Endress+Hauser opkøber SensAction

Endress+Hauser har opkøbt SensAction AG, som er en producent af innovative systemer til måling af koncentrationen i væsker. Dermed styrker den schweizisk baserede koncern sit sortiment inden for kvalitetsmåling. SensAction forbliver i Coburg, Tyskland, og beholder de nuværende 13 medarbejdere.

Allerede nu kan Coriolis flowmålere fra Endress+Hauser ikke alene fastslå masseflowet, men også densiteten. Elektromagnetiske instrumenter kan måle konduktiviteten parallelt med volumenflowet. “Disse fysiske analyseparametre skaber direkte merværdi for kunden,” understreger Bernd-Josef Schäfer.
Endress+Hauser planlægger at integrere SensAction-instrumenterne i sit eget program og åbne op for nye markeder via koncernens internationale salgsstrukturer. Desuden er der planer om på sigt at kombinere teknologien direkte med Endress+Hauser’s flowinstrumenter.

Innovativ teknologi
Systemerne fra SensAction måler væskekoncentrationen ved hjælp af akustiske overfladebølger, som er højfrekvente lydbølger, hvis adfærd kan sammenlignes med seismiske bølger fra jordskælv. Ved at analysere transmissionstiden og amplituden er det muligt at måle væskens akustiske parametre, f.eks. lydbølgernes hastighed, impedans og densitet, så koncentrationen hurtigt og præcist kan fastslås. Fordi de ikke indeholder bevægelige dele, er systemerne vedligeholdelsesfrie og udsættes ikke for slitage.

Ud over udvikling og fremstilling af systemer til koncentrationsmåling, tilbyder SensAction også supplerende serviceydelser, f.eks. softwareprodukter, der med udgangspunkt i en laboratoriemåling giver en høj grad af nøjagtighed og brugervenlighed til kundens applikationer. Nøgleområderne for brug af SensAction-instrumenterne inkluderer koncentrationsmåling for væskeprocesmedier.

Opkøbet af SensAction gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2017. De to parter er enige om ikke at oplyse nærmere omkring transaktionens detaljer. Stefan Rothballer og Michael Münch, som er to af SensActions grundlæggere, vil fortsat stå i spidsen for den innovative virksomhed

Cookie-indstillinger