Lindab – Innovativt målesystem løfter ventilationsbranchen

Når det handler om ventilation, så gælder det altid om at effektivisere og optimere luftstrømmen, og her er et pålideligt og nøjagtigt målesystem alfa og omega. Virksomheden Lindab, der udvikler, producerer og forhandler produkter til ventilationsbranchen, lancerer nu en helt unik teknik til måling af luftstrømme og temperatur i ventilationsanlæg.
 
Gamle vaner løser ikke fremtidens udfordringer
Lindab har udviklet teknologien UltraLink, der er et målesystem baseret på ultralydsteknologi. Ultralyd er i sig selv ikke nyt, men at bruge det til målinger i ventilationssystemer er ikke set før. 
 
”Vi arbejder målrettet med forskning og udvikling, så vi kan tilbyde vores kunder produkter, der er på forkant med fremtidens krav og udfordringer. Det kræver, at vi tænker ud af boksen og siger farvel til plejer og gamle vaner for at angribe problemerne fra en ny vinkel. Det er en del af den Good Thinking filosofi, som vi arbejder ud fra i hele Lindab koncernen,” fortæller Niels Mulvad, der er produktchef for Indoor Climate Solutions hos Lindab.
 
At bruge ultralyd til at måle luftstrømmene i ventilationssystemer løser den udfordring, der er med almindelig målesystemer. Traditionelle målesystemers enheder placeres indvendigt i kanalen. De påvirker luftstrømmen og opfanger skidt og støv, hvilket fører til trykfald og upræcise målinger. I praksis bliver trykfald kompenseret via en overdimensionering af ventilationssystemerne, og det koster både i et økonomisk og et miljømæssigt perspektiv.
 
UltraLink måler luftstrømme og temperatur i ventilationssystemer via sensorer i kanalvæggen, og derfor får man præcise målinger med +/-5% nøjagtighed helt ned til 0.5 meter i sekundet.

En værdifuld løsning for alle led
UltraLink kommer i to udgaver. Monitor er en udgave med integreret display, mens Sensor er en udgave, der kan tilsluttes et løst display. Monitor med integreret display kan desuden kommunikere med et overordnet bygningsautomatiksystem.

Det resulterer både i mulighed for at selvdiagnosticere ventilationssystemet, ligesom det er let at præsentere måleresultaterne. I sidste ende, giver det markante fordele for alle led, lige fra brugerne og ejeren af en bygning til installatøren og vedligeholdelsespersonalet

Den nøjagtige måling i kombination med nemmere håndtering og minimalt rengøringsbehov bidrager alt sammen til at sikre ventilationssystemets effektivitet gennem hele systemets levetid

LÆS også: Lindab – Ny teknik gør facaden unik
Lindab's Firmaprofil