Vandvarmere

Vandvarmere

Vandvarmere. I en vandvarmer bør følgende dele gennemgås i forbindelse med drifts- og vedligeholdsarbejdet i en vandvarmer: kontrol og udskiftning af anoder i en vandvarmer, kontrol og afkalkning af varmelegemer i en vandvarmer, kontrol af sikkerhedsventilens funktion i en vandvarmer, udslamning af beholder i en vandvarmer.

Leverandører af Vandvarmere:

Danfoss Redan A/S

Linåvej 11C
8600 Silkeborg
Tlf.: 87 43 89 43
E-mail: redan@danfoss.com

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Flamco Danmark

Tonsbakken 16-18
2740 Skovlunde
Tlf.: +45 44 94 02 07
E-mail: info@flamco.dk

Web

Se hele vores produktprogram og profil her

GEMINA TERMIX A/S

Navervej 15-17
7451 Sunds
Tlf.: 97 14 14 44
E-mail: mail@termix.dk

www.termix.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

MALMBERGS

Generatorvej 14
2860 Søborg
Tlf.: 44 50 03 77
E-mail: info@malmbergs.dk

web

Se hele vores produktprogram og profil her

Scanboiler Varmeteknik

Vangvedvænget 1
8600 Silkeborg
Tlf.: 86 82 63 55
E-mail: info@scanboiler.dk

www.scanboiler.dk

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden:

Hvad er en solvandvarmer?
En solvandvarmer har grundlæggende samme funktion som en el-vandvarmer, men en sol-vandvarmer anvender i stedet solenergi til at opvarme vandet.

Solvandvarmere (Solar Water Heaters) er meget udbredte syd for alperne, og her sælges der i 100 tusindvis af systemer hvert år. Det er en energikilde som er forholdsvis let at installere. Den kræver ingen lagertank eller kompliceret installation inde i huset. Aguasol har udviklet en solvandvarmer, som adskiller sig markant fra de eksisterende hvad angår design, funktion, installation, ydelse og anvendelsesmuligheder. En stor del af disse fordele har den takket være "The Climatecover".

Lagertanken ligger skjult i den højisolerede specialudviklede "ClimateCover", der er udviklet af Aguasol. Den 190 liters lagertank sikrer, at der er varmt vand til flere dage uden sol. ◦En solvandvarmer er den mest direkte og effektive måde at opvarme vand. ◦En solvandvarmer er en den billigste investering med henblik på at producere gratis varm vand.


De utroligt holdbare vandvarmere
Vælg kvalitet, som holder vand! Varmtvandsbeholderne fra METRO THERM fungerer upåklageligt selv efter årtier på væggen i bryggerset.

METRO THERM er eksperter i varme og varmt vand, og varmtvandsbeholderne fra den danske producent har sikret varmet vand i danske hjem i over 70 år. Så det er ikke uden grund, de er kendt for deres kvaliteter blandt både forbrugere og VVS-installatører.

Produceret i Danmark med kvalitet i alle detaljer

Varmt vand i hanerne skal helst være en selvfølge – år efter år. METRO THERM er Danmarks største producent af varmtvandsbeholdere, og teknologien i produkterne er udviklet, testet og forbedret gennem generationer. De bliver produceret på fabrikken i Helsinge med kompromisløs kvalitet i hver eneste lille detalje. Det varme vand opbevares fx i en stålbeholder, der er behandlet med en specialemalje indvendigt, så både rust og bakterier har svært ved at bide sig fast.

Varmtvandsbeholdere til alle varmekilder

METRO THERMs varmtvandsbeholdere er lette at servicere og er udviklet, så de passer perfekt ind i danske bryggerser og teknikrum, uanset hvor varmen kommer fra. De fås i størrelser fra 5 liter til 450 liter og passer til en lang række forskellige varmesystemer og varmekilder: Fra elvarme og centralvarme til fjernvarme og varmepumper – og varmtvandsbeholderne kan bruges i mange forskellige bygninger som fx boliger, restauranter, idrætshaller og industrivirksomheder.


Gemina Termix udvider produktprogrammet med unik, pladsbesparende fjernvarmeløsning til etageejendomme
Den danske producent af kvalitetsløsninger til fjernvarme, Gemina Termix, er blandt landets VVS-firmaer kendt for at forene optimal komfort og minimalt varmetab i sine produkter til private boliger. Med lanceringen af nyheden Termix VMTD Mini opbl. ISO sætter Sunds-virksomheden endnu en streg under den position.

Siden introduktionen af den lille, men særdeles effektive fjernvarmeunit Termix VMTD Mini, har VVS-firmaer over hele landet taget produktet til sig. Med sit kompakte design og sin høje ydeevne har Mini’en ikke mindst fundet vej til tusindvis af både små og store boliger i etageejendomme, hvor den nemt lader sig montere i et teknikskab uden at optage unødig plads.

Mens Termix VMTD Mini består af en vandvarmer til brugsvand og har direkte varmetilslutning for et radiatoranlæg, giver den til gengæld ikke mulighed for at tilslutte vandbaseret gulvvarme. For også at kunne opfylde dette behov har Gemina Termix derfor udviklet en VMTD Mini med indbygget blandekreds: Termix VMTD Mini opbl ISO.

Maksimal komfort

Både med og uden blandekreds leveres Termix VMTD Mini med indbygget TPV-regulator med tomgangsfunktion. Tomgangsfunktionen kræver ingen efterregulering og bidrager til at holde energiforbruget på et minimum. Samtidig gør TPV-regulatoren det muligt at levere varmt brugsvand uden ventetid og dermed også uden vandspild.

I den nye version med blandekreds leverer fjernvarmeunitten såvel varmt brugsvand som varmt vand til boligens gulvvarmeanlæg. Og også på den front er der skruet helt op for komforten i det lille vidunder.

Dels er unitten udstyret med en differenstrykregulator, der sørger for et roligt flow i varmekredsen, samtidig med at den også kan leveres med elektronisk varmeregulering.

Termix VMTD Mini opbl. sendes officielt på markedet i oktober 2020.


Gemina Termix – Eksklusiv arkitektur med fleksibel fjernvarmeløsning
Energivenligt fjernvarmeanlæg sikrer forbrugerne god komfort

Da Tonnys VVS A/S skulle bruge en energieffektiv fjernvarmeløsning til 45 nye boliger på havnefronten i Aarhus, valgte man Gemina Termix som leverandør. Gemina Termix er markedsledende inden for vandvarmere og fjernvarmeanlæg, der sikrer optimal brug af fjernvarme med både energimæssig og økonomisk gevinst for forbrugeren. Produktprogrammet spænder bredt og tilbyder en høj grad af tilpasning og mulighed for deciderede skræddersyede kvalitetsprodukter, bygget specifikt efter kundens ønsker og behov

HVAD VAR OPGAVEN?

Fokus på komfort i nybyggeri

Til opførelsen af 45 eksklusive boliger ved havnekajen på “Aarhus’ bedste beliggenhed” har Gemina Termix leveret totalløsninger bestående af Termix VMTD opbl. IE og Termix Fordelerunit med gulvvarmestyring.

Det samlede areal på 7.000 m2 er fordelt på seks punkthuse i tre etager, hvor boligerne som udgangspunkt er fra 110 til 157 m2. Flere af de luksuriøse lejligheder blev undervejs i byggefasen lagt sammen, så de største af dem opnåede et boligareal på ca. 350 m2.

I samtlige rum er der gulvvarme for maksimal komfort og indeklima samt for at holde udsigten fri for radiatorer.

HVORFOR GEMINA TERMIX?

Individuelt tilpassede løsninger

Projektleder og medejer Steffen Sørensen fra Tonnys VVS A/S fremhæver samarbejdet med Gemina Termix som professionelt og serviceminded. Han siger: “Medarbejderne hos Gemina Termix er altid imødekommende og behjælpelige med at finde den rigtige løsning.”

Som eksempel nævner han, at byggeprojektet løbende ændrede sig, og det krævede smidighed og fleksibilitet: “Når to boliger blev købt og slået sammen til én stor, eller en boligejer valgte et andet og mere vandforbrugende brusearmatur, skulle installationen naturligvis følge med. Disse tilpasninger løste Gemina Termix undervejs og leverede stadig anlæggene til tiden.”

HVAD ER RESULTATET?

Fuldisoleret og med vejrkompensering

Til Terrassehusene leverede Gemina Termix komplette og monteringsklare Termix VMTD opbl. IE med TPV-regulator med Termix Fordelerunit. Fjernvarmeunitten er til direkte forsyning med indbygget blandekreds til varmeanlæg og varmt vand. Den leveres desuden med T16H+ pladeveksler, der skaber bedre afkøling på primærsiden. Dette sammenholdt med fuldisoleringen betyder, at beboerne opnår en større energibesparelse. Unitten overholder kravene i DS452 til isolering og i DS469 til vejrkompensering. Det nye forbedrede design er med integreret ECL og plads til måler i isoleringen.

Termix Fordelerunit er en monteringsklar og komplet enhed til kobling af vand- og varmerør. Den giver mulighed for et stort antal tilslutninger af koldt og varmt vand, radiatorer samt gulvvarme inden for kompakte byggemål. Passer på størstedelen af villaunit-programmet. Ved isolering af fordelerrørene til brugsvand, gulvvarme og radiatorer reduceres varmetabet i Termix Fordelerunit, samtidig med at unødigt energiforbrug undgås og dermed overholdes kravene i DS452.

FAKTA OM TERRASSEHUSENE

Beliggenhed: Langelinieparken 10-20, Aarhus C

Formål: Boliger

Areal: 7.000 m2

Bygget: 2016-2019Cookie-indstillinger