Endress+Hauser – Første højnøjagtigheds radar med 79 GHz til niveaumåling i væsker

Den nye radar, Micropilot NMR81, til afregningsapplikationer er certificeret af uafhængige test myndigheder med en nøjagtighed på op til ± 0,5 mm. Den skarpt fokuserede mikrobølgestråle med markedets skarpeste vinkel på 3⁰ giver en sikker og pålidelig måling uden forstyrrende signaler, selv i meget smalle tanke.

Innovation i særklasse
Som den førende teknologivirksomhed indenfor procesinstrumentering, sætter Endress+Hauser jævnligt nye standarder indenfor instrumentering. Med anvendelsen af en radar frekvens på 79 GHz har Endress+Hauser åbnet op for en helt ny æra indenfor radar niveaumåling af væsker. Den nye radar kan løse selv de mest avancerede niveaumåleopgaver uanset om det er i smalle tanke, aggressive medier eller en ellers besværlig installation. Brugeren får her en mere pålidelig måler med et mere fokuseret signal og samtidig mange flere og nemmere installationsmuligheder.

Nøjagtigheden er i vinkel
Micropilot NMR81 udnytter 79 GHz-teknologien for at generere markedets smalleste stråle med en vinkel på ned til 3 °. Dermed bliver målingerne væsentligt mere pålidelige, selv i smalle tanke fordi radarstrålen undgår hindringer såsom ledeplader på beholderens vægge, og kan derfor uhindret sende og modtage sit signal.
Det er desuden nemmere at installere den nye radar i meget høje tanke, fordi strålen ikke rammer tankvæggen undervejs og hvis det skulle være nødvendigt, kan den nye radar også installeres tæt på tankvæggen pga. den smalle strålevinkel.
Teknologien tillader et meget langt måleområde på op til 70 meter og til brug ved afregning kan radaren måle op til 30 meter med en nøjagtighed på ± 0,5 mm.

Godkendt til afregning
For at anvende et måleinstrument til afregningsapplikationer kræver det et instrument med meget høj præcision. American Petroleum Institute (API) og International Organisation for Retslig Metrologi (OIML) anbefaler en nøjagtighed på 1 mm (1/16 “) for instrumentet ved fabrikskalibrering og indenfor 4mm (3/16”) for hele målesystemet efter installation på tanken. Micropilot NMR81 kan nemt opfylde alle API og OIML krav. Derudover er antennen udstyret med en gastæt gennemføring, som er særlig vigtig for håndtering af stærkt giftige eller diffunderende væsker.

Læs mere om den nye Micropilot radar på Endress+Hauser’s hjemmeside: www.dk.endress.com

LÆS også: Vølund Varmeteknik – Hent frisk energi udenfor – det luner indendørs
Endress+Hauser – Første højnøjagtigheds radar med 79 GHz til niveaumåling i væsker's Firmaprofil
Cookie-indstillinger