Plasthalvfabrikata

Plasthalvfabrikata går også under navnet teknisk plast og bruges flere steder i industrien hvor plast indgår i produktionen. De firmaer der tilbyder plasthalvfabrikata, kan som regel også tilpasse og tilskære plasten til den enkelte kunde.

Leverandører af og viden om plasthalvfabrikata:


Gibo Plast A/S

Ferrodanvej 14
Postboks 87
6900 Skjern
Tlf: 87 82 87 00
E-mail: post@gibo.dk

www.gibo.dk

medlem af Plastindustrien

Plastindustri

Kompetencer: CNC bearbejdning, Formgivning, High-pressure formning, Plastbearbejdning, Termoformet plast, Termoformning, Twin-sheet formning, Vakuumformning, Vakuumformet plast

Læs mere om Gibo Plast A/S


H. W. LANGBALLE aps

Farmervej 1, Askov
6600 Vejen
Tlf.: +45 7536 2022

www.hwlangballe.dk

Kompetencer: Drejning, Fræsning, Plastbearbejdning, Plasthalvfabrikata, Spåntagende bearbejdning

Læs mere om H. W. LANGBALLE aps


Nordisk Plast

Virkevangen 80, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf.: 86484811
E-mail: salg@nordiskplast.dk

www.nordiskplast.dk

Kompetencer: Leverandør af plast

Læs mere om Nordisk Plast


Norner AS

Asdalstrand 291
3962 Stathelle, Norge
Tlf.: +47 35578000
E.mail: post@norner.no

www.norner.no

Kompetencer: Plast, plastrådgivning, polymer, test, laboratorium, analyser

Læs mere om Norner AS


BASF – Første produkter skabt med ellers ikke-genanvendelig plast har set dagens lys
En lang række plasttyper har ikke tidligere kunne genanvendes, men et pilotprojekt fra BASF har nu resulteret i de første lovende prototyper af den genanvendte plast

Næste skridt er en lovmæssig anerkendelse af processen som genanvendelse for at udbrede metoden til gavn for klimaet.

Plasttyper sammensat af forskellige plastmaterialer og plast fra fx madvarer bliver i dag brændt eller sendt på en losseplads mange steder i verden, fordi de ikke kan genanvendes. Et pilotprojekt fra BASF, ChemCycling, har nu resulteret i de første prototyper af produkter produceret med kemisk genanvendt plast.

Emballagevirksomheden Südpack er en af de virksomheder, der er lykkedes med at anvende den kemisk genanvendte plast i produktionen. Virksomheden har produceret en polyamid-film og polythylene-film, som kan anvendes til indpakning af mozzarella. Indtil i dag har emballage med flere lag kun været mulig at genanvende til en vis udstrækning, men med ChemCycling er vi tættere på en komplet genanvendelse af hele emballagen.

"Vores pilotprojekt med kunder fra forskellige brancher viser, at produkter lavet ud af kemisk genanvendt råmateriale har den samme høje kvalitet og ydeevne som produkter, der er lavet ud af primær-materialer. ChemCycling vil efter pilotfasen være et vigtigt innovativt supplement til eksisterende processer for genanvendelse for, at vi kan komme udfordringen med plastaffald til livs," siger Mark Meier, der er administrerende direktør og Vice President Nordic/Baltic hos BASF.

En McKinsey-rapport fra december 2018 vurderer, at verden med nuværende og nye processer for genanvendelse som fx kemisk genanvendelse kan nå op på en genanvendelsesgrad for plast på 50 % globalt set i 2030 – i dag er genanvendelsesgraden på bare 16 %. De kemiske genanvendelsesprocesser vil i dette scenarie stå for genanvendelse af 74 millioner ton plast-affald.

Kemisk genanvendelse bør anerkendes som genanvendelse

For at kunne gå fra pilotfasen med kemisk genanvendelse til lancering på markedet er det nødvendigt at få løst en række udfordringer. De eksisterende teknologier til at transformere plast-affald til genanvendte materialer skal færdigudvikles og tilpasses en større industri-skala.

For at kemisk genanvendelse vil blive modtaget positivt af markedet, er det samtidig nødvendigt, at lovgiverne anerkender ChemCycling-processen som genanvendelse. Og det skal defineres, hvordan kemisk genanvendelse kan indgå i beregningen af eksisterende lovbestemte genanvendelsesrater.