Kraftfuld PLC med Ethernet integreret direkte i kernen

Det giver stor fleksibilitet øget transparens nem konfiguration og sikre en høj oppetid. M580 er blandt andet oplagt inden for vand- og spildevand samt i alle støre produktionsvirksomheder.

Schneider Electric lancerer nu Modicon M580, som er verdens første automations-PLC med Ethernet indbygget direkte i sin egen kerne. Konceptet, som kaldes for ePAC (Ethernet Programmable Automation Controller), betyder at Ethernet-protokollen forvaltes i PLC’ens egen mikroprocessor frem for i en ekstern co-processor, som det traditionelt er tilfældet. Det giver helt nye muligheder for transparens i processen og kommunikationen.

Integration giver mærkbare fordele
Modicon M580 benytter de nyeste teknologiske landevindinger til at imødekomme kundernes behov for sikkerhed, pålidelighed, operationel gennemsigtighed og fuld åbenhed over for tredjepatsløsninger.
Den komplette integration mellem PLC og Ethernet giver en række mærkbare fordele, og styrken i Schneider Electrics nye ePAC-koncept er kort fortalt øget performance, gennemsigtighed og åbenhed kombineret med lettere opsætning og vedligeholdelse samt øget sikkerhed og lavere omkostninger.

Motoren i M580 består af den nyeste og meget kraftfulde 600MHz ARM dual-core processor, der leverer et stort overskud af computerkraft, der gør det muligt at bygge sikkerhedsfunktioner direkte ind i PLC’en, hvilket giver en øget beskyttelse mod hacker- og virusangreb.

Nem konfiguration
Den kraftfulde Modicon M580 er valgt som den centrale komponent i PlantStruxure, som er Schneiders Electrics integrerede automationsarkitektur til full scale-projekter inden for produktion og bearbejdning. PLC’ens indbyggede Ethernet-opkobling åbner for hurtig eksekvering og trådløs systemdiagnosticering via PC’er, smartphones eller tablets. Konfiguration foretages på farten, og man behøver ikke at stoppe processen, hvis der eksempelvis skal ændres i arkitekturen, tilføje moduler eller ændre et program.

M580 giver endvidere brugeren mulighed for at designe, implementere og køre en proces, der aktivt anvender alle fordelene ved åbne netværk, såsom øget synlighed til vigtige procesdata og events, større gennemsigtighed og ensartethed af information samt stor kapacitet til datatrafik.

Forbedret beslutningsgrundlag
I hjertet af M580 sidder en SPEAr-mikroprocessor, der automatisk kobler alle netværkets komponenter på Ethernet, hvorved der skabet et komplet, fleksibelt og åbent system. Der er ikke behov for manuel konfiguration af enhederne og SPEAr-teknologien sørger automatisk for Ethernet-kommunikation til de forskellige bussystemer, der er koblet op i systemet.

I det komplette og åbne system bliver mange forskellige typer af data automatisk samlet og gjort tilgængelig for brugerne. Dette giver et større og mere nuancerede beslutningsgrundlag, der medfører en række åbenlyse fordele og giver blandt andet mulighed for hurtigere og bedre fejldetektering samt reduceret nedetid.

Det er muligt at opgradere til Modicon M580 uden yderligere investeringer i softwareudvikling eller uddannelse.

 

Cookie-indstillinger