ROCKWOOL – Genanvendelsesordning gør livet lettere for håndværkere

”Selvom ROCKWOOL produkterne var en smule dyrere end den oprindelige isoleringsløsning, er det ikke til at komme uden om, at virksomheden har en genanvendelsesordning, der gør livet lettere for os håndværkere – både praktisk, men også økonomisk. Hvis vi havde beholdt den anden isoleringsløsning, skulle vi både leje containere og kran. Ved første øjekast så det alternative produkt billigere ud, men når man tænker hele processen ind, var produkterne fra ROCKWOOL mere ressourceeffektive” fortæller Tagpap A/S.
 
Udover at have en økonomisk besparelse peger tagfirmaet også på det bæredygtige aspekt ved genanvendelsesordningen, hvor restaffaldet fra ROCKWOOL isoleringen bliver genanvendt til nye produkter i en lukket cirkel.
 
Udfordring med arbejde i højden
Det var dog ikke udelukkende genanvendelsesordningen, som talte for en stenuldsløsning til Ceres Byens tage, fortæller Tagpap A/S:
 
”Mange af bygningerne i Ceres Byen er rigtig høje. Derfor valgte vi isolering fra ROCKWOOL, som på grund af sit fleksible materiale er let at håndtere og pakke under sådanne forhold, så isoleringen bliver tæt i samlingerne. Herved mindsker stenuldsisoleringen kuldebroer i bygningen, hvilket er afgørende for indeklimaet.”
 
Som byggeentreprenør kan det derfor være en god idé at kigge på det pågældende produkt som en helhed; både pris, egenskaber og den efterfølgende affaldshåndtering kan have afgørende indflydelse på et byggeris pris og tidshorisont.
 
Fakta om ROCKWOOL genanvendelsesordning:
ROCKWOOL A/S har et samarbejde med genanvendelsesvirksomheden RGS 90, hvor ROCKWOOL isolering og akustikplader fra søsterselskabet ROCKFON kan indleveres.
Affald fra bygge- og anlægssektoren udgør vægtmæssigt 1/3 af den samlede mængde affald i Danmark, og med genanvendelsesordningen kan derfor spares en masse ressourcer.

Alt affald kvalitetskontrolleres inden det sendes videre til at indgå i fremstillingen af nye produkter hos ROCKWOOL.
I modsætning til traditionelt genbrug, hvor de genbrugte materialer kan have en ringere kvalitet end produkterne fra nye materialer, så up-cycles affaldsprodukter fra ROCKWOOL og ROCKFON til nye produkter, der har samme kvalitet som hvis de var fremstillet af nye ressourcer.
I gennemsnit består ROCKWOOL stenuldsisolering af 37 % genbrugsmateriale og restaffald.
Kun 2 % af den mængde restaffald, som ROCKWOOL A/S modtager, kan ikke genanvendes i produktionen

Cookie-indstillinger