Innovation: Xerox Direct to Object inkjetprinter

Med Direct to Object inkjetprinteren har Xerox skabt en ny, innovativ on-demand-metode til at personalisere tredimensionelle genstande – uden brug af dyre labels.
 
Hemmeligheden er printhovedernes bittesmå dyser i rustfrit stål, der med stor præcision sprøjter blækket direkte på genstanden, hvad enten der er tale om plast, metal, keramik eller glas.
 
”I en tid, hvor forbrugerne er mere end sultne efter ‘customization’, gør vores nye printer det muligt at skabe personaliserede produkter på et øjeblik,” siger Brendan Casey, Vice President for Xerox Engineering Services. Det giver helt nye muligheder for f.eks. detailhandlen, der nu vil kunne tilbyde personlige print på hundredevis af forskellige varer i butikken – og lave dem mens kunden venter.”
 
Xerox benytter forbedrede billedkvalitetsalgoritmer til at dirigere de mikroskopiske dyser, der ikke er tykkere end et halvt menneskehår. Ved at sprøjte blækket meget præcist på genstanden i få millimeters afstand, er printeren i stand til at printe på både glatte, ru, kurvede eller trappeformede overflader i en opløsning, der ligger mellem 300 og 1.200 dpi. Printeren kan håndtere op til 30 genstande i timen, med mulighed for at skalere til produktion.
 
”Det virkelig innovative her er, at vi nu kan printe på kurvede genstande som f.eks. en flaske, men uden den forberedelsestid og de omkostninger, som analogt print som eksempelvis flexografi eller serigrafi påkræver,” siger Wayne Buchar, Chief Engineer, Xerox Engineering Services.
 
Øvrige innovative features inkluderer:
·         Printeren understøtter stort set alle typer blæk – også specialtyper
·         Fleksibelt design gør det nemt at udskifte genstande i printeren
·         Xerox’ software sikrer præcis registrering og bedst mulig farvekalibrering
·         Understøtter et bredt udvalg af medietyper, herunder plast, metal, keramik, glas og andre substrater
·         Se videopræsentation af Xerox Direct to Object inkjetprinter