Levnedsmiddel fittings

Levnedsmiddel fittings – Ved strenge hygiejne- og fødevaresikkerhedsstandarder

Levnedsmiddel fittings, også kendt som fødevaregodkendte fittings eller hygiejnefittings, er en særlig type rørfittings. De er designet og fremstillet til at opfylde strenge hygiejne- og fødevaresikkerhedsstandarder. Disse fittings bruges i fødevare-, drikkevare- og farmaceutiske industrier, hvor det er afgørende at opretholde høj hygiejnestandard og undgå forurening af produktet under behandling eller transport.

Leverandører af Levnedsmiddel fittings:

Alflow Scandinavia A/S

Industrivej Vest 36
6600 Vejen
Telf.: 76 96 21 30
E-mail: alflow@alflow.dk

www.alflow.dk

Se hele vores produktprogram og profil her

Dunlop Hiflex A/S

Kokbjerg 1A
6000 Kolding
Tlf.: 4325 4000
E-mail: info@dunlophiflex.dk

Web

Se hele vores produktprogram og profil her


Mere viden om Levnedsmiddelfittings:

Kendetegnende for levnedsmiddelfittings inkluderer:

  1. Materiale: De er normalt lavet af rustfrit stål, der er bestandigt over for korrosion og nemt at rengøre og sterilisere.
  2. Overfladefinish: Overfladen af levnedsmiddelfittings er ofte poleret eller elektropolerede for at reducere ruhed og minimere potentiale for ophobning af partikler og bakterier.
  3. Tætninger: Fittings anvender specielle tætninger, der er godkendt til fødevarebrug og ikke vil forurene produktet.
  4. Design: De er designet med minimale dødvolumener og hjørner for at undgå fælder, hvor rester af fødevarer kan sidde fast og skabe bakterievækst.
  5. Godkendelser: Levnedsmiddelfittings skal opfylde relevante standarder og reguleringer, som f.eks. FDA-godkendelse i USA eller lignende standarder i andre lande.

Disse fittings anvendes i rørsystemer til transport af fødevarer, drikkevarer, farmaceutiske produkter og andre hygiejnefølsomme materialer. De findes ofte i produktionsanlæg, bryggerier, mejerier, slagterier, lægemiddelfabrikker og andre industrier, hvor strenge hygiejnekrav er afgørende for produktkvalitet og fødevaresikkerhed.


Levnedsmiddelfittings fra Damstahl styrker det grønne regnskab
Alle Damstahls levnedsmiddelfittings kommer fra europæiske producenter, og det medfører flere markante fordele for kunderne

Miljøregnskabet bliver grønnere, når du køber levnedsmiddelfittings hos Damstahl. Det komplette udvalg er nu udelukkende fra europæiske producenter. Det giver mindre transport, men der er også andre fordele at hente – økonomiske som kvalitetsmæssige.

Europæiske produkter er bedre
Kvaliteten fra de europæiske producenter er i top. Når man vurderer levnedsmiddelfittings, er det ud fra parametre som rethed, renhed og ruhed. På alle tre parametre har de europæiske produkter vist sig enten lige så gode eller bedre end de asiatiske produkter.

"Vi har med hjælp fra Armaturenwerk Hötensleben i Tyskland testet asiatiske bøjninger mod de danskproducerede, der i dag udgør rygraden i vores sortiment. Navnlig på ruhed var det danske produkt markant bedre", siger Kenneth Stig Mortensen, Nordic Sales Manager, Flow Technology, Damstahl a/s.  

Fordele for flere regnskaber
Regnskabet påvirkes også positivt: Prisen for en container i den internationale skibsfart er steget med 300% de seneste seks måneder, og den kinesiske regering har netop fjernet de 13% subsidier til stålindustriens eksport, som tidligere har kunnet holde priserne kunstigt nede. De økonomiske incitamenter for at købe mejerifittings i Asien er dermed blevet en del færre. 

Tættere på producenterne
Damstahls fravalg af asiatiske producenter giver også kunderne flere praktiske fordele. Producenternes lagerbeholdninger er tættere på kunderne, så det meste kan skaffes i løbet af få dage.  

"Vi er så tæt på producenterne, at vi langt lettere kan skaffe kundespecifikke produkter i den rette kvalitet. Det øger naturligt fleksibiliteten, at producenten enten ligger i Danmark eller et andet europæisk land", siger Kenneth Stig Mortensen. 

Download vores brochure for levnedsmiddelfittings på vores hjemmeside


Alfa Laval – Opgraderede fittings opfylder dine hygiejnebehov og sikrer den bedst mulige korrosionsbestandighed
Vidste du, at mere end 90% af kontaktfladerne i en hygiejnisk produktionslinje kommer fra rør og fittings? Med sine glatte, sømløse indersider og sikre, selvjusterende samlinger er Alfa Lavals omfattende sortiment af DIN-rør og -fittings særligt konstrueret til procesapplikationer til fødevarer, mejeri, drikkevarer, personal care og pharma/biotek
Alle produkter opfylder ISO 9001- og ISO 14001-standarderne, som definerer kravene til henholdsvis kvalitetsstyringssystem og miljøstyringssystem. Sortimentet omfatter unioner, clamp fittings, flanger, bøjninger, T-stykker, overgangsstykker og rør, der sikrer den bedste korrosionsbestandighed, så du kan have ro i sindet.  Dimensionel nøjagtighed og strukturel integritet gør dem nemme at installere. Alle vores DIN-fittings opfylder standarderne for 11851/11853/11864-normerne. Alfa Laval bestræber sig altid på at give kunderne den bedste oplevelse. Dette omfatter nemt indkøb og global tilgængelighed, hvilket betyder, at du kan få fittings leveret, hvor og når du har brug for dem. Efter anmodning fra kunderne har vi også opgraderet fremtoningen af produkternes overflade for at sikre, at produkterne i sortimentet har et ensartet udseende og præg. Rørene er fremstillet i henhold til Alfa Lavals strenge specifikationer, hvilket gør, at de passer perfekt til vore fittings. Alle produkter er mærket med en stregkode, produktinformation og fremstillingsdato. Dette gør det nemt at identificere dem og sikrer, at produktet ankommer til stedet i en ren og orbital svejsetilstand. På produktet har vi lasermærket alle nødvendige oplysninger som f.eks. varmenummer, dimensioner, overflade, materiale og oprindelsesland


Cookie-indstillinger