Aventics – Smart pneumatik giver højere produktivitet

Den nye SMP-enhed giver brugeren pålidelige og værdifulde oplysninger om opstået slitage i anlægget og dets energieffektivitetstilstand. Enheden sender forbehandlede statusmeddelelser til det overordnede IT-system og foruddefinerede medarbejdere uden at belaste PLC eller andre styresystemer. Ved hjælp af Smart Pneumatics Monitor mindskes risikoen for driftsstop og reducerer et anlægs driftsomkostninger på en effektiv måde.

Overvågning af driftsstatus
Med en tillægsenhed, SPM, som tilkobles AVENTICS kommunikationsenheder (AES) til ventilenheder, kan hvert modtaget sensorsignal automatisk vurderes med henblik på pålidelig identifikation af systemets status. Dæmpningssekvens vurderes med henblik på eksempelvis overvågning af støddæmperens slitage. Algoritmer, der er udarbejdet af AVENTICS, og programmet Node-RED analyserer disse data internt i SPM og gør oplysningerne tilgængelige. Oplysningerne sendes enten via den integrerede grænseflade OPC UA eller ved hjælp af andre kommunikationsmetoder, f.eks. MQTT eller kommunikation med en cloud-tjeneste.

Derudover er der også mulighed for at sende en advarsel som f.eks. e-mail eller sms.
– Med digitalisering opnår pneumatiske systemer en ny grad af produktivitet og effektivitet, understreger Björn Lindberg, Technical manager – Nordics.

Idriftsættelsen af SPM kræver ingen forkundskaber inden for PLC-programmering. Via et program med en grafisk grænseflade kan brugeren trække og slippe komponenter, der skal evalueres. Efter ønske kan enheden overvåge energiforbruget i forhold til graden af slitage. Brugeren kan også udføre målinger til optimering af driftssikkerheden og energieffektiviteten og dermed opfylde de krav, der er angives i EU’s energidirektiv i henhold til ISO 50001 eller til et miljøledelsessystem i henhold til EMAS.

Samarbejde om komplette løsninger
”Internet Of Things” betyder, at maskin- og automationsleverandører nu er forbundet elektronisk, understreger Björn Lindberg. Derfor samarbejder AVENTICS med mange andre virksomheder om at skabe komplette løsninger, der har merværdi for kunderne.

Se Leverandører af Pneumatik løsninger
Cookie-indstillinger