ABB køber SVIA automationsløsninger

ABB meddeler, at have købt SVIA, en førende leverandør på det hastigt voksende marked for robotceller til maskinbetjening. SVIA, som har hovedkvarter i Jönköping i Sverige, bygger automatiske løsninger til maskinbetjening, hvor robotter bruges til at tilføre komponenter til drejebænke og mølleværk og til sekundære processer som montage, vask og reservedelsproduktion. SVIA har en portefølje på over 800 celleløsninger til maskinbetjening, som integrerer robotter for at øge effektivitet, fleksibilitet og kvalitet i produktionen. Disse løsninger kombineret med ABB’s førende position i Internet of Things, Services and People (IoTSP) vil give industrielle kunder i hele verden et unikt værdisæt. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre finansielle detaljer vedrørende handlen.

Opkøbet udvider ABB’s portefølje af maskinbetjeningsværktøjer med et større sortiment af avancerede og visionsintegrerede applikationer til forskellige industrier, herunder produktion af biler, plast og elektronik såsom smartphones. Det udvidede sortiment vil være til gavn for både OEMs (Original Equipment Manufacturers) og etablerede brugere af CNC (Computer Numeric Control) maskiner samt ABB’s globale netværk af autoriserede partnere.

“SVIA’s nye automationsløsninger passer perfekt ind i ABB’s førende globale Robotics forretningsenhed. SVIA bruger allerede ABB robotter i sin innovative portefølje af maskinbetjeningsløsninger. Vi har sammen udviklet ABB’s FlexMT® robotcelle, som kan øge udnyttelsen af maskinværktøj med op til 90 % sammenlignet med 50 % udnyttelse med manuel maskinbetjening,” siger Pekka Tiitinen, direktør for ABB’s Discrete Automation & Motion division. “Sammen vil vi øge væksten via vores stærke kundefokus og ved at levere integrerede og komplette løsninger baseret på IoTSP. Denne tilgang har været hjørnestenen i SVIA’s succes og en vigtig del af ABB’s Next Level vækststrategi.”

Den store interesse for robotter til maskinbetjening er drevet af behovet for at øge effektivitet og fleksibilitet, efterhånden som produktionen ændres til mindre serier af flere forskellige produkter. Robotter kan forbedre sikkerheden ved at beskytte medarbejderne mod farlige maskiner. SVIA’s komplette løsningsportefølje kombineret med ABB’s maskinbetjeningssoftware reducerer de maskintekniske omkostninger, som er den største udgift ved installering af en ny maskine.

SVIA går ind for enkelhed i sine løsninger og tilbyder en intuitiv softwareapp til mobiltelefoner, som kan rapportere om produktionshastighed, maskinstatus og maskinstopalarm i realtid. Det er en del af det integrerede økosystem i IoTSP, som kan levere større produktivitet og pålidelighed.
SVIA vil blive en del af Robotics forretningsenheden i ABB’s Discrete Automation & Motion division og dets globale applikationscenter for maskinbetjening.

Om ABB

ABB (www.abb.com) er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

Cookie-indstillinger