Skærende værktøj

Skærende værktøj: En guide til forskellige typer og anvendelser

Skærende værktøjer er en bred kategori af værktøjer, der bruges til at fjerne materiale fra et arbejdsstykke ved skæring, skrabning eller snitning. Disse værktøjer anvendes i en række industrier og arbejdsområder, herunder metalbearbejdning, træbearbejdning, bearbejdning af plastik, konstruktion og mere. Skærende værktøjer kan være manuelle håndværktøjer eller maskinværktøjer, og de kommer i forskellige former og størrelser for at imødekomme specifikke skæreopgaver og materialer.

Det er vigtigt at vælge det rigtige skærende værktøj til den specifikke opgave og materialet, der skal bearbejdes. Korrekt brug af skærende værktøjer, inklusive korrekt vedligeholdelse og skærepåvirkning, kan bidrage til at opnå nøjagtige, glatte og sikre skæreresultater.

Skærende værktøj Skærende værktøj

Leverandører af Skærende værktøj:

3K Værktøj A/S

Meteorvej 6
DK-8700 Horsens
Tlf.: 75 62 41 44
E-mail: info@3ktools.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

AVN Teknik A/S

Dalager 1
2605 Brøndby
Tlf.: 70 20 04 11
E-mail: avn.teknik@avn.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Lotek A/S

Rønsdam 10
6400 Sønderborg
Tlf.: 70 13 52 00​
E-mail: info@lotek.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

ESAB A/S

C.F. Tietgens Vej 7B
6000 Kolding
Tlf.: 36 30 01 11
E-mail: ordre@esab.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Gühring ApS

Bavnehøj 201, Vester Nebel
6040 Egtved
Tlf.: +45 76312500
E-mail: info@guehring.dk

www.guehring.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

OSG Scandinavia a/s


Langebjergvænget 16
4000 Roskilde
Tlf.: 46 75 65 55
E-mail: osg@osg-scandinavia.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

PMH Systems A/S

Huginsvej 8
4100 Ringsted
Tlf.: 57 67 20 23
E-mail: info@pmhsys.com

www.pmhsystems.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Saint-Gobain Abrasives A/S

Dybendalsvænget 2
2630 Taastrup
Telf.: 46 75 52 44

www.saint-gobain.dk/abrasives-dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Scherers Elektro ApS

Valhøjs Alle 171
2610 Rødovre
Tlf.: 44 84 37 38
E-mail: steffen@scel.dk

www.scherers-elektro.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Tlf.: +46 (0)40 53 66 00
E-mail: solectro@solectro.se

www.solectro.se

Se hele vores produktprogram og profil her

Svejsehuset A/S

Jens Juuls Vej 15
8260 Viby J
Tlf.: 87 38 64 11
E-mail: Svejsehuset@svejsehuset.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Teknidan Handelsselskab ApS

Lundsbjerg Industrivej 29
6200 Aabenraa
Telf.: 74 61 36 36
E-mail: salg@teknidan.dk

www.teknidan.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Total Diamanten ApS

Lillemosevej 1, Stærkende
2640 Hedehusene
Tlf.: 43 71 43 04
E-mail: mail@totaldiamanten.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Skærende værktøjer:

Skærende værktøjer dækker over en lang række produkter, som alle har det til fælles at de kan skære i emnet. Skærende værktøj er bl.a. afgratere, bor, fræsere og savklinger. Et skærende værktøj kan både være et manuelt stykke værktøj, ligesom det kan sættes på en værktøjsmaskine.

Nogle almindelige typer skærende værktøjer inkluderer:

  1. Sav: Saven bruges til at skære igennem materialer som træ, metal eller plastik ved at anvende gentagne frem- og tilbagegående bevægelser. Der findes forskellige typer save, herunder håndsav, rundsav, bajonetsav og stiksave.
  2. Boremaskine: Boremaskinen bruges til at lave huller i materialer ved hjælp af en roterende skærende bevægelse. Den bruger boreværktøjer såsom bor og freseværktøjer til at skære i materialerne.
  3. Fræser: Fræseren er et roterende værktøj med flere skærende tænder, der bruges til at fjerne materiale og skabe præcise former eller profiler i arbejdsstykket. Den anvendes typisk i CNC-maskiner eller fræsemaskiner.
  4. Drejebænk: Drejebænken bruges til at rotere et arbejdsstykke og skære materiale væk ved hjælp af skærende værktøjer som drejeværktøjer. Den bruges til at skabe runde og symmetriske dele.
  5. Stikkel: Stikkel er et skarpt værktøj med en spids ende, der bruges til at skære i materialer som træ eller plastik ved at stikke det ind i materialet og dreje det.

Der er mange flere typer skærende værktøjer, herunder filer, slibere, skærende knive, høvle og mange andre, der bruges til forskellige skæreopgaver. Hver type skærende værktøj har sine egne anvendelser, skæreegenskaber og krav til brug og vedligeholdelse.


OSG fejrer 50 år med innovation i samarbejde med danske operatører


06.maj 2024


OSG fejrer 50 år med innovation i samarbejde med danske operatører

I år kan OSG fejre 50-års jubilæum som førende leverandør af skærende værktøj til den danske industri. Med et dedikeret kundefokus har OSG Scandinavia etableret sig som aktiv samarbejdspartner og ønsker at hylde de mange operatører, som har stor del i succesen.

Gennem 50 år har OSG Scandinavia opnået værdifuld viden ved at lytte til de danske operatørers praktiske erfaringer med specifikke applikationer. I kombination med OSG’s tekniske viden har dette tætte samarbejde resulteret i innovation, forbedret præstation og høj kundetilfredshed på det danske marked. For Peter Jørgensen, adm. direktør i OSG Scandinavia, er jubilæet i høj grad en fejring af, hvordan denne videnssynergi har skabt succes med en stærk lokal tilstedeværelse.

Peter Jørgensen fortæller:

Vi er stolte af at nå denne milepæl. Vores 50-års jubilæum er en tillidserklæring fra vores kunder. Operatørerne har førstehåndserfaring med præstation og udfordringer i brugen af værktøjet, og det tætte samarbejde gør det muligt for os som samarbejdspartner at skræddersy løsninger, så de med stor nøjagtighed matcher kundernes behov. Vi ser frem til fortsat produktudvikling i samspil med kunder og vores globale netværk af partnere.”

Et løfte om fortsat innovation og global videnssynergi
I en verden i konstant forandring bliver industrien mødt af nye krav til præstation, og det øger behovet for udvikling af totalløsninger. Derfor er det danske jubilæum også et løfte fra OSG om fortsat at gå forrest med innovation af skærende værktøj. Bobby Osawa, direktør i OSG Europe, udtaler: ”I OSG er vi dedikeret til at realisere vores kunders idéer. Det er udveksling af viden og ekspertise globalt kombineret med lokal nærhed, der gør os i stand til at opfylde vores vision.

Jubilæet fejres med de danske kunder i løbet af året
Globalt er OSG Corporation, med hovedsæde i Japan, blandt de største producenter af skærende værktøj og har produktion, salg og netværk i 33 lande. Med oprindelse som Thrane Tools, hvor Lars Christophersen var daværende direktør, kan OSG Scandinavia nu fejre sit 50-års jubilæum i Danmark. Jubilæet vil blive markeret med kunderne med forskellige aktiviteter i løbet af året.

Kontakt administrerende direktør Peter Jørgensen på tlf. 46 75 65 55 for yderligere information.


Dormer Pramet understøtter jernbanebearbejdning og vedligeholdelse med et nyt katalog
Jernbane fortsætter med at vokse som en af ​​de vigtigste transportformer over hele verden, og Dormer Pramet er fokuseret på at levere produkter til støtte for jernbaneproduktion og vedligeholdelse.

Den globale producent er blevet en anerkendt leverandør af skærende værktøjer til bearbejdning af hjul, aksler, sporskifter, dynamisk skinnefræsning og vogndele. For at vise Dormer Pramets ekspertise inden for jernbaneindustrien har virksomheden udgivet et nyt katalog specifikt til segmentet.

Sammen med traditionel bearbejdningspraksis til at dreje nye hjul og vedligeholde forskellige dele, tilbyder Dormer Pramet en række vendeskær til dynamisk skinnefræsning, vedligeholdelsesarbejde, mens de bogstaveligt talt er på skinnerne.

Det nye 570 sider lange katalog, der er tilgængeligt som pdf, indeholder mere end blot produktoversigter. Sammen med detaljeret jernbaneviden og tekniske data vil kunderne også finde information om bearbejdning.

Et centralt element i publikationen er de detaljerede produktsider, hvor kunderne kan gennemgå forskellige aspekter af de tilgængelige skæreværktøjer. Derudover indeholder kataloget tekniske oplysninger om kvaliteter, slid, materialer og skinneprofiler.

Det nye jernbanekatalog er i øjeblikket tilgængeligt på engelsk, men yderligere oversættelser kan rekvireres ved at tale med en salgsingeniør fra Dormer Pramet.
For mere information og download af kataloget besøg: https://dormerpramet.com/dk/da/railway

For yderligere detaljer om Dormer Pramet besøg venligst https://dormerpramet.com/dk/da/

eller kontakt dit salgskontor.


OSG Scandinavia og Tungaloy Scandinavia indgår stærkt partnerskab
Med afsæt i de japanske dyder om grundighed, præcision og kvalitet indgår OSG Scandinavia og Tungaloy Scandinavia i et stærkt samarbejde, der pr. 1. maj 2022 gør OSG til eneleverandør af vendeskærsværktøj fra Tungaloy på det danske marked.

OSG Scandinavia er blandt de førende leverandører af solide skærende værktøjer til den danske metalindustri. Med det eksklusive samarbejde med Tungaloy Scandinavia kan OSG fremover tilbyde det danske marked en unik detaljegrad i forhold til kvalitetsprodukter og servicering inden for både solide og vendeskærsværktøjer.

Tungaloy er en af verdens førende producenter af vendeskærsværktøjer og ifølge Peter Jørgensen, der er administrerende direktør hos OSG Scandinavia, så styrker det nye samarbejde OSG med en lang række kundefordele.

”Vi er meget glade og stolte over at have landet en eksklusiv aftale med Tungaloy på det danske marked. Tungaloy er særligt interessante for os, da de har hele værdikæden internt, hvilket vidner om, at de producerer værktøj af højeste kvalitet. Samarbejdet med Tungaloy supplerer OSG med nye muligheder inden for vendeskærsværktøjer, og som totalleverandør vil vores kunder opleve en videnssynergi, som ikke findes andre steder”, udtaler Peter Jørgensen.

Sammen om japansk grundighed og øje for præcision
Glæden ved aftalen med OSG Scandinavia er i høj grad gengældt hos Jan Hjelseth, der er administrerende direktør hos Tungaloy Scandinavia. OSG og Tungaloy komplementerer hinanden på flere parametre og ifølge Jan Hjelseth, er der en forventning om, at det er noget, som kunderne vil kunne mærke i deres produktion.

Kendskabet til OSG igennem 25 år og den fælles japanske filosofi gør samarbejdet med OSG til et perfekt match for os. OSG er kendetegnet ved teknisk dygtige mennesker, der arbejder for at optimere produktionen hos den enkelte slutbruger. Denne tekniske viden får brugere af Tungaloys produkter nu gavn af – og det bliver en stor styrke for deres produktion”, fortæller Jan Hjelseth. OSG kommer som følge af aftalen med Tungaloy til at blive totalleverandør inden for skærende værktøj. Tilgangen er tæt samspil med kunderne ved at stille den bedste viden, den bedste service og udvikle det bedst mulige samarbejde hele vejen rundt om slutbrugerne.


Nyheder og Indlæg om Skærende værktøj


Seneste om Skærende værktøj

Cookie-indstillinger