Rockfon – Akustikloftproducent vil gøre digital projektering lettere

BIM (Bygnings Informations Modellering) giver overblik i projekteringsforløbet og gør det muligt at indhente viden om de anvendte materialer og deres egenskaber allerede i det tidlige designstadie. Det kan bidrage til økonomiske besparelser, og at man undgår konstruktionsmæssige konflikter. Derfor er projektering i BIM blevet et krav fra de offentlige myndigheder.

– Ved offentligt støttede byggerier med en anslået entreprisesum over 20 millioner kroner eksklusiv moms er det et krav, at BIM skal anvendes gennem hele byggesagen. På vores tegnestue bruger vi værktøjet på den måde, at vi først designer bygningen og derefter bygger den op i BIM, siger Benjamin Ter-Borch, bygningskonstruktør hos Lundgaard og Tranberg Arkitekter, der bruger både Revit og ArchiCad som BIM-værtøj.

De stigende krav til projektering i BIM får nu Rockfon til at lancere BIM-objekter til et bredt udvalg af deres akustiske loft- og vægløsninger. Virksomheden vil gerne bidrage til et enkelt digitalt projekteringsforløb for arkitekten, ingeniøren og entreprenøren. Med præcis og fyldestgørende produktdata letter de nye BIM-objekter informationsstyring og er med til at sikre et vellykket forløb fra start til slut.

Optimering af bygningsdesignet
De digitale byggeklodser indeholder samtlige relevante data til digital projektering med akustiske loft- og vægløsninger fra Rockfon. BIM-produktfamilierne angiver specifikke produktdetaljer som størrelse, farve, materialeparametre og linker direkte til relevant data på hjemmesiden, så filerne altid er opdaterede og samtidig kun fylder 1 MB. På den måde har arkitekten mulighed for let at designe modeller over komplette akustikløsninger fra Rockfon.

– Der har været en stor efterspørgsel på BIM-objekter fra Rockfon, og vi vil gerne bidrage til, at det digitale projekteringsforløb bliver en succes for alle parter i byggeprocessen. Derfor stiller vi nu BIM-objekter til rådighed, som gør det nemt at opbygge og samarbejde om projekter, hvor løsninger fra Rockfon indgår. Vores BIM-objekter kan med fordel anvendes som et integreret design-, analyse- og dokumentationsværktøj til at understøtte byggeprojekter fra koncept til konstruktion og over i drift, fortæller Oskar Meres, Teknisk chef i Rockfon.

Overblik i alle faser
Zeso Architects har siden 2008 arbejdet målrettet med BIM og har en klar strategi om at være markedets foretrukne BIM-samarbejdspartner. Her ser de BIM som et stærkt konkurrenceparameter, der skærper projektforståelsen og videndelingen internt som eksternt.

– Hos os spiller BIM-teknologien en vigtig rolle i projektudviklingen. BIM giver bygherren den merværdi, som skaber et bæredygtigt ståsted – både i forhold til byggeriets proces, økonomi og livscyklus. En BIM-proces kan være med til at sikre et smidigt og dialogbaseret samarbejde mellem arkitekt, ingeniør, entreprenør og bygherrer og er samtidig et stærkt visuelt kommunikationsværktøj, der giver bygherren detaljeret indsigt fra første fase af et udviklingsforløb, siger Torben Juul, CEO, Founding Partner for Zeso Architects og fortsætter:

– Det giver gode fordele, at Rockfon nu lancerer et bibliotek med produktspecifikke bygningskomponenter, der straks kan anvendes i projekteringen. Det giver mulighed for en hurtig visualisering og gør, at det ikke er nødvendigt at søge dokumentation uden for BIM-modellen.

BIM-objekter fra Rockfon er tilgængelige i både Revit og ArchiCad

Se leverandører inden for akustik
Cookie-indstillinger