Urinaler

Urinaler - Et vandløst urinal tilsluttes afløbssystemet på samme måde som andre urinaler. Forskellen er, at der ikke tilføres vand fra brugsvandsinstallationen til skylning af urinalet.

Leverandører af og viden om urinaler:


Pure Solution Aps

Spinderigade 11
7100 Vejle
Telf.: 26 16 45 64
E-mail: info@PureSolution.dk

www.puresolution.dk

Kompetencer: Håndtørrere, Affaldsbeholdere, Design toiletinventar, Sæbedispensere og spritdispensere, Vandfri urinaler

Læs mere om Pure Solution Aps


Mere viden om urinaler:

Urinaler kan reelt opdeles i 4 hovedgrupper; standurinaler, vægurinaler og vandlåse urinaler (som både kan være standurinal og vægurinal), og så vandløse urinaler.
Standurinaler er karakteriseret ved at afløbet kommer fra flere urinaler og føres til en fælles rende med et eller flere specielt udformede gulvafløb. Vandlåsen bør for disse urinaler aldrig udføres mindre end 100x100 mm, da der erfaringsmæssigt sker store stenafsætninger i vandlåsen.
Vægurinaler har et afløb som gerne sker gennem en bundventil, til en for hver vægurinal separat vandlås. Vandlåsen udføres som en rørformet vandlås eller en pungvandlås. Normalt bør vandlåsen være i dimensionen 40x50 mm. Afløbet fra vægurinaler må ikke føres til gulvafløb.
På markedet og i hsatig vækst er de vandløse urinaler, som ikke kræver samme vedligehold som de ordinære urinaler, da kammerets opbygning gør brugen af spærrevæske, ventiler og  membraner unødvendige. Urinen i sig selv sikrer et totalt lugtfrit system, og  tillader derfor ikke kloaklugt fra afløbet at trænge igennem. Derfor undgår man også rengøringsmæssige forbehold.
Et urinal er et specialiseret toilet til vandladning alene. Det kan tage form af en beholder eller simpelthen en væg, med dræning og automatisk eller manuel skylning.
Mens urinaler generelt er beregnet til brug af mænd, er det også muligt for kvinder at bruge dem. De forskellige typer af mandlige urinal, for enlige brugere eller trug design for flere brugere, er beregnet til at blive udnyttet fra en stående position. Designere af urinaler til kvinder har vedtaget forskellige metoder: nogle hensigt brugeren "svæver" over enheden, vender væk fra det, andre påtænker brugeren at stå overfor urinal, med eller uden en kvindelig vandladning enhed. Mens ualmindeligt grund toilettet adskillelse, er det muligt for kvinder at bruge mandlige urinaler.
Offentlige urinaler har normalt en plast mesh vagt, som kan indeholde et lugtfjernende pissoir deodorizer blok eller "urinal kage". Masken skal forhindre, faste genstande (såsom cigaretskodder, afføring, tyggegummi eller papir) fra at blive skyllet og muligvis forårsage en VVS driftsstop. I nogle restauranter, barer og klubber, kan isen sættes i urinaler, tjener nogle af de samme formål som den deodoriserende blok.
Udtrykket kan også gælde for en lille bygning eller anden konstruktion, der indeholder sådanne toiletter. Det kan også henvise til en lille beholder, hvor urinen kan indsamles til medicinske formål eller til brug, hvor adgang til toiletfaciliteter ikke er mulig, som i små fly eller til sengeliggende.
I travle toiletter er toiletkummer installeret for effektivitet: Sammenlignet med vandladning i en generel toilet, er brugen hurtigere, fordi i rummet er der ingen yderligere døre, ingen låse, og ingen sæde at slå op, også et pissoir tager mindre plads, er enklere , og bruger mindre vand pr skyl end en generel toilet. Urinaler også komme i forskellige højder, for at imødekomme høje og korte brugere. Der er ofte personlige barrierer mellem urinaler.
Manual håndtag
Denne type af skyl kan anses som standard i USA. Hver urinal er udstyret med en knap eller kort arm for at aktivere skyl, med brugere forventes at betjene det, som de forlader. Et sådant direkte kontrolleret system er det mest effektive, forudsat at lånere huske at bruge det. Dette er langt fra sikkert, ofte på grund af frygt for at røre håndtaget, som er placeret for højt til at sparke [2] Urinaler med mund-aktiverede skyllesystemer findes sommetider i stærkt trafikerede områder. Disse systemer har en knap sæt i gulvet eller en pedal på væggen i anklen højde. Dette giver brugerne i kørestol til at køre over læben af urinal og urinere uden at skulle "arc" strømmen af urin.
Tidsindstillet skyl
I Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Irland, Hong Kong og nogle dele af Sverige og Finland manuelle skyl håndtag er usædvanligt. Stedet, det traditionelle system er en tidsindstillet skyl der fungerer automatisk med jævne mellemrum. Grupper på op til ti eller flere urinaler vil være forbundet til en enkelt overliggende cisterne, som indeholder timermekanisme. En konstant drop-feed af vandet langsomt fylder cisternen, indtil et vendepunkt er nået, åbner ventilen (eller en sifon begynder at dræne cisterne), og alle urinaler i gruppen bliver skyllet. Elektroniske regulatorer udfører samme funktion anvendes også.
Dette system kræver ikke nogen handling fra sine brugere, men det er spild af vand, når toiletterne benyttes uregelmæssigt. Men i disse lande brugere er så vant til det automatiske system, forsøger at installere manuelle tømninger at spare på vandet er generelt forgæves. Brugere ignorere dem ikke gennem bevidst dovenskab eller frygt for smitte, men fordi at aktivere skyl ikke er sædvanligt.
For at reducere vandforbruget, når toiletter er lukkede, nogle toiletter med tidsindstillet rødmen bruge en elektrisk vandventil tilsluttet toilettet lyskontakt. Når bygningen er i aktiv brug i løbet af dagen og lysene er tændt, tidsindstillede skyl fungerer normalt. Natten når bygningen er lukket, lysene slukket og rødmen handling stopper.
Et skyllesystem tilsluttet åbningen af toilettet Døren kan tælle antallet af brugere og drive når optællingen når en vis værdi. Om natten, døren åbner aldrig, så rødmen aldrig opstår.
Automatisk skyl
Elektroniske automatiske skyller løse problemerne med begge de tidligere metoder og er almindelige i nye anlæg. Passive infrarøde sensorer identificerer, når urinalet er blevet brugt (eller når nogen har stået foran det og flyttede væk), og aktivere en skyl. Således urinal er renset, hvor med en manuel skyl det måske ikke have været, men vandet er ikke spildt, når toilettet ikke anvendes.
Automatisk skyl anlæg kan eftermonteres på eksisterende systemer. De greb betjente ventiler et manuelt system kan erstattes med en passende udformet selvstændig elektronisk ventil, ofte batteridrevet at undgå behovet for at tilføje kabler. Tidsindstillet-skyl installationer kan tilføje en enhed, der regulerer vandgennemstrømningen til cisternen i henhold til den samlede aktivitet detekteret i rummet. Det giver ikke rigtigt per-armatur automatisk skylning, men er enkel og billig at tilføje, fordi kun én enhed er nødvendig for hele systemet.
For at forhindre falsk udløsning af den automatiske skyl, mest infrarøde detektorer kræver, at en tilstedeværelse påvises i mindst fem sekunder [citation behov], såsom når en person står foran det. Dette forhindrer en hel linje af automatiske skyl enheder fra udløsning i serien, hvis nogen bare går forbi dem.
Den automatiske skyl mekanisme også typisk venter for tilstedeværelsen at gå ud af sensorens rækkevidde, før skylning. Dette reducerer vandforbruget, sammenlignet med en sensor, der ville udløse en kontinuerlig skylning handling hele tiden, at en tilstedeværelse detekteres.
Dør-regulerede skyl
Dette er en ældre metode til vandbesparende automatisk skylning, som kun fungerer, når rummet bliver brugt. En trykknap er monteret i dørkarmen af toilettet, og udløser skyl ventil for alle toiletbesøg urinaler hver gang døren åbnes. Mens det ikke kan påvise brugen af individuelle urinaler, det giver rimelig rødmen handling uden at spilde store mængder vand, når toilettet ikke anvendes. Denne metode kræver en fjeder betjent automatiske dørlukker, da skyl mekanisme kun, når toilettet døren åbnes.
En nyere innovation er urinaler, der bruger ingen vand på alle, først opfundet af en tysk ved navn Klaus Reichardt. Innovationen er sikret med flere patenter. Modeller senere indført ved tøroffset Company i 1991 og andre i 2001 af Falcon vandholdig Technologies og Sloan Valve Company, samt Duravit bruge en fælde indsætte fyldt med en fugemasse væske i stedet for vand. Den er lettere end vand fugemasse flyder på toppen af urin opsamlet i U-bøjning, forhindrer lugt fra at blive frigivet til luften. Selvom patronen og fugemasse skal regelmæssigt udskiftes, boostere hævder at systemet sparer et sted mellem 15.000 og 45.000 gallons (ca. 55.000 og 170.000 liter) vand pr urinal året. Men sammenlignet med en 1,6 GPF urinal, disse tal påtage sig en skyl urinal ville blive brugt mellem 40 og 120 gange per arbejdsdag. amerikansk ret har givet mandat ikke mere end en gallon per skyl siden 1994, og EPA vurderer, at den gennemsnitlige urinal skylles 20 gange om dagen, hvilket giver en gennemsnitlig vandforbrug på 7300 gallon om året.
Vandfrie urinaler kan ødelægge nogle former for VVS-systemer, der kræver dyre reparationer.


Geberit – Innovative urinalsystemer sætter nye standarder for drift og miljø
De to urinalsystemer Selva og Preda fra Geberit har fået en innovativ opgradering, så vvs-leverandøren nu kan præsentere markedets mest fleksible, miljøvenlige og driftssikre urinalprodukt

Den nye innovative opbygning sikrer samtidig nem serviceadgang for installatøren, når afløb og elektronik skal tilses.

De nye urinalsystemer fås i flere forskellige udgaver, der alle byder på nye, innovative løsninger. Fælles for alle de nye løsninger er, at det komplicerede er gjort så enkelt som muligt, forklarer Nils Overgård, der er produktchef i Geberit Danmark.

”En af de helt store nyheder er en ny type vandlås, som består af en gummimembran i stedet for den traditionelle oliebaserede lås. Det sikrer både en miljøvenlig og billig drift af de vandfrie urinaler, da man undgår at skylle den dyre og forurenende olie ud. Gummimembranen er konstrueret, så man får fint gennemløb uden alle lugtgenerne, og den kan nemt vaskes med vand,” siger han.

Flere fleksible muligheder
Også de vandbaserede urinaler rummer flere store nyheder. Blandt andet har Geberit lanceret et vandbaseret urinal med genopladeligt batteri, som automatisk lades op ved hjælp af en akkumulator, der er koblet på vandforsyningen. Det gør det fleksibelt at opsætte på steder uden mulighed for tilslutning til strømnettet og sikrer automatisk opladning, når urinalet benyttes. Begge modeller fås ligeledes som versioner med almindeligt batteri og til net-tilslutning.

”En anden nyhed er et urinal, der i udgangspunktet er vandfrit, men som kan udskiftes til en model med vand, hvis kunden måtte ønske det senere hen. Det giver stor fleksibilitet for både installatøren og slutkunden, hvis behovet skulle ændre sig med tiden,” forklarer Nils Overgård.

Markedets bedste system i drift
I udviklingen af de to systemer har ambitionen været at skabe markedets mest driftssikre, økonomiske og miljøvenlige urinaler. Og her skal fordelene findes i de små detaljer, der alle er designet til at spare på vandet og øge effektiviteten.

Vanddysen er eksempelvis blevet nemmere at afkalke, og når man åbner ind til kontrolenheden, sørger en kontraventil automatisk for, at vandet i urinalet lukker.
”Alle dele er designet til at optimere driftsomkostningerne – både i forhold til mandskabstimer til rengøring og vedligehold og i form af vandbesparende skyl og dyser. Og det kommer naturligvis også miljøet til gode,” fortæller Nils Overgård.

Han forklarer, at modellen Selva er udviklet specielt til renoveringsprojekter, hvor designet sørger for at skjule eventuelle skader fra et tidligere ophængt urinal. Omvendt fungerer den lidt slankere model Preda godt til nye installationer, idet den har et flot svævende design, som samtidigt er let at rengøre.
Begge modeller kan enten installeres på bagvæggen eller på enten Geberits GIS eller Doufix systemer, hvilket gør dem så enkle at arbejde med som muligt. Selva og Preda urinalsystemer fra Geberit fås fra 3.200 kr. ekskl. moms til 12.000 kr. ekskl. moms for den dyreste model med akkumulator.