Hårdmetal

Hårdmetal, også kendt som wolframkarbid, er en type materiale, der anvendes inden for værktøjsindustrien på grund af sin ekstreme hårdhed og slidstyrke. Det består primært af pulveriseret wolframkarbidpartikler, der er bundet sammen med en mindre mængde af et bindemiddel, normalt kobalt. Hårdmetal anvendes bl.a. til skærende værktøjer, da det er et særdeles slidstærkt og temmelig hårdt materiale, som består af sintret carbidpulver. Hårdmetal er som sagt, et særlig stærkt materiale, som finder rigtig god anvendelse, til eksempelvis til bor, skær og fræsere.

Leverandører af og viden om Hårdmetal:


Mere viden om Hårdmetal:

Hårdmetal er kendt for sin evne til at modstå høje temperaturer, slid og deformation. Det er meget modstandsdygtigt over for slid fra bearbejdning af materialer som stål, jern, aluminium og andre metallegeringer. Dette gør det velegnet til fremstilling af værktøjer som bor, drejestål, fræsere, skær og indsæt til drejning.

Ved at anvende hårdmetalværktøjer kan man opnå højere produktivitet og længere levetid sammenlignet med værktøjer fremstillet af almindeligt stål eller andre materialer. Hårdmetallet tillader hurtig og præcis bearbejdning af materialer og anvendes bredt inden for industrier som metalbearbejdning, bilindustrien, flyindustrien, maskinbygning og mange andre områder, hvor der kræves præcisionsbearbejdning af materialer.

Cookie-indstillinger