Værktøjskonstruktion

Værktøjskonstruktion henviser til processen med at designe og udvikle værktøjer, der bruges til fremstilling, produktion eller reparation af komponenter, dele eller produkter. Det omfatter udviklingen af værktøjer, der er specialiserede til specifikke opgaver eller industrielle processer.

Leverandører af og viden om Værktøjskonstruktioner:

JM Trådgnist

Grønsmøllevej 4, Nees
7660 Bækmarskbro
Mobil +45 20287701
E-mail: jm@jmtraadgnist.dk

www.jmtraadgnist.dk

Læs mere omJM Trådgnist og se den fulde firmaprofi

OSG Scandinavia a/s


Langebjergvænget 16
4000 Roskilde
Tlf.: 46 75 65 55
E-mail: osg@osg-scandinavia.com

web

Læs mere omOSG Scandinavia a/s og se den fulde firmaprofi

RUSTEK A/S

Bjørnevej 3
7800 Skive
Tlf: 9683 7131
E-mail: rene@rustek.dk

www.rustek.dk

Læs mere omRUSTEK A/S og se den fulde firmaprofi

Scherers Elektro ApS

Valhøjs Alle 171
2610 Rødovre
Tlf.: 44 84 37 38
E-mail: steffen@scel.dk

www.scherers-elektro.dk

Læs mere omScherers Elektro ApS og se den fulde firmaprofi

Stansomatic A/S

Kornmarken 25
7190 Billund
Tlf.:+45 75 33 83 00
E-mail:

www.stansomatic.com

Læs mere omStansomatic A/S og se den fulde firmaprofi

Termax A/S

Industrivej 10
4683 Rønnede
Tlf.: 56 71 18 53
E-mail: service@termax.dk

www.termax.dk

Læs mere omTermax A/S og se den fulde firmaprofi

Tyrolit A/S

Herstedøstervej 21, 2.sal
2600 Glostrup
Tlf.: 43 55 74 00
E-mail: order-dk@tyrolit.com

web

Læs mere omTyrolit A/S og se den fulde firmaprofi


Mere viden om Værktøjskonstruktion:

Et godt og solidt værktøj er afgørende for succes med at arbejde med netop værktøjet. Af samme grund er selve konstruktionen af værktøjet en vigtig del af udviklingen af værkøjet.

Her er nogle vigtige aspekter ved værktøjskonstruktion:

  1. Formål og funktion: Værktøjskonstruktionen starter med en klar forståelse af formålet og funktionen af det værktøj, der skal udvikles. Dette kan omfatte at identificere de specifikke opgaver, som værktøjet skal udføre, og de ønskede resultater og krav, det skal opfylde.
  2. Design og teknisk tegning: Designfasen indebærer at skabe tekniske tegninger eller modeller af værktøjet. Dette kan gøres ved hjælp af computerstøttet design (CAD) software, hvor man kan visualisere værktøjet i 2D eller 3D og definere dimensioner, tolerancer og andre tekniske specifikationer.
  3. Materialevalg: Værktøjskonstruktionen indebærer også valg af passende materialer til konstruktionen af værktøjet. Valget af materialer afhænger af faktorer som krævet styrke, slidstyrke, korrosionsbestandighed og termiske egenskaber.
  4. Tolerancer og præcision: Værktøjskonstruktionen tager højde for de nødvendige tolerancer og præcision, der kræves for at opnå ønskede resultater. Dette omfatter fastlæggelse af tolerancer for dimensioner, overfladefinish, positionering og andre måleparametre.
  5. Produktionsmetoder: Ved værktøjskonstruktion tages der også højde for de produktionsmetoder og -processer, der anvendes til at fremstille værktøjet. Dette kan omfatte bearbejdning, støbning, smedning, svejsning eller andre teknikker, der er relevante for det specifikke værktøjs design og materialer.
  6. Ergonomi og brugervenlighed: Værktøjskonstruktion omfatter også overvejelser om ergonomi og brugervenlighed. Det er vigtigt at designe værktøjet, så det er behageligt at håndtere, nemt at betjene og sikkerhedsvenligt for brugeren.

Værktøjskonstruktion er en kompleks proces, der kræver ekspertise inden for ingeniørfag og kendskab til industrielle processer. Formålet med værktøjskonstruktion er at udvikle effektive og pålidelige værktøjer, der opfylder kravene til produktivitet, kvalitet og sikkerhed i industrien.

Cookie-indstillinger