Skruestikkere

En skruestik er et fastspændingsværktøj, der bruges til at holde arbejdsstykker sikkert på plads under bearbejdning, reparation eller montage. Det er et uundværligt værktøj i værksteder, mekaniske arbejdsområder og andre industrier, hvor præcise og stabile fastspændingsmuligheder er nødvendige.

Skruestikkere behøver ikke altid at være fremstillet af jern. Strengt taget er høvlebkens tænger en form for skruestikker, til trods for at de gennem tiden har forandret navn, ligesom en savfileklo er en specialiseret skruestik med eller uden skrue.

En skruestik er et fastspændingsværktøj, der bruges til at holde arbejdsstykker sikkert på plads under bearbejdning, reparation eller montage. Det er et uundværligt værktøj i værksteder, mekaniske arbejdsområder og andre industrier, hvor præcise og stabile fastspændingsmuligheder er nødvendige.

Leverandører af Skruestikkere:

LEIF HARDING MADSEN


Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf.: 46 36 33 00
E-mail: leif.harding@mail.dk

www.lhmtools.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Skruestikkere:

En typisk skruestik består af følgende komponenter:

  1. Stel: Stellet udgør den primære ramme af skruestikken og giver strukturel styrke og stabilitet. Det er normalt lavet af metal, såsom støbejern eller stål, for at modstå belastningen ved fastspænding og bearbejdning.
  2. Fast kæbe: Den faste kæbe er den faste del af skruestikken, som arbejdsstykket placeres mod. Den har normalt en glat, flad overflade, der giver en stabil base for fastspænding af arbejdsstykket.
  3. Glidekæbe: Glidekæben er den bevægelige del af skruestikken, der kan justeres i bredde for at imødekomme forskellige størrelser og former på arbejdsstykker. Den kan bevæge sig langs spindlen og fastgøres ved hjælp af en justerbar møtrik eller en drejeknap.
  4. Spindel: Spindlen er den langsgående stang, der er fastgjort til glidekæben. Den drives af en drejeknap eller et håndtag, der gør det muligt at bevæge glidekæben frem og tilbage langs spindlen og fastspænde arbejdsstykket mod den faste kæbe.
  5. Drejeknap eller håndtag: Drejeknappen eller håndtaget er det greb, der bruges til at dreje spindlen og bevæge glidekæben. Ved at dreje knappen eller håndtaget i en retning kan man trække arbejdsstykket tættere på den faste kæbe og fastspænde det sikkert.

Skruestikken giver stabilitet og mulighed for præcise justeringer af arbejdsstykket, hvilket gør det lettere at udføre opgaver som savning, boring, filning, svejsning og montering. Det sikrer også, at arbejdsstykket ikke bevæger sig eller roterer under bearbejdning, hvilket øger sikkerheden og nøjagtigheden af arbejdet.

Der findes forskellige typer skruestikker, herunder bænkmonterede skruestikker, gulvskruestikker og rørbænkskruestikker, der er specialiserede til forskellige anvendelser og arbejdsmiljøer. Valg af skruestik afhænger af størrelsen og typen af arbejdsstykker, der skal fastspændes, samt de specifikke behov og krav i arbejdsområdet.


Skruestik

tl-skruestik-alm.jpg

Almindelig maskinskruestik til fræsning.

tl-skruestik-loskabe.jpg

Skruestik med flytbar løs kæbe.

 tl-skruestik-pnojmatisk.jpg

Pneumatisk skruestik.

 

 

 

tl-skruestik-hurtig-s.jpg

 

Skruestik med hurtigspænder.

 tl-skruestik-dobbel1.jpg

Dobbeltskruestik

 

tl-skruestik-dobbel2.jpg

Dobbeltskruestik.

 tl-skruestik-sving3.jpg

Skruestik, svingbar i to retninger.

Parallelklodser
parallel-i-skruestik.jpg Parallelklodser er hærdet og sleben stål som anbringes på skruestikkens vanger for at danner et godt underlag for emnet. Parallelklodser bør behandles med omhu da selv små mærker kan resultere i en skævhed på 0,05 mm. Har en parallelklods fået mærker fjernes de bedst med en fin hvæssesten.
parallel-set.jpg

Fire sæt parallelklodser.

 

Justerbar parallelklodser.

Kilde: fagteori.dk


Skruestik med innovative beskyttelseskæber og burrebånd
Det nyudviklede produkt fra BERNSTEIN Tools kan nu købes på Conrad Sourcing Platform: SPANNFIX er et kugleledsskruestik med hurtigudskiftelige beskyttelseskæber og burrebånd. 

BERNSTEIN Tools kan nu præsentere noget af en nyhed på Conrad Sourcing Platform: Førhen var beskyttelseskæber med burrebånd til skruestik ren ønsketænkning grundet de stærke forskydningskræfter. BERNSTEIN Tools har nu skabt en burrebåndsfastgørelse (Dual Lock System fra 3M), der sørger for en ekstrem stabil fastgørelse i alle retninger. Denne innovation anvendes i SPANNFIX-skruestik med kugleled, hvilket er med til at muliggøre gode arbejdsstillinger i alle positioner takket være den fantastiske fleksibilitet.
 
Overfladebeskyttelse med beskyttelseskæber, der kan fastgøres
 
BERNSTEINS burrebåndsfastgørelser er som svampehoveder, der låser sig sammen og skaber præcise, stabile forbindelser. Beskyttelseskæberne kan udskiftes lynhurtigt og er fremstillet af forskellige materialer såsom filt, læder, kork og gummi. Det er den ideelle hjælper, når du arbejder med følsomme emner. Højglansforkromede eller malede dele kan spændes fast i filt eller kork og bearbejdes, mens de skridsikre læderbelægninger anvendes til ridsefølsomme overflader såsom glas, linser eller optik. Det er endda muligt at vælge specielle designs med aluminiumsprismer til røropspænding. Til kæbebredderne på 100, 125 og 150 mm tilbyder BERNSTEIN Tools klassiske magnetkæber med filt, læder, kork og gummibelægninger.
 
Skruestikket er fleksibelt i alle retninger
 
SPANNFIX-skruestikket med kugleled giver dig en række forskellige indstillingsmuligheder: Det leddelte hoved kan drejes 360° og vippes +/- 45°. Med én enkelt håndtagsbevægelse løsnes skruestikhovedet i keglefatningen og kan spændes igen uden at låse. Den øverste del af skruestikket kan således vippes trinløst i enhver retning, så det bliver muligt at tilpasse emnet på optimal vis. Dette muliggør en ergonomisk korrekt arbejdsstilling, hvad enten der skal bores, saves eller slibes.
 
Forskellige låsemuligheder
 
SPANNFIX-skruestikket med kugleled kan fastspændes til bordplader med en tykkelse på op til 80 mm eller skrues fast ved hjælp af de fire 9 mm gennemgående huller. Og det er ikke alt: Takket være de højtydende magneter kan det fastgøres til enhver metaloverflade og om nødvendigt genplaceres på ingen tid – selv lodret, hvis det er nødvendigt. 
Hvad enten der skal arbejdes med metal, finmekanik, eller der skal loddes inden for elektronikområdet, på juveler- eller urmagerværkstedet - så hører dette skruestik hjemme på ethvert arbejdsbord. Derfor glæder Corinna Wolff (COO) fra BERNSTEIN Tools sig endnu mere over samarbejdet med Conrad: "Med Conrad som salgspartner når vi først og fremmest ud til fagfolk inden for industri, elektronik og handel, men også de ambitiøse gør det selv-typer. Vi er utroligt glade for, at vi nu er en del af det velassorterede produktudvalg til omfattende tekniske behov på Conrad Sourcing Platform." Cookie-indstillinger