Diamantværktøj

Diamantværktøj refererer til værktøjer, der har diamanter som en integreret del af deres konstruktion. Diamant er en af verdens hårdeste naturlige materialer, og det gør diamantværktøj ekstremt holdbart og effektivt til forskellige former for bearbejdning og skæring. Diamantværktøj anvendes naturligvis til diamantboring og -skæring. Der findes diamantbor, diamant sliberondeller, diamantpasta og en lang række andre produkter med tilknytning til diamantværktøj.

Leverandører af og viden om Diamantværktøj:


3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Kompetencer: Personlige værnemidler, arbejdstøj, arbejdsbeklædning, værktøj, olie og kemi, tekniske artikler, personligt udstyr, måleværktøj, svejseudstyr, skærende værktøj, befæstigelse

Læs mere om 3K Værktøj A/S


Dan-Diamond ApS

Jupitervej 6
6800 Varde
Tlf.: +45 20 99 86 09
E-mail: info@dan-diamond.dk

www.dandiamond.dk

Kompetencer: Diamantboring, Diamantklinger, Diamantværktøj, Kernebor, Bor, Save, Dybe hulsave, Kopbor

Læs mere om Dan-Diamond ApS


Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen 40
2730 Herlev
Tlf.: +45 3695 1230
E-mail: lemu@lemu.dk

www.lemu.dk

Kompetencer: Alt i metaller og Stål , Aluminium, Armeringsstål, Befæstelse, Belysning, El-teknik, Kabler, Rustfri stål, Rør, Stål, Værktøj

Læs mere om Lemvigh-Müller A/S


Sanistål

Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Tlf.: 96 30 60 00
E-mail: sanistaal@sanistaal.dk

www.sanistaal.com

Kompetencer: Alt i metaller og Stål, Blankt stål, Byggestål, Konstruktionsstål

Læs mere om Sanistål A/S


Scherers Elektro ApS

Valhøjs Alle 171
2610 Rødovre
Tlf.: 44 84 37 38
E-mail: steffen@scel.dk

www.scherers-elektro.dk

Kompetencer: Elværktøj, håndværktøj, Reparation af el-værktøj og el-hydraulisk, udlejning, diverse test, måling og afprøvning, kalibrering, salg af værktøj og pumper

Læs mere om Scherers Elektro ApS


Total Diamanten ApS

Lillemosevej 1, Stærkende
2640 Hedehusene
Tlf.: 43 71 43 04
E-mail: mail@totaldiamanten.dk

web

kompetencer: Diamantboring, asfaltskæring, diamantskæring, wireskæring

Læs mere om Total Diamanten ApS


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Mere viden om Diamantværktøj:

Diamantværktøj kan omfatte følgende typer:

  1. Diamantblad: Diamantblade er cirkulære skærende værktøjer med diamanter indlejret i deres skærekant. De bruges til at skære i forskellige materialer som sten, beton, fliser, keramik, glas og endda metal.
  2. Diamantborekroner: Diamantborekroner bruges til at lave præcise og rene huller i hårde materialer som beton, murværk, granit og fliser. De er velegnede til boremaskiner og kan også bruges til vådskæring.
  3. Diamantfil: Diamantfiler har diamanter indlejret i deres overflade og bruges til præcisionsbearbejdning og formning af hårde materialer som metal, glas og keramik.
  4. Diamantfræseværktøjer: Diamantfræseværktøjer bruges til at forme, profilere og bearbejde hårde materialer som sten, marmor, granit og beton. De anvendes ofte i stenbearbejdningsindustrien til fremstilling af skulpturer, bordplader og andre stenprodukter.
  5. Diamantpolskepuder: Diamantpolskepuder bruges til at polere og forfine overfladen af sten, marmor og andre hårde materialer. De bruger diamanter i kombination med forskellige slibematerialer for at opnå en glat og skinnende finish.

Diamantværktøj er kendt for sin høje holdbarhed, evne til at opretholde skarpheden over længere tid og effektivitet ved skæring og bearbejdning af hårde materialer. Det bruges i forskellige industrier, herunder byggeri, stenbearbejdning, metalbearbejdning, elektronikproduktion og mange andre applikationer, hvor præcision og holdbarhed er afgørende.

Det er vigtigt at anvende diamantværktøj korrekt og følge sikkerhedsprocedurer for at undgå skader og forlænge levetiden på værktøjerne.

Et diamantværktøj klassificeres ved, at det som skærende del, anvender diamantkrystaller. I modsætning til f.eks en kniv findes der ingen kontinuerlig skærende kant, men et stort antal af enkelte krystaller der tilsammen udfører den spåntagende bearbejdning. Diamantværktøjet er et sammensat værktøj, som består af en aktiv del, som er selve diamantsegmentet indeholdende diamantkrystaller og den passive del, som er bærestykket. Bærestykket kan være en stålskive eller et stålrør, hvorpå diamantsegmenterne er monteret. Selvom bærestykkerne betegnes som den passive del, er dette i realiteten ikke helt rigtigt. Også bærestykkerne har en meget aktiv rolle i funktionen. Diamantsegmentet er dog det vigtigste. Sammensætningen af dette betyder alt, og det er segmentets indhold og opbygning der er bestemmende for hvilke resultater der opnås. Segmentet består af følgende: A. diamantkrystaller i en eller flere typer af varierende kornstørrelse. B. forskellige typer af metalpulver, typisk 2-4 forskellige. C. diverse smøre/hjælpestoffer.

Diamantkrystallerne har som alt andet undergået en stor teknologisk udvikling.

Fra relativt simple typer i et mindre udvalg frem til i dag hvor de findes i mange typer med hver deres specifikke egenskaber. Det er specielt de syntetiske krystaller der har undergået den største udvikling. De naturlige er fortsat naturlige men en udvikling her har medført, at de nu findes i langt bedre sorteringer, således at der kan vælges mere specifikt på egenskaber. Diamantkrystallerne fastholdes i segmentet af metalpulver som dels koldtpresses, dels varmepresses. Normalt er der mellem 2-4 forskellige typer metalpulver sammenblandet. De mest almindelige typer er kobolt, tin, wolfram, titan, nikkel og sølv, men også rent jern i pulverform anvendes. Også her er der sket en formidabel udvikling, og som med diamantkrystallerne er udvalget forøget kraftigt. Metalpulveret er som krystallerne en nøglefaktor. Sammensætningen af metalpulver skal give en binding som passer, først og fremmest til materialer der skal bearbejdes, men også i forhold til de krystaller der skal fastholdes. Dette er en særdeles vanskelig proces. Vanskelig fordi flere forskellige typer af pulver skal blive til et, men også fordi der skal tages højde for de forskellige påvirkninger segmentet modtager, når det anvendes. Målsætningen er at segmentet skal virke mest hensigtsmæssigt i flest mulige materialer og på flest mulige maskiner.


Norton Clipper udvider serien Standard
Norton Clipper følger op på succesen med serien diamantklinger i navnet STANDARD som blev lanceret 2020. Den førende producent af slibematerialer udvider nu serien til at omfatte skæreskiver, skrubskiver, og endnu flere diamantklinger for at møde vores kundernes behov.

Standard består af diamantklinger, skæreskiver og skrubskiver og er en del af Norton Clippers basis sortiment som giver brugerne et præcist og konkurrence kraftigt udbud af skære- og slibeopgaver både hvad angår pris og kvalitet.

Som en del i at udvide serien lancerer Norton Clipper elleve skæreskiver og skrubskiver, fra 115 mm til 230 mm i diameter, beregnet til at skære og slibe metal.

For at fuldføre den nye serie Standard introducerer Norton Clipper nu fem 4x4 diamantklinger, som er lasersvejst for forbedre holdbarheden og for at kunne skære beton, granit, asfalt, tegl, kantsten, byggesten, stål med op til fem mm tykkelse og meget mere. De nye diamantklinger spænder fra 115 mm op til 350 mm i diameter og kan anvendes med vinkelslibemaskiner, bordsave, gulv- og vægsave samt håndholdte kapsave. På samme måde som skæreskiverne og skrubskiverne kommer diamantklingerne med store illustrationer og instruktioner som kan hjælpe brugeren med at vælge det rigtige produkt.

- Vi er stolte over at Norton Clipper levere sikre produkter af høj kvalitet til skæring og slibning af de mest almindelige materialer, og det er Standard-serien et godt bevis på. Standardserien sikre at vi forbliver konkurrence dygtige uden at gå på kompromis på såvel som kvalitet eller sortiment bredde. Vores mål er at fortsætte med at tilbyde løsninger på et flertal af vore produktkategorier og opgave områder for at imødekomme vorer kundernes samlede behov, sigerr Jonas Falk, Sales Director Distribution Markets Scandinavia hos Saint-Gobain Abrasives.


Produktnyheder diamantværktøj – AVN
Effektiv problemløser fra PFERD reducerer slibeomkostningerne!
PFERD lancerer ny diamantslibeskive i diameter 178 mm, som er en nyhed inden for PFERDs sortiment af diamantskiver. Det er et kendt fænomen, blandt professionelle slibere, at slidbeskyttelseslaget på materialerne kan være lidt af en udfordring, men den super hårde specialbelægning med diamant gør PFERD slibeskiven til en ren problemløser. PFERD har trukket på tekniske slibespecialisters erfaring i udviklingsprocessen, og derfor udmærker PFERDs diamantslibeskive sig ved ekstremt lave vibrationer og en længere standtid. Operatøren kan med fordel slibe i forskellige vinkler med henblik på at anvende hele diamantbelægningen på skiven. Diamantslibeskiven reducerer slibeomkostningerne, da slibeskiven er mere effektivt end konventionelle diamantslibeskiver til standardapplikationer, da diamantslibeskiven sliber hurtigere og fjerner en større del af materialet, uden at formen på skiven påvirkes eller ændres. PFERDs diamantslibeskive kan fjerne større spåner ved slibeprocessen, så operatørens eksponering af støv bliver også minimeret. De nye diamantslibeskiver er ideelle til støberier, afrensning af gråt støbejern og slibning af slidbeskyttelseslag. PFERD anbefaler at anvende diamantslibeskiverne på vinkelslibere med højt in-put for at opnå den mest økonomiske effekt. Kontakt AVN Teknik for yderligere information, på tlf. 70 20 04 11, eller hvis du vil vide mere om, hvordan du kan nedbringe slibeomkostningerne!