HBM lancerer ny serie af robuste dataopsamlere til ekstreme forhold

Test- og måleteknikvirksomheden HBM lancerer måleforstærkerserien SomatXR, der har tre forstærkermoduler tilpasset forskellige typer dataopsamling. Modulerne er ekstremt holdbare og kan bruges til en lang række formål, herunder tests fra tunge køretøjer og maskiner.
Udviklingen af den nye produktserie SomatXR kommer som følge af kundernes øgede behov for måleforstærkere specielt velegnede til målinger under krævende forhold. Alle tre måleforstærkere i serien har en IP65/IP67 rating, hvilket betyder, at de er beskyttet mod fugt, støv, stød og vibrationer samt kan betjenes i temperaturområder på mellem -40 og +80 °C. De opfylder ligeledes internationale krav til stresstests og kan modstå kraftpåvirkninger fra vibrationer på op til 10 g samt stødpåvirkninger på op til 70 g.
“SomatXR måleforstærkerne sikrer præcise måleresultater, selv i krævende omgivelser. De er grundigt testet under realistiske forhold. For eksempel blev modstandsdygtigheden over for pludselige temperaturudsving afprøvet ved at udsætte forstærkerne for temperaturchok”, forklarer Finn Lange, produktchef hos HBM.
Forstærkerne i SomatXR-serien er konstrueret specielt til kørende tests af anlægsmaskiner, landbrugsmaskiner, maskiner til mineindustrien og til sommer- og vintertests af motorkøretøjer.
De tre forskellige forstærkermoduler, MX1615B-R, MX1601B-R og MX1609KB-R har hver især 16 individuelt konfigurerbare og galvanisk isolerede kanaler, der understøtter mange forskellige transducerteknologier. Kombineret med den indbyggede SSD harddisk og understøttelse af USB-lagerenhed giver SomatXR mulighed for at lagre store mængder data.
SomatXR kører selvstændigt og brugeren kan konfigurere systemet og se data i realtid ved at opkoble forstærkeren til internettet, med eksempelvis en bærbar computer, tablet eller smartphone.
Der kan tilsluttes strain gauges (SG), modstandsmålere, potentiometre og piezoelektriske sensorer til forstærkermodulet, hvilket gør det muligt at måle alt fra mekaniske belastninger til spændinger og temperaturer. Det er også muligt at kombinere med andre måledataopsamlingssystemer som f.eks. HBMs QuantumX.

 

Cookie-indstillinger