Ny produktionsdirektør til Aalborg Portland

Philipp Raich bliver således produktionsdirektør i en af Europas største cementfabrikker med ansvar for 210 medarbejdere og en årlig cementproduktion på 1,5 millioner tons grå cement og 0,7 millioner tons hvid cement.

Aalborg Portland har produceret cement i Aalborg i mere end 125 år og er eneste tilbageværende cementfabrik i Danmark. Produktionen i Aalborg er en af de mest komplekse i verden, og nye teknologier er løbende blevet testet og implementeret.

Fabrikken er i dag state-of-art inden for reduktion af energiforbrug og emission. Produktionen i Aalborg indgår i en lang række forskellige industrielle symbioser i nærområdet. Et eksempel er udnyttelse af overskudsvarme fra produktionen. I 2015 fik ikke færre end 24.000 husstande i Aalborg-området opvarmet deres boliger via dette, og nye projekter er på vej. Bæredygtig genanvendelse af restprodukter fra industrien og det øvrige samfund satte også rekord i 2015. Mere end 400.000 tons blev genanvendt i cementproduktionen.

Philipp Raich skal stå i spidsen for den fortsatte udvikling af fabrikken. Aalborg Portland står over for en række større investeringer, der skal øge anvendelsen af alternative brændsler som erstatning for fossile brændsler. Hertil kommer en øget efterspørgsel fra markedet, som skal serviceres fra Aalborg.

Philipp Raich har over 20 års erfaring inden for cementindustrien fra en række forskellige roller i Lafarge (nu LafargeHolcim), hvor han har været siden 1995 og arbejdet bl.a. som Plant Manager i Tjekkiet, Serbien og Østrig. Senest i Østrig for Lafarge som Head of Expert Services og i Schweiz i en stilling som Project Head of Performance hos LafargeHolcim. Philipp Raich er uddannet diplomingeniør med fokus på blandt andet keramiske materialer og råvareforberedelse.

Cookie-indstillinger