Skruestikkere

Skruestikkere behøver ikke altid at være fremstillet af jern. Strengt taget er høvlebkens tænger en form for skruestikker, til trods for at de gennem tiden har forandret navn, ligesom en savfileklo er en specialiseret skruestik med eller uden skrue.

Leverandører af og viden om skruestikkere:


LEIF HARDING MADSEN


Haraldsborgvej 93
4000 Roskilde
Tlf.: 46 36 33 00
E-mail: leif.harding@mail.dk

www.lhmtools.dk

Kompetencer: Mikroskoper, stereolupper, hulfremstillingsværktøj, minicuttere, specialværktøj, honing, honere, hulbor, pincetter, lime, lakker, inspektionsspejle, doseringsudstyr, kabelbindere, opmærkning, arbejdslamper, kernebor og gevind, aerosoler, specialtænger, krogsæt, slibesvamp, piccolobørster, fræsere, tape, servietter, skruestik, blæsepistol, ankerspil

Læs mere om LEIF HARDING MADSEN


Würth Industri Danmark A/S

Merkurvej 5
6000 Kolding
Tlf.: 73 20 73 20
E-mail: salg@wuerthindustri.dk

www.wuerthindustri.dk

Kompetencer: befæstelse, befæstigelse, nitter, blindnitter, Lean, produktionsoptimering, indkøbsoptimering, besparelser, reduktion i tidsforbrug, reduktion i vareforbrug, reduktion i spend, konsolidering, vending, kanban, automatisering, six sigma, kaizen, SCM, supply chain management, partnerskab, international partner, global leverandør, international leverandør, VMI, leverandørstyret lager, genbestilling, full service, tegningsvarer, special-befæstelse, duplex, super-duplex, Zinkflake, HDG, A2, A4, rustfri, DIN, NORM, ISO, PPE, værnemidler, forbrugsartikler, standardartikler, automatisk genopfyldning, Skruer, Bolte, møtrikker, skiver, handsker, sikkerhedsbriller, høreværn, masker, PPE

Læs mere om Würth Industri Danmark A/S


Mere viden om skruestikkere:

Allerede i middelalderen møder man skruestikken som opspændingsværktøj. Den var og er stadigvæk et uundværligt værktøj. Den første model var særdeles robust og fik på grund af sin form betegnelsen stangskruestik. Stangskruestikken er konstrueret som en tang, hvor den ene kæbe er fastgjort til arbejdsbordet og den anden kan bevæges radialt. Dette princip har den ulempe, at skruestikken kun ved en given åbning spænder med hele kæbefladen. For at undgå denne ulempe konstruerede man en ny skruestik, hvor kæberne føres parallelt.

I dag er det udelukkende denne model, der anvendes i maskinværkstedet. Parallelskruestikken fremstilles ved støbning eller sænksmedning. Skruestikken betegnes ved angivelse af kæbebredde og spændvidde. Parallelskruestikkens bakker er hærdede og kan på mange modeller udskiftes. Almindeligvis har bakkerne krydshuggede spændeflader.  Hvor emnet ikke tåler spændemærker, kan man anvende bløde beskyttelsesbakker som mellemlag. Der findes også skruestik med glatte bakker. Ved nogle modeller kan føringen justeres for sideslør.

Spindlen, som bør være kraftig, kan være forsynet med dobbeltløbet trapezgevind, hvorved bevægelsen ved fastspænding af emnet bliver minimal. Vedligeholdelse af skruestikken består i jævnlig rengøring samt smøring af spindel og føringer. Skruestikken fastgøres på filebænken, således at den fast kæbes opspædningsflade går fri af bordkanten. Arbejdshøjden skal tilpasses den person, der skal stå ved skruestikken. Dette kan gøres ved hjælp af underlag eller ved montering af en stilbar søjlestander.  Parallelskruestik kan fås i adskillige modeller og størrelser lige fra ganske små skruestik til finmekanisk arbejde op til meget store skruestik til de grovere arbejdsopgaver


Skruestik

tl-skruestik-alm.jpg

Almindelig maskinskruestik til fræsning.

tl-skruestik-loskabe.jpg

Skruestik med flytbar løs kæbe.

 tl-skruestik-pnojmatisk.jpg

Pneumatisk skruestik.

 

 

 

tl-skruestik-hurtig-s.jpg

 

Skruestik med hurtigspænder.

 tl-skruestik-dobbel1.jpg

Dobbeltskruestik

 

tl-skruestik-dobbel2.jpg

Dobbeltskruestik.

 tl-skruestik-sving3.jpg

Skruestik, svingbar i to retninger.

 
Parallelklodser
parallel-i-skruestik.jpg Parallelklodser er hærdet og sleben stål som anbringes på skruestikkens vanger for at danner et godt underlag for emnet. Parallelklodser bør behandles med omhu da selv små mærker kan resultere i en skævhed på 0,05 mm. Har en parallelklods fået mærker fjernes de bedst med en fin hvæssesten.
parallel-set.jpg

Fire sæt parallelklodser.

 

Justerbar parallelklodser.

Kilde: fagteori.dk


Skruestik med innovative beskyttelseskæber og burrebånd
Det nyudviklede produkt fra BERNSTEIN Tools kan nu købes på Conrad Sourcing Platform: SPANNFIX er et kugleledsskruestik med hurtigudskiftelige beskyttelseskæber og burrebånd. 

BERNSTEIN Tools kan nu præsentere noget af en nyhed på Conrad Sourcing Platform: Førhen var beskyttelseskæber med burrebånd til skruestik ren ønsketænkning grundet de stærke forskydningskræfter. BERNSTEIN Tools har nu skabt en burrebåndsfastgørelse (Dual Lock System fra 3M), der sørger for en ekstrem stabil fastgørelse i alle retninger. Denne innovation anvendes i SPANNFIX-skruestik med kugleled, hvilket er med til at muliggøre gode arbejdsstillinger i alle positioner takket være den fantastiske fleksibilitet.
 
Overfladebeskyttelse med beskyttelseskæber, der kan fastgøres
 
BERNSTEINS burrebåndsfastgørelser er som svampehoveder, der låser sig sammen og skaber præcise, stabile forbindelser. Beskyttelseskæberne kan udskiftes lynhurtigt og er fremstillet af forskellige materialer såsom filt, læder, kork og gummi. Det er den ideelle hjælper, når du arbejder med følsomme emner. Højglansforkromede eller malede dele kan spændes fast i filt eller kork og bearbejdes, mens de skridsikre læderbelægninger anvendes til ridsefølsomme overflader såsom glas, linser eller optik. Det er endda muligt at vælge specielle designs med aluminiumsprismer til røropspænding. Til kæbebredderne på 100, 125 og 150 mm tilbyder BERNSTEIN Tools klassiske magnetkæber med filt, læder, kork og gummibelægninger.
 
Skruestikket er fleksibelt i alle retninger
 
SPANNFIX-skruestikket med kugleled giver dig en række forskellige indstillingsmuligheder: Det leddelte hoved kan drejes 360° og vippes +/- 45°. Med én enkelt håndtagsbevægelse løsnes skruestikhovedet i keglefatningen og kan spændes igen uden at låse. Den øverste del af skruestikket kan således vippes trinløst i enhver retning, så det bliver muligt at tilpasse emnet på optimal vis. Dette muliggør en ergonomisk korrekt arbejdsstilling, hvad enten der skal bores, saves eller slibes.
 
Forskellige låsemuligheder
 
SPANNFIX-skruestikket med kugleled kan fastspændes til bordplader med en tykkelse på op til 80 mm eller skrues fast ved hjælp af de fire 9 mm gennemgående huller. Og det er ikke alt: Takket være de højtydende magneter kan det fastgøres til enhver metaloverflade og om nødvendigt genplaceres på ingen tid – selv lodret, hvis det er nødvendigt. 
Hvad enten der skal arbejdes med metal, finmekanik, eller der skal loddes inden for elektronikområdet, på juveler- eller urmagerværkstedet - så hører dette skruestik hjemme på ethvert arbejdsbord. Derfor glæder Corinna Wolff (COO) fra BERNSTEIN Tools sig endnu mere over samarbejdet med Conrad: "Med Conrad som salgspartner når vi først og fremmest ud til fagfolk inden for industri, elektronik og handel, men også de ambitiøse gør det selv-typer. Vi er utroligt glade for, at vi nu er en del af det velassorterede produktudvalg til omfattende tekniske behov på Conrad Sourcing Platform."