Greenline – Gratis belysning i 10 år – fra 2017 til 2027

Fra januar 2017 har besparelsen overhalet investeringen på kr. 29.000,- ekskl. moms. Købmand Henrik Jensen oplever, udover de kr. 27.000,- i besparelse på strømmen, at der nu er lys hele tiden, hvilket har ekstra stor betydning i en butik.

Når en lyskilde ikke længere afgiver lys, så bliver der naturligvis mørkere.
Det kan gå ud over omsætningen, da varer, som ikke er tilstrækkelig oplyst, omsætter mindre.
Fra en lyskilde dør ud, til den er udskiftet, kan der godt gå lidt tid.

Først skal det opdages, at lyskilden er gået ud. Så skal lyskilden måske skaffes hjem, og der skal findes en stige samt ledigt øjeblik, før lyskilden endelig skiftes.

Prøv at kigge op næste gang du står i en butik. Det er faktisk slet ikke så sjældent, at en eller flere lyskilder er gået.

Levetiden på LED rør er op til 5 gange længere end traditionelle lysstofrør. 

Til butikken i Idestrup, anbefalede Greenline.dk´s energivejleder Jesper Rasmussen Philips Master Ultra LED rør, som har en forventet levetid på 50.000 timer.

For Henrik Jensen betyder det 5 arbejdsgange mindre og 5 gange større sikkerhed for, at belysningen er i orden.
LED rør afgiver også et væsentlig mere nuanceret lys end lysstofrør.
– varerne på hylderne præsenteres derfor også pænere.

Men der er også en ulempe, varmeafgivelsen fra LED rør er mindre. Det kan betyde, at der i nogle tilfælde bliver koldere – særligt om vinteren.

Men hvordan er det nu med varme….den stiger opad. Man kan spørge sig selv, hvilken gavn varmen gør ved loftet, når kunderne går rundt på gulvet? Hos COMA i Idestrup overvejer de derfor en ny opvarmningskilde med varmepumper, som kan fordele varmen i hele butikken – fra gulv til loft.

I andre butikker er effekten af sænkningen af temperaturen fra lyskilderne en endnu bedre forretning. Hvis butikken bruger aircondition om sommeren, så er det både for at komme af med både solens varme, og den varme som belysningen afgiver. Lyset kan bare ikke slukkes eller skrues ned, for så kommer der færre kunder.
I disse tilfælde er besparelsen ved at skifte til LED belysning ekstra stor, netop fordi butikken kan spare på kølingen, som er meget dyr i drift. Om vinteren skal der så skrues lidt ekstra op for varmen, men det er jo også det, radiatoren er beregnet til.

LED belysning giver lavere omkostninger til drift og vedligehold, samt bedre lys og komfort.

Med lidt held giver det flere kunder, som endda bliver lidt længere i butikken.

LED belysning betaler sig altid, i butikken, på kontoret, på lageret og i hjemmet.

Beregningsgrundlag for besparelsen og tilbagebetalingen: De 9 års gratis belysning er udregnet udfra LED rørenes forventede levetid på 50.000 timer, divideret med antallet af årlige belysningstimer i butikken, som er ca. 4.500 timer pr. år. = 11 år. Den månedlige besparelse i strøm er kr. 2.250,- (kr. 27.000,- divideret med 12 måneder). Investeringen var på kr. 29.000,-. Hos COMA i Idestrup har LED rørene allerede været i drift i 13 måneder, og derfor er belysningen allerede tilbagebetalt (13 mdr. x kr. 2.250,- = kr. 29.250,-).

Cookie-indstillinger