Slibeskiver

Slibeskiver bruges primært i forbindelse med en vinkelsliber. Fladen på slibeskiver kan bestå af flere forskellige materialer, bl.a. hårdmetalkorn og generelt holder disse skiver længere end alm. sandpapir. En af de helt store fordel ved slibeskiver er deres lethed og at de reelt er mere behagelige at arbejde med

Leverandører af og viden om Slibeskiver:


Carls.nu

Klokkestøbervej 35-37
8800 Viborg
Tlf: +45 51 37 82 25
E-mail: info@carls.nu

www.carls.nu

Kompetencer: Alt i sandpapir og slibematerialer

Læs mere om Carls.nu


Flex Trim A/S

Flex Trim

Hedelund 28
7870 Roslev
Tlf.: +45 96 76 01 28
E-mail: info@flex-trim.com

www.flex-trim.com

Kompetencer: Pudsehoveder, Slibebørster, Slibemateriale, Sandpapir, Slibeværktøj, Overfladebehandling

Læs mere om Flex Trim A/S


LUUPO

Tlf.: Poul 20 69 46 71/E-mail: pj@luupo.dk
Tlf.: Allan 65 38 27 57/E-mail: ap@luupo.dk
Tlf.: Casper 28 29 01 28/E-mail: cb@luupo.dk

www.luupo.dk

Kompetencer: Slibeprodukter, Slibematerialer, Skæring, Savning & Spåntagning, Polering, Slibeprodukter, Børstning, Håndværktøj, Elværktøj, Luftværktøj, Kemi, Personlige Værnemidler, Tilsatsmaterialer

Læs mere om LUUPO


Nord-Lock ApS

Gydevang 39-41
3450 Allerød
Tlf.: 21 78 66 99
Email: info@nord-lock.dk

www.nord-lock.dk

Kompetencer: Belastningstest, bolte, møtrikker, materialeteknologi, specialudviklede løsninger, spændeskiver, ultralydsmåling boltsikring, boltlåsning, sikringsskiver, nord-lock, superbolt, låsebolt, expander, boltight, boltede samlinger, skiver, låseskiver, kilelåsning, tilspændingsmoment tabel, hydraulikværktoj, aksler til industrien, CE-mærkede bolte, flangebolte, konstruktionsbolte, specialbolte, pindbolte, maskinbolte til brug i byggeriet

Læs mere om Nord-Lock ApS


Saint-Gobain Abrasives A/S

Dybendalsvænget 2
2630 Taastrup
Telf.: 46 75 52 44

www.saint-gobain.dk/abrasives-dk

Kompetencer: Slibning, Slibeprodukter, Grovslibning, Præcisionsslibning, Skæring, Overfladebehandling, Polering

Læs mere om Saint-Gobain Abrasives A/S


Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Kompetencer: Slibning, slibeværktøj, slibeprodukter, slibeskiver, slibemaskiner, vinkelslibere, båndslibere, poleringsmaskiner, core boreudstyr, dual action sander, gulvstander kværne, håndslibning og superfinishing, fugeskærere, benzinskæresave, præcisionsslibemaskiner, stationære skæremaskiner, ligeslibere, bordsave slibeplader, skæreskiver, boresystemer, vægsave, wiresave

Læs mere om Tyrolit A/S


Kontrol af slibeskive

På slibeskiven er der en label med oplysninger.

slibe-label.png

ISO koden giver oplysninger om slibeskivens sammensætning.

Diameter x bredde x udboring giver oplysninger om slibeskivens fysiske dimensioner.

For at gøre det nemmere at se slibeskivens max. periferihastighed er slibeskiver med en periferihastighed over 50 m/sek. forsynet med et par farvestrips der angiver max. hastighed.

Farve Periferihastighed
Blå 50 m/s
Gul 63 m/s
Rød 80 m/s
Grøn 100 m/s
Blå + Gul 125 m/s

Omdrejningstallet må ikke overskrides da der kan være risiko for at slibeskiven sprænges.
For en nedslidt slibeskive kan der beregnes et nyt omdrejningstal efter formlen:
slibe-glsten-formel.gif
n = max. omdrejningstal (omdr/min).
v = max. periferihastighed (m/sek).
d = slibeskivens ny diameter i meter.

Klangprøve
For at sikre at slibeskiven er uden revner foretages en såkaldt klangprøve.
Slibeskiven skal være hel tør og frit ophængt.
Afgiver skiven en klang når man slår let på den med en trækølle er skiven uden revner.
Afgiver skiven ikke en klang SKAL den kasseres.
slibe-anim-klang.gif

Kilde: fagteori.dk


Saint-Gobain Abrasives – SAME GAME, DIFFERENT RULES – skrubskiver på en helt ny måde
Norton Abrasives lancerer serien Quantum3 Light Comfort Grinding (LCG); keramiske skrubskiver med 3 millimeter tykkelse, designet til lettere slibearbejde.

Light Comfort Grinding-sortimentet giver mere kontrol og finesser end de traditionelle 7-millimeter skrubskiver.

- Når det kommer til slibning lever Light Comfort Grinding-sortimentet virkelig op til at være "Same Game", men med andre og nye regler. Skrubskiven med 3 millimeter tykkelse sliber let svejsninger med stor hastighed, komfort og præcision, siger Jonas Falk, Sales Manager Skandinavien hos Saint-Gobain Abrasives.

Den lette 3-millimeters konstruktion gør den til et meget effektivt valg til batteridrevne vinkelslibere. Dette skyldes den lavere effekt, der kræves for at starte og opretholde hastigheden på skiven. Faktisk giver LCG skrubskiverne op til 50% længere batterilevetid end en standard 7 millimeter skrubskive i aluminiumoxid, hvilket svarer til omkring 15 % mere materiale afslibning.

Light Comfort Grinding-sortimentet er designet til kunder der udfører lettere slibeopgaver i mindre omfang.

- Ved slibning anvender de fleste enten en 7 millimeter tyk skrubskive, lamelskive eller fiberskive. Hvert af disse produkter har sine begrænsninger når det kommer til lettere slibeopgaver, men vores nye 3 millimeter skive løser disse problemer og er derfor det perfekte valg til denne type opgaver. Med den tilføjelse tilbyder Norton en Quantum3 løsning med keramiske slibekorn til enhver opgave inden for metalbearbejdning, siger Derk Vruwink, produkt ansvarlig hos Saint-Gobain Abrasives.

I forbindelse med lanceringen vil Norton også frigive skrubeskiven LCG Multimaterial, designet til at slibe tyndt stål, sten, kobber, PVC og aluminium i alle bygge – og installationsopgaver.


Saint-Gobain Abrasives – Norton Winter introducerer nye elektroplaterede skiver for brug i støbeindustrien
Foundry X tilbyder unik kornkvalitet, maksimal koncentration på slidzonen og den bedste homogenitet. Test har vist, at denne premium-kombination gør produktet mere effektivt til fjernelse af materiale og øger levetiden og produktiviteten og sænker prisen pr. del sammenlignet med ethvert andet elektroplaterede skive på markedet.

Desuden muliggør den forbedrede produktivitet op til 50 gange flere emner pr. skive sammenlignet med konventionelle slibeskiver. Foundry X-skiven har også en længere produktlevetid, hvilket betyder længere tid mellem opsætninger og reduceret nedetid.

Foundry X er et mere “rent” produkt og producerer betydeligt mindre støv og lugt end traditionelle skiver, og dette giver et sundere arbejdsmiljø.

Viggo Johannesen Key Account Engineered Mrk. udtaler: “Foundry X er et vigtigt skridt i slibebranchen. Som en markedsledende løsning er dette produkt det oplagte valg for vores kunder for at nå alle deres kvalitetskrav og produktivitetsmål. Dette produkt sætter nye standarder for levetid og kvalitet.

Alle Foundry X-skiver er lavet til at imødekomme dine præcise krav. De fås i forskellige profilformer og skivestørrelser for at imødekomme specifikke behov for slibning af støbte materialer.

For mere information om Norton Winter Foundry X-skiver, kontakt din lokale Norton Winter-repræsentant


Saint-Gobain har genopfundet hjulet – Light comfort grinding
Flexovit Maxx3 Light Comfort Grinding (LCG) skrubskiven er bare 3mm tyk, og giver operatøren 3 klare fordele: de sliber markant hurtigere- mere jævnt- og mere præcist end de traditionelle 7mm varianter når anvendt til lettere slibeoperationer.

Et let tryk mod metallet med LCG-disken og materialet fjernes øjeblikkeligt, u-forceret aggressivitet uden sammenligning.

Ydermere er de behagelige at bruge, og takket være det keramiske korn og den konstruerede bindemiddelteknologi skiven er konstrueret med, oplever operatøren at markant færre vibrationer overføres til maskinen som hjælper med præcisionen når der afgrates, affases eller slibes i tyndplade.


TYROLIT annoncerer X-Lock kompatibilitet – En revolution inden for opspændingsteknik
I januar i år lancerede Bosch sin nye opspændingsteknik til montering af skiver til en række af sine vinkelslibere

Systemet ved navn X-LOCK gør op med 80 års stilstand inden for opspændingsteknikken og stræber mod at revolutionere markedet for eldrevet værktøj.

Via en simpel klikmekanisme monteres en skive, f.eks. en skæreskive, på en X-LOCK-vinkelsliber, på få sekunder. Skiven skal have et særligt beslag for at fungere sammen med X-LOCK, og TYROLIT er en af de første producenter af slibeprodukter, der integrerer beslaget i sit sortiment af skiver.

X-LOCK gør det enkelt at skifte skiver og løser mange problemer i andre systemer.Traditionelle opspændingssystemer er ofte forbundet med problemer; eksempelvis kan spændeflanger blive slidt ned, flanger kan være vanskelige at fjerne, og hvis de er spændt forkert, kan personskader opstå.

"Med vores nye sortiment af X-LOCK-kompatible skiver, tilbyder TYROLIT den højeste kvalitet inden for skæreskiver, flapdisks og slibeskiver til brugere af Bosch-elværktøjer," siger Christian Unterberger, Product Manager hos TYROLIT. "Vi er meget glade for at være en del af denne teknologi og ser frem til at udvikle flere produkter til X-LOCK-systemet."

TYROLIT X-LOCK-produkter vil være tilgængelige fra 01.04.2019. Kontakt din lokale TYROLIT-forhandler for yderligere information.


Saint-Gobain Abrasives – Ny løsning til slibning af hjørner
Flexovit's nye lamelrondel, som har betegnelsen Mega-Line Curved Performance, er opbygget på en mindre glasfiber bagplade

Dette gør det muligt at slibe koldsvejs samt slibe i hjørner og radier ifølge producenten. Lamelrondellen er opbygget af kraftigt nyudviklet blandings-materiale, belagt med keramisk slibemiddel og et supersize fyldstof, som reducerer varme- udviklingen. Dette gør lamelrondellen meget slidstærk og modstandsdygtig over for itu-rivning, hvilket også bidrager til levetiden. Slibemidlet som anvendes, er velegnet til bearbejdning af stål og rustfri stål, og giver et udmærket resultat på kort tid, endda ved lavt arbejdstryk.

Mega-Line Curved Performance, som er velegnet til anvendelse på vinkelsliber, findes i diameter 125mm og kornstørrelser 40,6 60, 80 og 120 og har en konveks bagplade i glasfiber.

"Takket være at de nye lamelrondeller Mega-Line Performance, har vinklede lameller og mindre bagplade, er den ideel til slibning af koldsvejs, hjørner og andre sværttilgængelige områder. Desuden får man en lamelrondel med ekstra lang levetid, hvilket sænker den totale slibeomkostning." fortæller Erik Møller, salgschef hos Saint-Gobain Abrasives A/S.

Kontakt os for test og yderligere oplysninger på 4675 5244 eller www.s-g-a.dk


Saint-Gobain Abrasives -V-Prime diamant slibeskiver til CNC-slibning af runde værktøjer
Moderne slibeskiver til CNC-slibning af tandinger og reces, må være meget flexible og samtidig give høj effektivitet samt kvalitet

Konventionelle bakelitbundne slibeskiver har begrænset modstandskraft og hybrid- eller metalbundne slibeskiver har en god kantstyrke, men er svære at skærpe. Norton Winter har udviklet et nyt bakelit bindemiddel, som både har høj kantstyrke og er let at skærpe, og som desuden har en god pris i forhold til præstationsevnen, ifølge producenten.

Norton Winters nye diamantslibeskive "V-Prime" kræver lavere slibetryk, sammenlignet med andre bakelit bundne slibeskiver. V-Prime kombinerer en kantstyrke i klasse med hybrid- eller metalbundne slibeskiver, men som er lige så fritskærende og kan skærpes lige så let som bakelitbundne slibeskiver.

"V-Prime" giver en væsentlig øget produktivitet, ved at man kan anvende højere fremførings hastigheder, og deraf opnå kortere cyklustider samt færre nedetider.

Norton Winter "V-Prime" slibeskiver er tilgængelige i alle gængse former og dimensioner tilpasset til denne type slibeoperation. Kundetilpassede løsninger kan produceres for at imødekomme specielle krav.

"Vore nye slibeskiver Norton Winter V-Prime, har en optimal præstationsevne samt en attraktiv pris. Slibeskiverne har en konstant geometri over længere tid, hvorfor tidskrævende korrigeringer elimineres –dette resulterer i højere produktivitet samt bedre kvalitetet. De nye V-Prime slibeskiver kan helt enkelt erstatte eksisterende slibeskiver uden at maskinen eller processen skal justeres eller tilpasses." fortæller slibetekniker Jan Hansson hos Saint-Gobain Abrasives A/S.

Se også www.s-g-a.dk


Saint-Gobain Abrasives – Ny skive til både slibning og skæring
Flexovit Maxx3 Combo er beregnet til brug i vinkelslibere, til skæring og slibning af kulstofstål, højlegerede kromlegeringer, rustfrit og andre hårde legeringer

Den nye skive er i 4,2 mm tykkelse og findes i 115, 125, 150, 180 og 230 diameter.

I Flexovit's Maxx3-sortiment indgår nu også skrubskiver til slibning, med 7 mm tykkelse, og i diameter 115 - 230 mm.

Alle Maxx3 produkter er såkaldt jernfri, dvs. at indholdet af jern, klor og svovl er mindre end 0,1%, hvilket eliminerer risikoen for forurening af emnet.

Flexovit Maxx3 Combo har et lavere vibrationsniveau, som i kombination med slibning og skæring kan udføres med lavere arbejdstryk, som gør arbejdet lettere for operatøren.

Den nye skive er lavet med et nyt keramisk slibemiddel, der kombineret med et kraftigere bindemiddel giver højere afvirkningog længere levetid, kombineret med øget brugerkomfort.

Den længere levetid forårsager også færre afbrydelser ved udskiftning af skiverog mindre affald, da der bruges færre antal skiver.

"Takket være at man både kan slibe og skære med Maxx3 Combo, sparer du tidskrævende udskiftning af maskin- eller slibeværktøjer. Desuden har den nye skive et meget lavt vibrationsniveau og kan bruges med lavere arbejdstryk, som gør det væsentligt mere bekvemt for brugeren " fortæller Erik Møller, salgschef hos Saint-Gobain Abrasives A/S.

For yderligere info se www.flexovit.com


Saint-Gobain Abrasives – Nye galvaniserede slibeskiver
Den nye slibeskive AEON fra Norton Winter

Norton Winters nye præcisionsslibeskiver AEON produceres med slibemiddel af CBN (Cubic bornitrid) sompålægges slibekroppen gennem galvanisering med nikkel. Dette giver en meget modstandskraftig slibeskive med lang levetid. Når belægningen er nedslidt genanvendes slibekroppen og der pålægges ny CBN-belægning. Slibekroppen kan genanvendes flere gange hvilket er såvel omkostnings- som ressourcebesparende i produktionscyklussen.

Norton Winter AEON produceres med den seneste teknologi og giver lang levetid, høj præcision og perfekt profilholdighed under hele skivens levetid. Den høje præcision har et tolerancekrav på +/- 5 μm og skiverne kan produceres i størrelser op til 250 kg. Hver AEON-slibeskive produceres i nært samarbejde med kunde og kan give op til 50 % højere effektivitet og levetid ifølge producenten.
"Takket være de unikke egenskaber med Norton Winter AEON kan man opnå en betydelig forhøjelse af produktiviteten ved præcisionsslibning indenfor bilindustrien." fortæller Viggo Johannesen, Key account manager Engineered hos Saint-Gobain Abrasives A/S.