

Har din bedstemor haft en stor indflydelse på din karriere og dit arbejdsliv? Det har hun for Majbritt Svane, Area Manager hos PALOMAT®. Faktisk kan hun takke hende for at være der, hvor hun er i dag.

Leverandører af pallemellemlæg

En kold vinterdag i 1998, fortalte Majbritts bedstemor nemlig om en stillingsannonce fra BILA, og sagde: ”De søger sådan en som dig, Majbritt”. Majbritt søgte stillingen, men i lang tid hørte hun ingenting. En dag, hvor hun sad og blundede lidt i lænestolen, ringede telefonen pludselig. Det var Jan Bisgaard, BILAs direktør. Han ville gerne tale med hende om jobbet som Salgs- og Marketingassistent for PALOMAT®. Majbritt var i tvivl, men efter lidt overvejelser valgte hun at tage af sted – og hun har ikke set sig tilbage siden.

Det stod nemlig hurtigt klart, at det var et spændende job med masser af muligheder.

”Da jeg startede for 25 år siden, var vi 28-30 ansatte – og i PALOMAT var vi kun mig og en tekniker, som brugte 10% af sin tid på PALOMAT®. At være en del af den udvikling, som BILA har gennemgået de sidste 25 år, har været enormt spændende,” fortæller Majbritt.

Bedstemor havde altså uden at vide det, fundet den helt rette hylde til Majbritt.

”Jeg har nok aldrig helt vist, hvad jeg ville. Ikke haft en forkromet karrieredrøm. Det er bare kommet hen ad vejen. Spurgte du mig som nyuddannet, om jeg skulle arbejde med eksport og forhandlersalg, havde jeg sagt nej – men i dag kan jeg ikke forestille mig, at arbejde med andet. Jeg har aldrig kedet mig i dette job, og jeg kan ikke mindes én eneste dag, hvor jeg ikke har glædet mig til at komme ind på kontoret.”

Fra lukningstruet til bragende succes

Ser man på PALOMAT® i dag, er forretningen en bragende succes. År efter år sættes der ambitiøse mål – og år efter år indfries de.

Sådan har det dog ikke altid været. I starten af 10’erne var der modvind i sejlene, og en kort overgang overvejede bestyrelsen, om det var bedst bare at lukke afdelingen.

Det gjorde de heldigvis ikke. Tværtimod satte de alle sejl ind – denne gang måtte det briste eller bære.

”2012 er et år, jeg særligt husker. Det var året, hvor vi for alvor satsede butikken. Vi lancerede PALOMAT® Greenline, vi oprustede på salgsfronten og skruede op for marketing. Det var også i 2012, at vi begyndte at holde forhandlermøder og tage på messe. 2012 var et skelsættende år. Mange havde måske valgt, at dreje nøglen om og satse på noget andet – men vi havde en grundlæggende tro på, at vores produkt ville gavne ude i produktionsvirksomhederne. Så i stedet gik vi all in.”

Og det gav pote.

I dag sælges PALOMATs pallemagasiner over hele verden, og hvert år vokser både teamet, målsætningerne og omsætningen.

Atypisk forhandlertilgang

Spørger man Majbritt, hvorfor PALOMAT® har fået den succes, den har i dag, skyldes det særligt det store globale forhandlernetværk.

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at en stor del at succesen skyldes vores dygtige og dedikerede forhandlere. De har i den grad hjulpet os med at vinde indpas på den internationale scene, ved at introducere vores produkt på deres markeder og bidrage til brandingen af PALOMAT®,” fortæller Majbritt.

At få succes med forhandlersalg kan være svært, men ifølge Majbritt skyldes deres succes en måske lidt atypisk tilgang – eller i hvert fald en tilgang, der har været forud sin tid.

”Vi har altid haft høje forventninger og stillet store krav til vores forhandlere. Vi ser dem som vores forlængede arm; en kollega, vi desværre ikke ser dagligt på kontoret, men som stadig er en lige så stor del af holdet, som vi selv er. Nogle mener, vi er for ”pushy”, og det er okay. Så er vi bare ikke det rette match. Til gengæld kan forhandlerne også forvente en masse af os. Vi står klar med salgssparring, marketingressourcer, fælles arrangementer og teknisk support.”

Ud over forhandlerne, skyldes succesen selvfølgelig også PALOMAT® teamet; salg, support og marketing, som har sin daglige gang på Mors.

”Det skal være sjovt at gå på arbejde. Og det må man sige, det er det hos os. Det er skønt at se, hvordan vi hjælper og motiverer hinanden hver eneste dag. Vores produkt er som sådan ikke unikt, men det er vores setup til gengæld. Vi kan sælge til hele verden, selvom alle sidder samlet i en lille bygning på Mors. Og dét hjælper os i hverdagen. På denne måde kan vi understøtte og motivere hinanden, til at skabe resultater sammen med forhandlerne.”

En del af inventarlisten

I de sidste 25 år er det ikke kun PALOMAT®, der har udviklet sig. Det har Majbritt også.

”Vi er gået fra at være et team på 2 til et team på 25. Det har selvfølgelig også stillet krav til mine evner som leder. Jeg har blandt andet lært at tage den svære samtale, selvom det aldrig er sjovt. Og så har jeg haft stort fokus på, hvordan jeg kan uddanne sælgerne til at motivere vores forhandlere.

Heldigvis har hun haft gode læremestre – og Majbritt er heller ikke for stolt til at bede om hjælp, hvis hun ikke selv kunne løse opgaven.

”Jeg har måske en tendens til at blande mig i ting, jeg synes er spændende, og påtage mig opgaver, jeg ikke nødvendigvis er gearet til. Til gengæld er jeg heller ikke bleg for at spørge om hjælp. Heldigvis har jeg et fantastisk team, som støtter mig og bakker op om alle mine skøre idéer.”

Og hvad med fremtiden?

Svaret kom prompte, da hun blev stillet det spørgsmål:

”Jeg er ikke færdig,” smiler hun, og med et glimt i øjet tilføjer hun ”Jan [Bisgaard, Direktør for BILA] plejer at drille mig med, at jeg er en fast del af inventarlisten. Det skal han passe på med, for den har man det med at smide ud. Det håber, jeg selvfølgelig ikke, jeg bliver. Jeg elsker mit job, og er slet ikke færdig med at sælge PALOMATer. Vi er jo først lige begyndt.”


TAWI – Den komplette guide til lagerordreplukkere
For at levere dit produkt til tiden har du brug for en effektiv proces til at plukke ordrer og udstyr hvilket gør ordreplukning hurtig og ubesværet.

Hvad er en lagerordreplukker?

En lagerordreplukker er et stykke udstyr, der bruges til at plukke og levere varer, der er nødvendige for en ordre fra lager. Hvis din virksomhed opfylder ordrer, bør du implementere en lagerordreplukstrategi, der fremmer hastighed, nøjagtighed og sikkerhed. Ved at strømline ordreplukning på dit lager kan du:

 • Forbedre ordregennemførelsestider for dine kunder
 • Reducer klager over defekte eller beskadigede varer
 • Forbedre ergonomien for dit lagerpersonale
 • Spar tid og penge ved at vælge flere ordrer på kortere tid

I modsætning til traditionelle lagerordreplukkere aflaster TAWIs ordreplukker lageret arbejdere fra manuelle løft. Vakuumløfteren gør løft hurtigt og ubesværet, hvilket sparer værdifuld styrke og tid. Med ordreplukkeren kan én lagermedarbejder plukke ordrer gennem hele 8-timers vagt uden belastning af arme, skuldre eller ryg. [embed]https://youtu.be/Or61LlXzeFo[/embed]

Gode ideer til lageropdeling

Hvorfor bruge en vakuumordrevælger?

Vakuumløftere muliggør ubesværet løft ved plukning af ordrer. Den unikke fordel ved TAWIs ordreplukker er, at den er en fritstående enhed, der let kan monteres på enhver gaffeltruck eller palleløfter. Med andre ord vil du ikke være afhængig af én specifik gaffeltruckenhed. I stedet kan TAWI Mobile Order Picker afhentes af enhver gaffeltruck, bruges til at plukke en eller flere ordrer og derefter overtages af en anden gaffeltruck eller palleløfter. TAWIs ordreplukker er et mobilt vakuumløftesystem, der muliggør ubesværet og ergonomisk håndtering af alle typer gods. Operatøren kan nemt plukke kasser af varierende størrelse og form, poser eller andre emballerede varer med minimal fysisk indsats.

Faktisk vil ordrevælgeren ofte sætte én person i stand til at udføre det, der normalt er et 2-mands job. Ordreplukkerens vakuumenhed gør det muligt for enhver at løfte store og tunge varer, som de ikke ville være i stand til at løfte manuelt.


Hul i markedet – MiR og Logitrans går sammen om at udvikle autonome palleløftere
To danske frontløbere på hvert deres felt udvikler nu en ny produktserie sammen. Teknologien i produktserien vil bygge på MiRs ekspertise inden for autonome mobile robotter (AMR) og på Logitrans' dybe domæneviden inden for manuel materialehåndtering. Formålet med det nye samarbejde er imødekomme et ønske fra kunderne i industri- og logistikbranchen om automatiseret løft og flyt af paller fra gulv til gulv.

Der er konstant mere end fire milliarder træpaller i brug alene her i Europa, ifølge European Federation of Wooden Pallet and Packaging Manufacturers. To danske virksomheder, der begge var blandt de første på deres felt, udvikler nu sammen en ny produktserie af selvkørende førerløse robotter, der er designet til intern transport af netop paller: AMR med indbygget palleløfter. 

Grundstene til MiRs position som international markedsleder inden for autonome mobile robotter blev lagt for otte år siden i Odense, mens produktudviklingen hos Ribe-firmaet Logitrans bygger på 80 års erfaring med teknologiudvikling inden for materialehåndtering og har markedets største udvalg af produkter. Virksomhederne er netop blevet enige om at udvikle en serie af autonome palleløftere, der skal supplere MiR's nuværende mobile robotter, som kan transportere paller og varer smidigt og sikkert blandt mennesker og køretøjer i dynamiske omgivelser.  

MiRs nuværende robotter kan ikke samle paller op, som står på gulvet, men anvender stationer, som robotterne kan køre ind under for at aflevere eller hente paller. Netop gulv-til-gulv flytning af paller er et stort ønske fra MiRs kunder. Logitrans mærker også en øget efterspørgsel på automatisering af bemandet palleflytning. Parterne har derfor indgået et strategisk samarbejde, hvor de vil kombinere MiRs autonome navigations- og softwarefunktioner med funktionaliteten fra ​​Logitrans manuelle elektriske palleløftere.

Stærk synergi mellem udviklingsafdelingerne

Samarbejdet gør både MiR og Logitrans i stand til at imødekomme eksisterende kunders krav samtidig med, at det skaber mange nye forretningsmuligheder i et marked med stort potentiale. "Vores mission har altid været at ændre på måden virksomheder håndterer deres interne logistik på, så de blive mere produktive og konkurrencedygtige. Dette nye initiativ, som vil udmunde i en AMR med indbygget palleløfter, er endnu et kæmpe skridt i den retning. Kombinationen af ​​vores softwarekompetencer med Logitrans' hardwareviden vil hjælpe os med hurtigt at være klar med denne løsning, så vi kan hjælpe vores kunder med at optimere hele vejen gennem deres værdikæde," siger Søren E. Nielsen, adm. dir. i MiR. 

Synergi-gevinsterne er også soleklare hos Logitrans' ledelse: "Markedet for pallehåndtering bevæger sig mod automatisering. Det er en del af vores identitet altid at være på forkant med produktudvikling inden for vores forretningssortiment. At være i stand til at automatisere vores produkter vil hjælpe os med at fastholde vores stærk markedsposition. Vi har ikke de interne ressourcer til at udvikle denne type produkter, så samarbejdet med MiR er et godt match for os", siger Gitte Kirkegaard, administrerende direktør i Logitrans.

Hurtigere i mål med produktudvikling

MiR og Logitrans planlægger at lave både en fuldautomatisk og en semi-automatisk autonom palleløfter for at udfylde forskellige behov i logistikprocesserne. Det langsigtede og strategiske initiativ med at etablere nye forretningsområder og produkter til både MiR og Logitrans bygger på Logitrans' højkvalitets hardwareudstyr og MiRs avancerede navigationsteknologi og sofistikerede flådesoftware.  "Når disse autonome palleløftere kommer på markedet, kan vores nuværende og kommende kunder få dækket langt de fleste af deres behov for logistikautomation hos os. Samarbejdet med Logitrans vil hjælpe os med endnu hurtigere at kunne matche de voksende krav til automatisering af intern logistik tilbud, så vi endnu bedre kan hjælpe vores kunder med at nå deres mål," siger MiRs topchef, Søren E. Nielsen.   "Med de fælles kompetencer i MiRs ekspertise inden for robotter og Logitrans' omfattende produktportefølje og evne til at tilpasse løsninger, forestiller vi os en fremtid, hvor kunderne kan få den præcise AMR palleløfter-løsning, der passer til deres behov," siger Logitrans topchef Gitte Kirkegaard.


WYNScale – Verificerbar palleløfter i rustfri stål til brug i ATEX zone 2 og 22
Har mulighed for trådløs kommunikation

Beskrivelse

 • Godkendt til ATEX zone 2 og 22
 • Komplet udført i rustfri stål – IP68 beskyttet mod støv og vand
 • Gaffelhjulene er i polyurethan
 • Styrehjul er antistatisk og kan dreje 180 grader
 • TARA og HOLD funktion
 • Netto/Brutto funktion – skifter nemt med et tastetryk
 • Totaliserings funktion –  Tæller vejningerne sammen til en samlet vægt
 • Opskrift, Procentvejning og Tolerancevejning
 • Tælle funktion – Tælleopløsning på 1.500.000 point
 • Kan veje i kg og lb
 • Kan tilsluttes printer i Safe Zone (kontakt os for mere information)

 • Genopladeligt eksternt ATEX batteri medfølger
 • Batterilader medfølger (skal bruges i Safe Zone)
 • Hukommelse og trådløs kommunikation kan tilkøbes

Ny rustfri skræve-stabler fra Logitrans klarer lukkede paller uden problemer
Logitrans' fleksible stabler-program rummer nu også en rustfri stabler med skrævestel
Det vil sige, at lukkede paller, som bruges mange steder i verden, nu også kan håndteres i hygiejnekrævende miljøer. Hygiejnisk, praktisk, korrosionsbestandig og fleksibel er bare nogle af de egenskaber, der med rette kan nævnes i forbindelse med den nye rustfri stabler fra Logitrans. Leverandører af pallebokse ”Vi har længe haft en rustfri stabler i programmet. Den er korrosionsbestandig og specielt udviklet til hygiejnekrævende miljøer, hvor det er vigtigt at kunne holde overfladen ren på de overflader, der kan komme i direkte kontakt med de varer, der skal håndteres”, siger Gitte Kirkegaard, CEO hos Logitrans A/S. “Med vores nye rustfri stabler med skrævestel kan også lukkede paller håndteres uden problemer!”. ”Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for betydningen af forbedret ergonomi på arbejdspladsen – og vi er derfor glade for at vi nu kan tilbyde en rustfri stabler med skrævestel til virksomheder i hygiejnekrævende områder”, afslutter Gitte Kirkegaard. Optimal rengøringsvenlighed og modstandsdygtighed sikres ved syrefast og el-poleret gaffelchassis (AISI 316L). Designet med f.eks. lukkede gafler gør det nemt at rengøre vognen, og risikoen for bakterieangreb minimeres.

PALOMAT – Tulip fjerner risikoen for arbejdsskader med dansk palle-opfindelse
Hos afsendelsesafdelingen i Tulips detailpakkeri i Herning er det slut med at løfte paller manuelt. En PALOMAT Greenline har nemlig automatiseret pallehåndteringen. Det har skabt et bedre workflow, som har sat en stopper for arbejdsskader

Medarbejderne i Tulips afsendelse var først skeptiske, da fabrikschef Dennis Harder Sørensen introducerede et nyt Greenline-pallemagasin fra PALOMAT. Der gik dog ikke længe, før medarbejderne havde taget det automatiserede palleteringssystem til sig. 

Afdelingen håndterer nemlig op til seks tons paller om dagen, som førhen skulle løftes med håndkraft – og det sled ifølge Dennis Harder Sørensen på medarbejderne:

- Tidligere skulle pallerne tippes manuelt ned fra en stak på 12-13 paller, hvilket var fysisk hårdt for vores medarbejdere. Det er heldigvis slut nu, efter vi har fået et fuldautomatisk palleteringssystem, som har fjernet de tunge løft, fortæller han og fortsætter: 

- Det nye palleteringssystem har selvfølgelig ændret medarbejdernes workflow, men vi har bibeholdt den samme volumen som før. Greenline-pallemagasinet er faktisk også en billig løsning og har været en værdifuld investering i vores medarbejdere, som nu har fået et bedre arbejdsmiljø, hvor de er mindre udsatte for arbejdsskader.

Slut med arbejdsskader

Greenline er et fuldautomatisk pallemagasin, der håndterer alle paller i gulvhøjde. Medarbejderne skal blot indsætte eller fjerne de tomme paller ved hjælp af en truck eller løftevogn, så klarer palleteringssystemet selv stabling eller nedstabling af pallerne.   

Medarbejderne i Tulips afsendelse har tidligere oplevet problemer med ryggen. En af dem er produktionsmedarbejder Jonas Christensen, der i starten af 2018 blev sygemeldt på grund af en rygskade. Han er allerede nu tilbage i afdelingen, hvor han nyder godt af det nye pallemagasin:

- Før i tiden kunne jeg godt være træt efter en lang arbejdsdag, men det her – det virker altså. Jeg er ikke øm i ryggen mere og har heller ikke gener efter min skade. Vi er blevet rigtig glade for det nye pallemagasin her på matriklen Det er ikke så ofte, at nye maskiner bliver modtaget godt, men det gjorde den her, udtaler han. 

Ifølge Dennis Harder Sørensen har det automatiserede palleteringssystem fra PALOMAT® gjort en ende på rygskader i Tulips afsendelse og har derudover ført til gladere medarbejdere:

- Pallemagasinet mindsker gener og forebygger potentielle skader blandt vores medarbejdere, som også fortæller os, at de ikke er så trætte i kroppen mere, når de kommer hjem fra arbejde. Så alt i alt har automatiseringen af vores pallehåndtering skabt et bedre arbejdsmiljø på vores fabrik og givet os nogle gladere medarbejdere, siger han.

Det hele startede på Facebook
Ifølge Dennis Harder Sørensen havde de i afsendelsen flere gange snakket om at anskaffe et palleteringssystem, men havde ikke fundet den rette løsning.

Den fandt Dennis Harder Sørensen en dag på Facebook, hvor fabrikschefen så en konkurrence, som var startet af PALOMAT®.  Det var dog ikke den kagemand, man kunne vinde, der fangede Dennis Harder Sørensens interesse, men det palleteringssystem, som stod i baggrunden på Facebook-konkurrencens billede:

- Da jeg så PALOMATs konkurrence på Facebook, skyndte jeg mig at ringe til dem for at høre nærmere om det pallemagasin, som var med på billedet. Vi kendte ikke til PALOMAT og deres produkter, så vi fik et Greenline-pallemagasin på prøve, og det viste sig at være den perfekte løsning, siger han og fortsætter:

Faktisk var medarbejderne så tilfredse med det nye system, at de allerede en måned efter efterspurgte endnu et pallemagasin. De havde endda selv fundet et sted i afdelingen, hvor palleteringssystemet skulle stå, og derfor har afdelingen nu to pallemagasiner, slutter Dennis Harder Sørensen og tilføjer, at ledelsen nu overvejer, om andre afdelinger på fabrikken kunne have behov for et automatiseret palleteringssystem.

PALOMAT® Greenline har Tulip i Herning:

 • Forbedret deres arbejdsmiljø
 • Fået gladere medarbejdere
 • Nedbragt antallet af arbejdsskader

Løsning: PALOMAT® Greenline

 • Plads til 15 europaller
 • Al stabling/nedstabling foregår i gulvniveau
 • 100% el-drevet – 230 W plug and play-løsning

NP Truck – Fokus på stille leverancer i døgnets ”stille” timer…
Stigende fokus på forstyrrende støj i vores hverdag og udvidede butiksåbningstider betyder øget behov for stille leverancer!

Incentive og Teknologisk Institut afsluttede i 2014 et fælles projekt, kaldet DYT (Distribution i Ydertimerne), hvor hovedformålet var at finde og udvikle muligheder for at distribuere varer i flere af døgnets timer. Dels for at sikre en stabil vareforsyning til forbrugerne, dels at udføre transporterne på tidspunkter, hvor belastningen af infrastruktur og miljø kan reduceres.

Projektet påviser mange gevinster ved distribution i ydertimerne, eksempelvis reduktion af risiko for ulykker i trafikken og besparelser på brændstof. At levere varer i ydertimerne kræver imidlertid stor fokus på at minimere støj. Denne støj kan bl.a. komme fra de pallevogne, som fragter varerne fra lastbil til lagerområde.

Den danske producent af internt transportmateriel, Logitrans A/S, har i mange år haft fokus på lydløs transport af varer. Behovet opstod hos en norsk dagligvarekæde med butikker i byområder, fordi støjen fra pallevognene forplantede sig gennem betonkonstruktionerne til lejlighederne ovenover. Dette gav mange klager over vareleverancerne i aften- og nattetimerne. Logitrans A/S udviklede derfor i 2006 den lydløse pallevogn, Panther Silent.

”Panther Silent er det perfekte valg til lastbiler, som afleverer varer i butikkens åbningstid eller i de ”stille” perioder på døgnet: Den har specielle bløde gummihjul (både styre- og gaffelhjul), friktionsdæmpede bevægelige dele og små tolerancer. Den er testet til under 60 dBA. Vi er også bevidste om, at der kan være behov for en lydløs pallevogn til tungt, hårdt og hyppigt brug. Her kan vi tilbyde en selvkørende pallevogn”, siger Gitte Kirkegaard Berg, CEO hos Logitrans.

”Vi lever i et 24/7-samfund. Dagligvarebutikkerne er åbne det meste af dagen og aftenen, så vi forbrugere har mulighed for at handle, lige når det passer os. Samtidig har vores tolerance over for støj ændret sig, og vi er mere og mere bevidste om støjgener”, fortsætter Gitte Kirkegaard Berg.

Panther Silent har siden 2006 vakt begejstring - både hos kunderne, der ikke mærker, at de ansatte fragter varer rundt i butikkens åbningstid, og hos butiksejerne, der tydeligt mærker kundernes tilfredshed. Samtidig har den også løst et andet støjproblem. Mange varer leveres i gitterbokse på hjul, og når disse fragtes rundt i butikkerne uden varer, larmer de så meget, at al samtale forstummer omkring dem. Når de tomme gitterbokse transporteres på Panther Silent, gøres det ganske lydløst!

Logitrans-produkterne forhandles i Danmark af NP Trucks med afdelinger i Horsens
(75 64 75 00) og Roskilde (46 75 76 00).


Panther Silent fra Logitrans A/S har fået nyt look…sort, elegant og endnu mere unik!
Den lydløse pallevogn klarer også udfordringer udenfor... Når de lydløse pallevogne, Panther Silent, fra Logitrans i fremtiden fragter varer rundt i butikker og byggemarkeder, vil de være mere genkendelige. De bliver nemlig fremover sorte – og dermed endnu mere unikke!

En butiksejer har til enhver tid fokus på sine kunders komfort og velbefindende. Det må derfor ikke være til gene for kunderne, når de ansatte fragter varer rundt i butikken. Støjen fra butikken kan fjernes med Panther Silent fra Logitrans, der er testet til under 60 dBA.

Panther Silent har helt specielle gummihjul og bevæger sig stille og lydløst rundt med varer mellem kunder og hylder. Samtidig giver Panther Silents tvillinge-gaffelhjul en uovertruffen manøvredygtighed, og pallevognen er perfekt til selv de mest snævre områder i butiksområderne.

De specielle hjul på Panther Silent skåner samtidig gulv- og flisebelægning, og her er der mange vedligeholdelsesomkostninger at spare! Panther Silents specielle hjul gør det også muligt at køre udenfor uden problemer. Metalspåner, småsten og sne sætter sig ikke fast på hjulene, og disse blokeres dermed ikke!

- Vi har testet vores pallevogn i Norge over en længere periode - til stor begejstring for kunderne, der ikke mærker, at de ansatte fragter varer rundt i butikken, og til stor begejstring for butiksejerne, der tydeligt mærker kundernes tilfredshed og de sparede vedligeholdelsesomkostninger, siger Gitte Kirkegaard Berg, Salgsdirektør hos Logitrans.


Logitrans-produkterne forhandles i Danmark af NP Trucks med afdelinger i Horsens (75 64 75 00) og Roskilde (46 75 76 00).


Spændende nyhed hos Logitrans!
LogiQ 200 og LogiQ 300 løfter og transporterer kvartpaller… Nemt og ubesværet! Den danske producent af internt transportmateriel, Logitrans A/S, præsenterer ny og spændende produktgruppe, nemlig kvartpalleløfterne LogiQ 200 og LogiQ 300.
"Kvartpalleløfterne er et perfekt supplement til vores øvrige produktprogram og til de kundegrupper, som vi ellers sælger til", siger Gitte Kirkegaard, Salgsdirektør hos Logitrans. "Der bruges ofte kvartpaller til de meget anvendte displaypaller, og vores nye vogne er derfor ideelle, når displaypaller skal transporteres rundt i f.eks. supermarkeder, lagerområder, pakkerier og på tankstationer." LogiQ 200 er beregnet til at løfte og transportere kvartpaller til det sted i butikken, hvor varerne skal fremvises, og LogiQ 300 er beregnet til at løfte kvartpaller til/fra en EUR-palle og transportere dem til det ønskede sted i butikken. Vognene er meget manøvredygtige og har håndtag med ergonomisk rigtige gribevinkler. Hjulene giver en behagelig og lydløs kørsel - og skåner de fine gulve og fliser i butikkerne. "Vi havde LogiQ 300 med som produktnyhed på CeMAT-messen i Hannover i maj - og vi kunne tydeligt fornemme på de mange henvendelser, at de nye vogne er "savnet" på markedet. Og det har vi da også fået bekræftet mange gange siden!", siger Gitte Kirkegaard. "Vi glæder os over, at vi nu er klar til at præsentere de unikke vogne!"

Logitilt fra Logitrans får designløft – og ny spændende funktion!
Ergonomisk løsning, når kasser og bokse skal tømmes eller fyldes… Med Logitilten fra Logitrans, hvis produkter sælges af NP Trucks i Danmark, kan man løfte og vippe kasser og bokse, så brugeren kan nå bunden uden at skulle bukke og strække sig. Brugeren kan dermed arbejde i en ergonomisk rigtig arbejdsstilling - både når det drejer sig om stående og siddende arbejde. Samtidigt kan man også transportere kasser og bokse med Logitilten.
"Vi har givet vores Logitilt et designløft med vores ergonomiske håndtag, som vi også bruger  på vores øvrige produktprogram. Håndtaget har ergonomiske gribevinkler og giver brugeren et afslappet greb. Samtidig har vi udviklet en funktion, så man kan indstille Logitilten til en bestemt vippevinkel, som den automatisk stopper ved hver gang", siger Gitte Kirkegaard, Salgsdirektør hos Logitrans A/S. Viden om modulopbyggede transportbånd Med det kompakte design kan Logitilten anvendes mellem maskiner og transportbånd, hvor der ofte er snæver gangplads. Løftekapaciteten er 1000 kg, gaflerne kan vippes helt op til 90º, og arbejdshøjden kan reguleres fra 750 til 950 mm. Håndtaget kan drejes til siden, så der bliver fri adgang til kassens åbning. Logitilten har elektrisk løft og er beregnet til situationer, hvor der er behov for mange daglige løft. Den er nem at manøvrere, fordi det ene styrehjul er direkte styret af håndtaget. Den fås også i en delvist rustfri udgave, som kan bruges i levnedsmiddelbranchen, hvor der stilles krav til rengøring og hygiejne. Derudover kan den fås med skræveben, så også de mere og mere almindelige lukkede paller kan løftes. Logitrans-produkterne forhandles i Danmark af NP Trucks med afdelinger i Horsens (75 64 75 00) og Roskilde (46 75 76 00).

Cookie-indstillinger