Greenline – Hvad koster en sygedag?

Høfeber og allergi koster effektivitet på arbejdspladsen. Op mod 1 million danskere har høfeber, altså ca. 1 ud af 6 ansatte. Sygefravær er en direkte og synlig konsekvens af en slem høfeber hvor luften er fuld af pollen. Mere usynlig og indirekte er koncentrationsbesværet. Når pollentallene ikke er rekordhøje kan arbejdsdagen gennemføres, selvom det kan være svært at holde koncentrationen oppe en hel dag, hvor hovedet føles tungt, øjnene klør og næsen føles tæt.

Men hvad koster en sygedag så?
Det er svært at svare på direkte. Det kommer helt an på de ansattes timeløn, og om der mistes indtjening under sygefraværet.

En sygedag på kontoret medfører ofte, at andre må løse dagens opgaver, i hvert fald dem der haster allermest. Det betyder også, at den der “tager over”, ikke når det samme – typisk langt mindre, hvis det er en uvant opgave, der skal løses. I værste fald går det ud over planlagte deadlines og stresser det øvrige personale.

Sygefravær slipper vi nok aldrig for – det er sådan set naturligt nok, men det er faktisk ret enkelt at forbedre indeklimaet til gavn for alle, og i særdeleshed til gavn for personer der er ramt af høfeber.

En effektiv luftrensning koster kun få kroner om dagen. Det er lettere at svare på, hvad det koster at rense luften 365 dage om året for samtlige, der opholder sig i lokalet.

En god og støjsvag luftrenser koster under kr. 3.000,- inkl. moms + nye filtre en gang om året – og en smule i strøm.

For ca. 5 kroner om dagen i 10 år vil Woods ELFI-300 med nye filtre, strøm og 10 års totalgaranti holde luften i lokalet rent.

Luftrensere reducerer luftens indhold af skadelige partikler med op til 99,97%, herunder partikler fra trafik m.m.

Tilkøbes der et kulfilter til luftrenseren, så renses luften også for lugten af madpakker, gårsdagens hvidløgsret og den vind der “ubemærket” slippes på kontoret.

En luftrenser larmer ikke, den skaber ikke træk og strømforbruget er minimalt. Så længe filtrene skiftes vil luften i lokalet opleves ekstra behagelig og med et kulfilter, slipper du for uønskede lugte – hele året.

Personer med høfeber er ikke kun på arbejde. De sidder også på skolebænken, og de holder fri som alle andre. En luftrenser er derfor også anvendelig i klasselokalet, i stuen, i soveværelset, i venteværelset hos lægen eller måske i vuggestuen og hos dagplejemoren hvor blenumser vrikker rundt og spreder smil, latter, gråd – og dufte af det, bleen er beregnet til at opsamle.

Hos www.greenline.dk kan du bestille og læse mere om luftrensere til alle lokaler op til 80-160 kvadratmeter.

LÆS også: Maskinmester skal rådgive og undervise hos STEFFCA
Greenline – Hvad koster en sygedag?'s Firmaprofil
Cookie-indstillinger