Platintråd

Platintråd er en form for platin, der er blevet formet til en tynd tråd. Det er fremstillet af rent platinmetalmateriale, der er blevet trukket eller strukket til den ønskede diameter. Platintråd har mange af de samme egenskaber som platin i andre former, herunder dets ædelhed, holdbarhed og kemiske stabilitet. Platintråd kan blandt andet bruges i termometre eller som indsmeltede elektroder i glas. Platintråd er tråd som enten er legeret eller er ren platin og leveres som oftest i ruller.

Leverandører af og viden om Platintråd:


Elektrokul A/S

Snedkervej 2A
4600 Køge
Telf.: 70 20 78 26
E-mail: info@elektrokul.dk

www.elektrokul.dk

Kompetencer: Gnistbearbejdning, Magneter, Slæberinge, kulbørster, motorkul, generatorkul, skibskul, vindmøllekul, alle typer kul, kulholdere, kulfiber jordingssystem for aksel afledning af skadelige leje strøm, fleksible kabler, kobber/alu stelkabler, grafit lejer og andre mekanisk bearbejdede emner i grafit, EDM grafitelektroder og materialer, EDM kobberelektroder, EDM tråd til gnistbearbejdning, slid og reservedele samt tilbehør til EDM gnistbearbejdningsmaskiner, marine sikringer, industrisikringer, sikringsholdere, fiberkompositter, permanente magneter, slibesten, værktøj og isolationslak til renovering af el-motorer, togkomponenter, elektrisk og mekanisk

Læs mere om Elektrokul A/S


WestCoast® Technique

Forum Kirkevej 26,
6715 Esbjerg N
Tlf.: 76 12 33 66
E-mail: wct@wct.dk

web

Kompetencer: Filtrering, Buesi, Spaltesier og filterindsatse, Sigte og solde, Filterelementer, Demistre, Trådvarer, Trådvæv, Svejste net, Presse-/ bølgegitter, Filtervæv, Kunststof, Afskærmning, Trådhegn, WireNet / WebNet, Maskinafskærmning, Trådnet og gitter, Insektnet, Plader, Perforeret plader, Mikroperforering, Speziperf/Conidur, Strækmetal, Afløbsfilter / OCS-filter, Mekaniske akseltætninger, Patrontætninger, Komponenttætninger, Tråd transportbånd, Filterbånd og sibånd, Opbevaring, Depotrum, Boldskabe og Golfskabe, Trådkurve, Rustfri Maskinafskærmning, Net på ramme

Læs mere om WestCoast® Technique


Mere viden om Platintråd:

Platintråd anvendes i forskellige industrielle og videnskabelige applikationer på grund af dets unikke egenskaber. Nogle af de almindelige anvendelser af platintråd inkluderer:

  1. Elektriske applikationer: Platintråd anvendes i elektroniske komponenter, sensorer og termoelementer på grund af dets gode elektriske ledningsevne og høje temperaturstabilitet. Det bruges også i vakuumteknologi og plasmateknologi.
  2. Medicinske applikationer: Platintråd anvendes i medicinske implantater som neurostimulatorer og pacemakere på grund af dets biokompatibilitet og resistens over for kropsvæsker.
  3. Kemiske og katalytiske applikationer: Platintråd anvendes som en katalysator eller elektrode i kemiske reaktioner, brændselsceller og elektrolyseprocesser på grund af dets katalytiske egenskaber og resistens over for korrosion.
  4. Termiske applikationer: Platintråd anvendes i varmebestandige materialer, ovne og temperatursensorer på grund af dets evne til at modstå høje temperaturer og oxidation.
  5. Smykker: Platintråd anvendes i smykkefremstilling til at skabe unikke designs og detaljer i smykker. Det bruges ofte sammen med ædelsten og andre metaller for at skabe smukke og holdbare smykker.

Platintråd fås i forskellige diameterstørrelser afhængigt af den specifikke anvendelse. Det er vigtigt at bemærke, at platintråd kan være kostbart på grund af platinets sjældenhed og dets anvendelse i industrielle og videnskabelige applikationer. Præcision og kvalitet af platintrådet er vigtigt for at opnå ønskede resultater i forskellige anvendelser.