Ajcon – Digital udvikling på Grønland giver dansk entreprenør arbejde

TELE Greenland har igen lagt en ordre hos Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma i Vejle på i alt ni specialhytter. Hytterne skal være særligt robuste, og de er derfor konstrueret, så de kan modstå vejr, vind – og isbjørne. De ni specialhytter fra Ajcon leveres til Grønlands vestkyst, og de skal primært huse teknisk udstyr til radiokædesystemerne, der er placeret langs Grønlands kyst. Dertil skal hytterne bruges til, at personale kan overnatte i dem.

Husene leveres komplette med alt fra køkkener til køjesenge – og de færdigproduceres i Vejle, hvor de efter en prøvesamling adskilles og nedpakkes i kasser med en maksimal vægt på 800 kg. De fragtes til Ålborg Havn, hvorfra de sejles til Grønland, og endelig transporteres de med helikopter ud til radiokædestationerne i de grønlandske fjelde, hvor de etableres og færdigsamles.

“Logistikken og de ekstreme klimaforhold stiller særlige krav til en stærk projektstyring. Det er en positiv anerkendelse, at vi siden 1989 er blevet valgt igen og igen til at levere på den krævende opgave, der kalder på stærke entreprenør- og ingeniørkompetencer,” lyder det fra Ajcon Entreprenør- og Ingeniørfirma, der især er kendt for deres stærke kompetencer inden for køle- og frysehuse.

Ajcon har gennem en årrække spillet en væsentlig rolle i etableringen af den grønlandske teleinfrastruktur. Fra virksomheden i Vejle har man igennem de seneste tre årtier leveret i alt 150 præfabrikerede specialhytter til de ubemandede radiokædestationer, hvoraf mange er anlagt på fjeldtoppe i op til 1.300 meters højde. Med ekstremt krævende klimatiske og geografiske forhold er digitalisering i Grønland nemlig en opgave ud over det sædvanlige

LÆS også: Powerbox’ robuste forsyningsmoduler er optimerede til hårde, industrielle miljøer
Ajcon – Digital udvikling på Grønland giver dansk entreprenør arbejde's Firmaprofil
Cookie-indstillinger