Elma – Nyt instrument fejlfinder og kvalitets-sikrer AC motorer, lettere og hurtigere

Det har gennem en menneskealder været best practice at service teknikeren tester motorer med et standard multimeter og en isolationste-ster. Her findes dårlige forbindelser ved gennemgangstest og isolationsfejl til stel. Når disse metoder indikerer en fejl, er det for sent, og motoren er stoppet.

Forskning viser at ca. halvdelen af alle motorfejl starter som elektriske fejl. Kun 5% af de elektriske fejl starter som en isolationsfejl til stel. De resterende elektriske fejl kan være interne fejl i en vikling, fejl mellem faser og fejl mellem viklinger i samme fase, som ikke findes ved isola-tionstest. Men disse fejl koster energi og udvikler sig over tid til kritiske fejl og nedbrud.

Motorgenie fra Elma Instruments har både mulighed for klassisk isolationstest og gennemgangstest, men desuden måles Impedans, fasevin-kel og frekvensrespons. Kombinationen giver et komplet overblik over motorens elektriske sundhedstilstand, og fejl findes allerede i et tidligt stadie, før de udvikler sig til kritiske fejl, ligesom fejlfinding gøres let og præcist, når uheldet først er ude og motoren er stoppet.

Da selv små drift og produktionsfejl kan diagnosticeres, er Motorgenie både ideelt til serviceteknikerens værktøjskasse, men også til ind- og udgangskontrol. En hurtig test før motoren tages med fra hylden kan spare energi, ved at undgå idriftsætning af en motor med ringe virk-ningsgrad, og omkostningen til en hurtig udskiftning når motoren efter en uventet kort levetid går i stå.

ALLTEST Pro har produceret patenterede motortestere med unikke testmetoder til det amerikanske marked i over 30 år. Men først nu er in-strumenterne ved at blive udbredt til resten af verden, til gavn for det Skandinaviske marked gennem Elma Instruments. Hvor instrumenterne klassisk har været i den dyrere ende med avancerede analysemuligheder, har Motorgenie nu gjort teknologien tilgængelig som ”montørin-strument” og som indgangsmodel til dem, som ønsker at snuse til ALLTEST Pro’s mere avancerede motor og generator analyse.

For yderligere oplysninger kontakt Elma Instruments på 70 22 10 00 eller se mere på www.elma.dk

Elma Instruments A/S's Firmaprofil
Cookie-indstillinger