Skruekompressorer

Skruekompressorer er opbygget med skrueformede rotorelementer, som roterer mod hinanden og er synkroniseret ved hjælp af et gear. Da rotorerne i skruekompressorer, ikke rører hverken hinanden, kræves der ingen smøring i kompressionsrummet. Skruekompressorer er kendetegnet ved høje omdrejningstal og med små udvendige dimensioner.

Leverandører af og viden om skruekompressorer:


Aerzen Scandinavia Danmark

Aerzen

Postboks 291
2630 Taastrup
Tlf.: +45 2310 0203
E-mail: Kenth.Lindgaard@aerzen.com

www.aerzen.dk

Kompetencer: Blæsere, Kapselblæsere, Kompressorer, Oliefri-luft, Turbo, Vakuum

Læs mere om Aerzen Scandinavia Danmark


DI-Trykluft

di trykluft 2

Støberivej 14
4600 Køge
Telf.: 55 56 56 15
E-mail: info@di-trykluft.dk

www.DI-Trykluft.dk

Kompetencer: Certificeret Atlas Copco servicepartner, Skruekompressorer, stempelkompressorer
Efterbehandling, nitrogen og oxygen generatorer, Beholderinspektion, Døgn service - Øst/Vest

Læs mere om DI-Trykluft


Flak Industritrykluft

Flak helt

Industrivej 4
8981 Spentrup
Tlf.: 8782 8300
E-mail: Info@flak.dk

www.flak.dk

Kompetencer: Kompressorer, Køletørrere, Skruekompressorer, Stempelkompressorer, Trykluftbehandling

Læs mere om Flak Industritrykluft


Granzow A/S

Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Tlf.: 4320 2600
E-mail: info@granzow.dk

www.granzow.dk

Kompetencer: Flanger, Generatorer, Højtrykspumper, Kompressorer, Lamelkompressorer, Membranpumper, Mobile kompressorer, Nitrogen generatorer, Oliefrie kompressorer, Pressostater, Skruekompressorer, Slangepumper, Stempelkompressorer

Læs mere om Granzow A/S


RENO A/S

reno ny

Åmarksvej 1,
8250 Egå
Tlf.: +45 70102210
E-mail:  info@reno.dk

www.reno.dk

Kompetencer: Rørsystemer, adsorptionstørrer, trykluftrørsystemer, luftbehandling, mobilkompressorer, skruekompressorer, trykluftsbeholdere, stempelkompressorer, køletørrere, kompressorer, filtrering, Bremsevasker, højtryksrensere, oliefrie kompressorer

Læs mere om RENO A/S


Topp Trykluft A/S

Øst: Industrivej 2, 3550 Slangerup
Vest: Hedelandsvej 35, 7400 Herning
Telf.: 47 33 77 77
E-mail: topp@topptrykluft.dk

www.topptrykluft.dk

Kompetencer: Kompressorer, nitrogenanlæg, skruekompressorer, oliesmurte, oliefrie, stempelkompressorer, dentalkompressorer, dykkerkompressorer, tryklufttørring, trykluftfiltrering, kondensatbehandling, røranlæg og beholdere, måleinstrumenter

Læs mere om Topp Trykluft A/S


Mere viden om skruekompressorer:

Store kompressorer er efterhånden alle af skruetypen og kaldes derfor normalt for skruekompressorer. Her er der ikke noget stempel, men derimod to lange hurtigroterende skruer med en speciel geometri, som gør, at luften presses op langs med skruerne. Princippet minder lidt om funktionen af en gammeldags kødhakkemaskine. Volumenet mellem skrueelement og hus formindskes, hvorved en trykstigning af den indsugede luftmængde opnås. Skruekompressorer findes i dag i en oliefri og oliesmurt udgave. Der findes ikke suge- og trykventiler i en skruekompressor, og derfor kan den arbejde ved meget store omdrejningstal og opnå stor kapacitet. Skruekompressoren fremstilles for kapaciteter op til 170 m3/min og tryk op til 10 bar.

En roterende skruekompressor er en type gas kompressor, som anvender en roterende type fortrængnings mekanisme. De er almindeligt anvendt til at erstatte stempelkompressorer, hvor store mængder af højtryksluft er nødvendige, enten for store industrielle formål eller til at drive high-power luft værktøjer såsom trykluftshammere.

Gassen komprimeres af en roterende skrue gennem en kontinuerlig fejende bevægelse, så der er meget lidt pulserende eller brusende af strømning, som det er tilfældet med stempelkompressorer.

Skruekompressorer bruger to indgribende spiralformede skruer, kendt som rotorer, til at komprimere gassen. I en tør løbe skruekompressor, sikrer synkrontandhjulene, at han og hun rotorerne opretholder en præcis justering. I oliesmurte skruekompressorer. Smøreolie bruger rummet mellem rotorerne, der begge indeholder en hydraulisk tætning og overfører mekanisk energi mellem den drivende og drevne rotor Gas kommer ind på sugesiden og bevæger sig gennem tråde som skruerne roterer. De indbyrdes indgribende rotorer tvinge gassen gennem kompressoren, og gassen kommer ud ved udgangen af skruerne.

Effektiviteten af denne mekanisme er afhængig af nøjagtig montering spillerummene mellem spiralformede rotorer, og mellem rotorerne og kammeret til tætning af kompression hulrum.

Skruekompressorer har tendens til at være kompakte og glat kørerende med begrænset vibration og kræver derfor ikke affjedring. Mange skruekompressorer er dog monteret med vibrationsdæmpere der isolerer vibrationer til at absorbere højfrekvente vibrationer, især i skruekompressorer, der opererer ved høje omdrejningstal. Skruekompressorer fremstilles i størrelser, der spænder fra 10 kubik fod per minut til flere tusinde CFM. Skruekompressorer anvendes typisk i anvendelser, der kræver større luftmængde, end der produceres af små stempelkompressorer men under fremstilles ved centrifugal kompressorer.
Typisk er de anvendes til at levere trykluft til generelle industrielle anvendelser. Trailer monteret dieseldrevne enheder ses ofte på byggepladser, og er vant til magten luftaktiverede entreprenørmaskiner.

Oliefri skruekompressorer
I en oliefri kompressor, bliver luften komprimeres fuldstændigt ved indvirkning af skruerne, uden hjælp fra en olietætning. De normalt har lavere maksimal afgangstryk kapacitet som resultat. Imidlertid kan flertrins-oliefrie kompressorer, hvor luften komprimeres ved flere sæt skruer, opnås et tryk på over 150 psig, og output volumen på over 2000 kubik fod (56,634 kubikmeter) per minut (målt ved 60 ° C og atmosfærisk tryk).

Oliefri kompressorer anvendes i applikationer, hvor med revet olie fremførsel er ikke acceptabelt, såsom medicinsk forskning og fremstilling af halvledere. Imidlertid udelukker dette ikke er behov for filtrering som kulbrinter og andre forureninger indtages fra den omgivende luft også fjernes forud for point-of-use. Derefter luftbehandling identisk med den, der anvendes til en olie-oversvømmede skruekompressor ofte kræves for at sikre en bestemt kvalitet af trykluft.

Oliesmurte skruekompressorer
I en olie-oversvømmede skruekompressor der olie indsprøjtet i kompression hulrum til støtte tætning og tilvejebringe køling sink for gasladning. Olien separeres fra udledningsstrøm, derefter afkølet, filtreret og genanvendt. Olien indfanger ikke-polære partikler fra den indkommende luft, effektivt at reducere partikel-fyldning af trykluft partikelfiltrering. Det er sædvanligt for nogle medrevet kompressorolie at fremføre i den komprimerede gas stream nedstrøms for kompressoren. I mange anvendelser er dette rettes af coalescens / filterbeholderne. [3] I andre anvendelser er dette afhjælpes ved anvendelse af modtager-tanke, som reducerer den lokale hastighed af trykluft, således at olien til at kondensere og slippe ud af luftstrømmen til fjernes fra trykluftsystemet via kondensat management udstyr.

Standard Oilsmurte kompressorer er i stand til at opnå output tryk over 200 psig, og output-volumener over 1500 kubikfod per minut (målt som Fri afleveret luft ved 60 °C og atmosfærisk tryk)


Granzow præsenterer nye oliesmurte skruekompressorer fra COMPAIR
Premium-serien, der findes i modellerne 90 kW, 110 kW og 132 kW, kombinerer en on/off-kompressor med IE4-motorer. Dette skaber et system, der leverer energieffektivitetsforbedringer på 2,3 procent sammenlignet med standardmodellerne.

Et grønnere alternativ
Når virksomheder over hele verden stræber efter at implementere stadig mere bæredygtige strategier og udstyr for at reducere miljøpåvirkningen af deres aktiviteter, kan den nye premium-serie hjælpe dig med en langvarig og energieffektiv investering. Sammenlignet med et antal af alternative generiske brands har CompAir påvist fem procent større energieffektivitet samt en ydelse op til 12 procent højere. På bundlinjen betød det en energibesparelse på 27.600 kr./året.

Reduceret strømforbrug & længere levetid
De nye modeller har en ny patenteret reguleringsventil, som automatisk regulerer olieindsprøjtninger og udledningstemperatur i henhold til miljøforholdene. Dette reducerer ikke kun strømforbruget, men det eliminerer også risikoen for kondensat og korrosion i systemet. Det hjælper også med at bevare oliens effektivitet gennem kompressorens levetid, hvilket reducerer enhedens samlede omkostninger.

10 års garanti
Premium-modellerne inkluderer også en forbedret luftende. CompAir, der altid er garant for absolut kvalitet, er så sikre på deres design at de lægger hovedet på blokken og tilbyder dig op til ti års (eller 44.000 timer - hvad end der kommer først) garanti på luftenden. Luftenden, der er hjertet i kompressoren, har også fået større indløb og udløb, der er med til at forbedre luftstrømmen og reducere trykfaldet.

Kompatibel med iConn
"Industri 4.0" har skabt en øget efterspørgsel fra kunder om muligheden for at dele og analysere data om drift. Premium-serien understøtter iConn, der er CompAirs digitale analyseplatform til at hjælpe med at informere om og optimere dit brug af trykluft, samt et brugervenligt touch-screen-kontrolsystem, der giver en række indsigtsfulde overvågningsmuligheder.


Hoyer – Specialkompressorer bygget til barske forhold
Specialfremstillede skruekompressorer gør det muligt for en trio af cement bulk carriers at losse deres last hurtigt og effektivt. Ingeniørerne hos AERZEN Nederland B.V. stod over for udfordringen med at designe et robust og pålideligt kompressorsystem, der passede ind på den begrænsede plads på skibene.

Et pneumatisk lasttransportsystem ombord er en stor fordel for en cement carrier. Som en kæmpe støvsuger suger systemet cementen op og pumper den ud ved hjælp af overtryk, så skibet hurtigt kan losse massegodset uden at være afhængig af havnens faciliteter. Det reducerer den tid, der bruges i havnen, og giver fleksibilitet på de ruter, skibet sejler. En anden vigtig fordel ved pneumatisk transport sammenlignet med mekanisk cementhåndtering er, at den er fuldstændig støvfri.

Kravene til pålidelighed og kvalitet til sådant kritisk udstyr er forståeligt nok høje. Et pneumatisk cementtransportsystem skal hurtigt flytte enorme mængder af krævende gods og ofte under barske forhold. Og hvis systemet svigter, kan skibet hverken laste eller losse.

Så da systemintegratoren havde brug for kompressorenheder til tre cementlastskibe, henvendte de sig til AERZEN Nederland, som har et omfattende program af holdbare kompressorer og blæsere. AERZEN Nederland har med sine erfarne medarbejdere bestående af ingeniører og teknikere samt testfaciliteter leveret hundredvis af kundetilpassede applikationer, herunder specialløsninger til industri- og marine-kompressorer. AERZEN er således kendt som garanti for pålidelighed.

Projektet krævede et specialbygget kompressorsystem for at balancere kravene til effekt, pålidelighed og størrelse. For de fleste industrianlæg på land vil en standard kompressorenhed normalt kunne udføre arbejdet, men ombord på et skib er manglen på plads ofte et emne. AERZEN valgte deres VMX-skruekompressor som grundlag for enhederne, som så blev videreudviklet og bygget af AERZEN Nederland i henhold til kundens specifikationer. Systemet vil blive udstyret med et blæsersæt, der også er udviklet af det hollandske datterselskab.

– Som partner med cementindustrien gennem mange år kender AERZEN alle de høje krav til pneumatisk transport af krævende massegods. Vores VMX-kompressorer er ekstremt driftssikre til denne type formål over hele verden. Uanset om det er dieseldreven, eller i som i dette tilfælde, elektrisk konfiguration, siger Siert Wiersema, Deputy Manager for AERZEN Nederland B.V.

Til at drive kompressorsystemerne anvender AERZEN seks 200 kW IE3-motorer fra Hoyer. AERZEN er overbevist om, at Hoyer lever op til deres forventninger til kvalitet og pålidelighed. Og på trods af betydelige logistiske udfordringer på grund af COVID-19 blev motorerne leveret fra Hoyer inden for 10 uger.
– Vi oplevede et godt samarbejde, teknisk support og en konkurrencedygtig projektpris på de seks motorenheder. Hoyer leverede motorerne i en særlig orange farve, der passede til resten af systemet. Da vi testede enhederne på vores værksted, viste deres ydeevne sig at være fremragende, så vi forventer en lys fremtid for disse kompressorenheder, siger Siert Wiersema.

Om motorerne til projektet
  • 6 x 200 kW IE3 energieffektive marinemotorer
  • kundetilpassede akseldimensioner
  • B3R monteringsform
  • NU-lejer i drive end
  • Speciel RAL2003 farve

RENO – Kampagne: 5 års fri garanti
Reno tilbyder 5 års fri garanti ved køb af en ny FF Monsun skruekompressor. Så kan du trygt fokusere på din kerneforretning, og lade os sikre din trykluftsløsning.

Med 5 års udvidet fabriksgaranti på alle hovedkomponenter garanterer vi at din nye skruekompressor altid præsterer optimalt og sikrer dig en stabil forsyning af trykluft.

Bestil udvidet garanti når du køber en ny skruekompressor hos en af vores forhandlere.

Garantien forudsætter at du samtidigt indgår serviceaftale med Reno eller en autoriseret servicepartner.

Garantien omfatter:

  • Motor og gear
  • Kontrolpanel
  • Skrueelement
  • Frekvensomformer
  • Integreret køletørrer

Vil du gerne vide mere om vores kampagne, med 5 års fri garanti? bliv kontaktet af en fra vores team.